Bradul

Nu sunt un exemplu pentru protejarea mediului. Imi plac brazii naturali. Cei plini, inalti, bogati. Imi place mirosul de brad natural. Imi place sa vad acele cazand pe jos. Imi place sa cioplesc (sau sa ajut la cioplire, depinde de programul lui Sorin din Ajun) trunchiul pentru a-l fixa in suport. Sunt spaima padurilor. Am incercat sa ma trataez, dar zau de mi se lipeste de suflet vreun brad artificial. Nici cei in ghiveci nu ma atrag. Sunt mai mici si urataei .. si nu au o rata prea mare de supravietuire primelor luni post-Craciun, asa ca nu imi par prea diferiti de cei taiati.

Avand inca proaspata in minte amintirea anului trecut, cand lergam de nebuna dupa brad pe 24 Decembrie la ora 18:30, am decis ca este mai prudent ca anul acesta sa ma ocup de pregatiri din timp.

Ieri, am imbracat barbatul casei si l-am facut sa se simta tare mandru si important implicandu-l in achizitionarea bradului. A fost fericit nevoie mare. Cautarile noastre au incetat relativ repede: am achizitionat bradul de la Leroy Merlin. O frumusete de brad natural, bogat de abia ii zaresti trunchiul si inalt de peste 2 m. A costat doar 79.98 lei si daca il aduc inapoi intre 3 si 20 Ianuarie, primesc un voucher de 25 de lei pe care il pot cheltui in magazin…  Asta ma face sa ma simt putin mai responsabila fata de mediu. Daca tot l-am cumparat taiat, macar stiu ca nu va fi irosit.

… si imi dau seama ca, in fapt, bradul ma va costa doar 55 de lei! In alti ani am platit peste 150-200 de lei pentru brazi care aratau asa!

Me, happy! Abia astept sa vina Ajunul sa impodobim bradul!

 

Articole pe aceeasi tema

2 comentarii

  1. Am incercat 3 ani la rand brad in ghiveci, in ideea ca pe urma il vom planta in curte. Nu s-a prins niciunul, desi am respectat diverse instructiuni gasite pe net. Am incercat si brazii unor prietenii, nici aceia nu s-au prins.
    Asa ca am revenit si noi la bradul taiat. Pacat insa ca nu ai scris putin mai devreme sa fi mers si noi la Leroy Merlin :D. Dar tinem minte pentru anul viitor, asa ca multumim de pont :). Asteptam poze cu bradul vostru 😛

    1. Am scris si eu cand l-am luat. 🙂 Pentru poze mai trebuie asteptat. Nu cedez impodobitului inainte de Ajun. Incerc sa mentin vie macar aceasta traditie. … totusi, ca sa nu fiu grinch total, ieri le-am decorat casa cu luminite…. sa se bucure si ei de ceva. 😛 Aseara nu am mai apucat sa fac poze, dar fac in seara aceasta.