Dupa “Micul artist in bucatarie”, pretentii de Master Chef

Stiu ca am o fata speciala. E speciala penru mine… e usor in afara tiparelor stricte ale societatii, dar asa e ea, iar eu incerc sa o incurajez cat de mult pot. Incerc si sa o ghidez dar asta nu prea imi iese. Berbeaca mea se ridica la inaltimea zodiei sub semnul careia s-a nascut! E o provocare pentru noi. Una pe care o iubim si careia inceram sa ii facem fata onorabil. Cu brio, am inteles de ceva vreme ca nu vom reusi.

Duminica ce a trecut am avut sansa de a participa la atelierul “Micul artist in bucatarie” orzanizat de Elefanteul Curios si Gust de viata curata. Mai exact, cei mici au putut invata sub indrumarea Loredanei Stefan, Holistic Health Coach si membra a American Association of Drugless Practitioners din S.U.A., cum sa isi creeze singuri creatii culinare sanatoase. Sunt mici creatii. Au facut, pe rand, tartine ornate cu buburuze, barcute cu panze, arici si catei din fructe. Au facut si au mancat; Maria mi-a dat mie sa mananc ce nu i-a placut ei… si nu e vorba ca vreuna dintre creatii nu era buna, dar Maria mea inca are multe momente in care refuza sa manance alimente albe, asa ca tartinele cu crema de branza mi le-a pasat mie. Vladimir s-a jucat. Am crezut ca va fi interesat de tema atelierului, dar nu a fost asa. A mancat insa mai toate ingredientele si a colindat sala in cautare de tovarasi de joaca. Cand nu gasea pe nimeni dispus sa se joace cu el, revenea la mine pentru mici sesiuni de jughineala. Imi asum faptul ca l-am inscris la un atelier ce nu se adresa varstei sale, asa ca nu l-am fortat, dar sunt constienta ca am incomodat putin buna desfasurare a atelierului aducandu-l. Regret, dar chiar nu aveam alternativa… sau aveam, dar nu m-am gandit sa intreb organizatorii daca il pot lasa la locul de joaca sub supravegherea doamnei de acolo…. Data viitoare voi stii ce am de facut.

Sper sa mai existe o data viitoare, desi realizez ca este greu pentru Loredana sa vina tocmai de la Mangalia la Bucuresti cu regularitate pentru a tine acest atelier… dar speranta moare ultima.  🙂

Mi-a prins bine si mie atelierul, nu doar Mariei. Am mai spus ca sunt antitalent in ale bucataritului… atat de antitalent incat numesc bucatrit chiar si realizarea unei tartine. Nu radeti de mine, va rog!

Cu ocazia aceasta am aflat si eu ca exista broccoli mov! .. care, la prima vedere pare a fi conopida mov, dar de fapt e broccoli. Adica arata ca si conopida dar e mov si e broccoli, zice google. Oricum ar fi, Maria a mancat. Ca nu e alb! Uraaaa! Si a mancat si para… ceea ce acasa nu face. Uraaa, din nou! Si a mancat si strugurii albi, nu doar pe cei rosii. Si iar, uraaa! Oricat i-as povesti eu despre legume si fructe acasa, chiar daca baga la cap si intelege ca sunt sanatoase deoarece contin X sau Y vitamina, la momentul servirii spune, ca ea nu vrea sa manance. Si cand ea nu vrea, apai nu mananca!

V-am zis ca atunci cand toti ceilalti copii ungeau felia de paine cu crema de branza pe o singura parte, fii-mea se incapatana sa o unga pe ambele parti? 🙂 E a mea si o iubesc!

I-a placut? Da! Mi-a repetat-o de zeci de ori de atunci. Si a zis ca mai vrea.. ba chiar vrea sa o duc si la un „concurs de mancare”!:

– Vrei sa te duc la un concurs sa mananci? Intreb eu nedumerita la primirea cererii.

– Nuuu, la unul de gatit, ca la televizor! Sa ma duci la Master Chef, mamico!

Ma repet, imi doresc ca acest atelier sa se intample si in Bucuresti cu regularitate, asa cum se intampla in Constanta (seria „Explorator in bucatarie”)!

Articole pe aceeasi tema

2 comentarii

  1. Atelierul vostru suna bine, vroiam si poze cu macarea, mai multe sa ma inspir si eu, la noi piureul din farfurie trebuie sa aiba forma de peste , floare sau soarece, si musai cu broccoli.

  2. In orice mancare alba se poate pune suc de sfecla. Va deveni roz sau mov dupa cat suc pui. Iar daca ii vei da ei sa taie si sa curete para (cu un cutit safe, din set Ikea recomand) o sa vezi ca la final va vrea sa manance. Si daca nu va vrea din prima, regula zice ca de abea dupa 15 ori in care a gustat poti zice ca nu ii place un aliment. Poate ei nu ii plac perele. E un om cu gusturi proprii. NU ii mai dai pere!