Polita de asigurare medicala sau asigurare la un centru privat de sanatate?

In valtoarea evenimentelor din saptamanile trecute, ne-am dat seama ca am tot amanat sa ii facem si lui Vladimir asigurare medicala. Maria e asigurata la Regina Maria.  .. are un tip de asigurare ce ii da acces gratuit la o multitudine de consulatii dar la spitalizare are doar reducere. Una mica daca luam in calcul tariful „cazarii”.

Din 10 Februarie le intra amandurora in vigoare o asigurare similara si la Medicover. M-a atras pentru ca spitalul de pediatrie are contract cu Casa de Asigurari si pentru ca tarifele lor de „cazare” sunt mai acceptabile buzunarului nostru. Serviciile nu stiu inca cum sunt, dar sper sa se ridice la inaltimea asteparilor. Daca nu, exista Regina Maria.  Lor nu am ce sa le reprosez la capitolul servicii. Pana si cei mici merg cu zambetul pe buze acolo.

Intr-una din serile in care Vladi ardea am plecat cu el spre spital si am ales Regina Maria. Am platit integral dar nu ne-a parut rau… insa in ziua urmatoare am semnat contractul si pentru asigurarea lui. 🙂

Nu pot spune ca sunt foarte multumita de acest tip de asigurari drept pentru care am tot cautat alte variante care sa acopere cat mai multe … ultima gaselinta e Dr. Kid, despre care am citit la Mara. Asigurarea aceasta garanteaza:

RelaxatGrijuliu
Diagnosticare cu afecțiuni graveRON 50,000RON 75,000
Telediagnostic, a doua opinie medicală
inclus
inclus
Fracturi/ Arsuri
RON 2,000RON 3,000
Spitalizare/ ziRON 50RON 75
Intervenție chirurgicalăRON 3,000RON 5,000
Invaliditate permanentă din accidentRON 50,000RON 75,000
Deces din accidentRON 1,000RON 1,000
Invaliditate permanentă din accident (Titular)RON 60,000RON 90,000
Deces din accident (Titular)RON 60,000RON 90,000

Mai sus am exemplificat doua dintre cele patru versiuni in care se vinde aceasta asigurare.

Nu suna rau… Eu sunt speriata de bombe cand e vorba de spitale si boli. Inca o adenoidectomie nu e exclusa; sau doua apendectomii sau doua amigdalectomii sau niste fracturi, ca nu am cei mai cuminti copii din lume.

Am intors problema pe toate partile… Asigurarea la un centru medical privat imi ofera consulatii  gratuite si reduceri la spitalizare. Daca spitalul mai are si contract cu Casa, atunci reducerile sunt si mai mari ceea ce e de bine pentru buzunarul nostru.. dar suntem „legati de un singur loc”. Cu o polita precum Dr. Kid, castigam libertate de miscare si ne putem alege locul in care dorim sa ne tratam copiii. Daca mergem la stat primele acopera cheluielile inerente care se fac in mai orice spital de stat; adica spagile. Daca mergem la privat, factura va deveni mai „usoara”.

IMG_0922Nu vreau sa ma gandesc la primele ce se ofera in caz de diagnosticare cu boli grave.. Mi-e si frica sa ma gandesc la asta, dar totusi in Romania se moare daca nu ai bani sa iti platesti tratamentele necesare tratarii bolilor grave. Polita aceasta acopera 20 de boli grave.

… e bine sa ai un sprijin financiar in cazul in care soarta iti pune la incercare copilul…

Ma incanta (e un fel de a spune) primele acordate in caz de fracturi. Banii aia pot plati o bona pana la momentul vindecarii. Daca parintii nu isi pot lua concediu, bona devine o necesitate.

Imi mai place si faptul ca primele acodrate in cazul intreventiilor chirurgicale se acorda atat pentru cele efectuate in sistemul privat cat si pentru cele efecuate in sistemul de stat.

Hmmm, grea decizie. Le-as alege pe amandoua, pentru a le creea un soi de sistem de asigurare complementar. Pareri nu prea am gasit pe net.. si chiar mi-as dori sa citesc experientele parintilor care au incheiat astfel de asigurari pentru copiii lor. Inca ne mai gandim…

Voi ce experiente aveti cu acest tip de asigurari? Ce ati ales sau ce ati alege pentru copiii vostri?

Articole pe aceeasi tema