Standarde. EA

De cand i-am devenit mama Mariei, am privit mai mereu „standardele” cu ati ochi decat normali… La inceput priveam la standarde cu teama, apoi am invatat sa le ignor, apoi m-am alarmat si iar am incercat sa educ sa le ignor. Acum ma amuza. Rad. Dar oare este rasul meu?

Maria are 3 ani si 9 luni si masoara 118 cm, cantareste 18 kilograme si poarta masura 29 la picior.

E un soi de sora lu’ Fat Frumos. Creste in nici 4 ani cat altii in  6-7.

Recunosc ca ma sperie putin perspectiva cautarilor de pantofi masura 40 pentru un copil de scoala generala. :))

Imi alunga si mie cineva norisorii? 🙂 Incurajari, va rog!

 

Articole pe aceeasi tema

14 comentarii

  1. Gabi , te incurajeaza sa sti ca Luana are 1,56 inaltime , masura 38 la incaltaminte si 36 de kg? Si are 10 ani! 😀

    1. Poate incep producatorii sa extindă gama de încălțăminte pt copii. Din cate stiu eu. Ae gasesc pana la 37. Exceptional si 38… dar cam atât

  2. David, 4 ani, 112 cm si 28 fix la picior. In primavara sigur trecem la 29, ma rog doar sa ii vina pana atunci cizmele abia cumparate.
    In plus, copiii au perioade de crestere mai accelerata, insa nu pastreaza ritmul. Daca e sa ajunga la numarul 40 la picior, se va intampla peste multi ani :).
    Si ca posesoare a numarului minunat 41 (40 pe la 20 de ani), te asigur ca se gasesc peste tot pantofi frumosi .. si sport si eleganti :).

    1. Draga mea, eu purtam 37 in clasa 1. Si 40 port de pe la 16 ani. La 14 purtam 39. :)))) si ea ma intrece ca rtim de creștere. :)))) sunt pregatita pentru pantofi la comanda. :))))

  3. da, si eu am rasuri din astea care nu-s ale mele, dar pare ok si in grafic Maria ta
    Filip, 3.4 ani, (cu aproximatie, am incetat sa-l cantaresc/masor obsesiv) are 104 cm, vreo 16kg si 28 la ghete 🙂 noi doi suntem potriviti, si familiile la fel, nu f inalti, nu grasi, nu slabi, (eu 168cm-59kg, tac’su 171cm-82kg, etc) si mi se pare uneori ca totusi copilul e prea peste medie, creste ca din apa in inaltime si la picior…

  4. eeee…..da, sunt cu tine :).eu cnd ii cumpar pantofi 29 sau ghete 30, seuita vanzatoarele la mine ca la nebuni.Daria are putin peste 20 de kg.ideea e ca are cu cine sa semene inalta si mare la picior :).Stai calma, e sanatoasa, asta e cel mai important.va pup

  5. vine o perioada de stagnare stai linistita. eu am patit-o cu baiatul 2 ani a purtat aceeasi marime la papuci. acum de 1 an iar a stagnat. el are acum 6 ani. dar daca in familie ai persoane care traiesc pe picior mare sa nu te sperie perspectiva ca vei cumpara marimi mai mari. sanatoasa sa fie.

  6. Daca iti dau un exemplu invers, de dimensiuni mult mai mici, te ajuta cu ceva?! 😀 Tot stressul ala e, dar invers….. Fiecare cu ritmul lui, cred.

    1. echilbru de ce ce nu se poate! 🙂 Pentru linistea mea. 😛 Oricum, nu cred ca cei de 4 ani pot arata de 2… cred ca pot fi mai micuti, dar totusi in grafic. Grafic care are o paleta destul de larga… Deja imi fac procese de constiinta despre efectele „adverse” ale cresterii excesive. 🙂 Sunt nebuna, stiu. 😀