Sunt radicala! Copiii mor de foame si NU doar statul e de vina!

.. zilele trecute, m-am mahnit cumva citind un status pe facebook.. o doamna draga mie,  spunea (in stilu-i caracteristic) ca ea atunci cand citeste ca o familie cu X (unde X este cu mult mai mare decat 3) copii are nevoie de ajutor,  prefera sa mearga mai departe fara sa ajute. Zicea ea, ca ajutor ofera oamneilor cu 1-2-3 copii… cei care isi asuma sa faca mai multi copii, trebuie sa isi asume si sa ii creasca. O parere pe care la acea vreme nu am impartasit-o.. mai ales ca m-am gandit ca e posibil ca la momentul conceptiei, situatia financiara a familiei sa fi fost alta…. dar m-am amagit. Cazurile la care ma gandeam eu sunt exceptii. Nu imi place sa judec.. dar acum sunt furioasa! Sunt furioasa ca exista oameni care fac copii si nu sunt in stare sa ii hraneasca. Exista oameni care fac copii si ii lasa sa moara de foame….  Mi-e clar ca metodele de contraceptie sunt straine acestor oameni. Si nu cred ca „asa a vrut Domnul”! „Domnul” nu cred ca vrea ca cineva sa procreeze pentru a-si lasa copilul sa moara de foame. In asemenea situatii, metodele contraceptive, temporare sau permanente, nu sunt „uneltele diavolului”! Decat sa dau de pomana 5 lei, de acum inainte o sa dau de pomana un prezervativ!

Astazi sunt furioasa!

Un copil de 1 an si 4 luni, ce cantarea 4 kilograme, a murit de foame! Avea 1 an si 4 luni, 4 kilograme si 58 de centimetri; mai avea 4 frati, iar mama sa este insarcinata cu cel de-al saselea copil!!!!

Sunt furioasa! Nu zic ca autoritatile nu au partea lor de vina, insa principalii vinovati, in viziunea mea, sunt parintii!  Primul lucru care mi-a venit in minte la auzul stirii a fost scandalul iscat de o grupare nationalista din Timis care ofereau bani femeilor (de etnie rroma) care dovedeau ca au fost sterilizate.

Am auzit de familii care supravietuiesc din alocatiile copiilor si ajutoare de maxim 2-300 de lei pe luna. Se pare ca aceasta familie avea totusi un venit lunar de 1400-1600 lei.

Inca am un nod in gat cand ma gandesc… Sunt furioasa ca exista parinti care isi omoara cu zile copiii! Sunt furioasa si ca exista autoritati ce nu isi fac treaba! Sunt furioasa ca nu exista legi mai aspre! Sunt furioasa ca legile care exista nu sunt aplicate! Sunt furioasa ca a murit un copil!

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Articole pe aceeasi tema

8 comentarii

  1. Eh, e bine ca ai inteles de fapt ce am vrut sa spun, draga mea. Mai ales ca am subliniat ca la momentul conceptiei puteai avea bani…insa cand concepi OPT copii, tre’ sa fie cam opt ani la mijloc….Si crede-ma ca nu intelege nimeni mai bine ca mine saracia… 2 ani de zile am trait 5 persoane cu 1000 de lei pe luna… siii dupa cum stii n-am mai facut ALT copil! Si ma intrebam zilnic oare maine ce ii mai dau astuia pe care il am sa manance 🙂 Imi pare rau ca te-a intristat postarea mea. Sper ca toti oamenii cu bani sa faca multi, multi copii. Si mai sper ca cei care n-au sa se OPREASCA! Pentru ca e aberant. Si penibil sa ceri bani cand singurul lucru pe care-l faci e sa procreezi. Ca sa nu mai zic ca e criminal! Si daca ii ajutam ei vor face SI ALTI copii 🙂

    1. mahnit in sensul de „imi pare rau ca ea nu e toleranta”. Asa credeam atunci, la prima citire. Nu m-a suparat. Cred ca esti mai mult de atat. Nu m-am suparat nici cand ai zis ca nu poti ajuta intr-o cauza umanitara atunci cand ti se cere ajutorul in mesaje scrise in jargon internetistico-pisicesc (gen „k”, „poop” , „knd”). Atunci mi-am vazut in continuare de ce faceam si astazi un tata este alaturi de sotia lui si cei doi copii. Chiar accept parerile diferite de ale mele si nu obisnuiesc sa dau unfriend doar pentru atat. 😉 .. in plus, uneori parerile gresite pot fi chiar ale mele si ma bucur cand stiu ca am in juru-mi oameni care ma accepta si asa, vazand dincolo de o opinie.

  2. Eu, sincer, cred ca mama avea ceva probleme psihice, altfel nu-mi explic…nu doar ca aveau un venit nu chiar asa de mic, dar traiau la tara (gradina de legume, un pic de porumb, o gaina acolo), erau angajati sa ingrijeasca o cireada de vaci si chiar aveau o vaca a lor….deci chiar n-ar fi fost cazul sa moara de foame. de-aia zic, problema e altundeva, opresupun ca mama era fie bolnava psihica fie avea un retard puternic. Si in aczul asta, chiar e vina statului, ca cineva (asistent social, emdic de familie, doctorul cu care a nascut) ar fi trebuit sa se sesizeze….

    1. Eu as vrea sa explice medicul de familie cum a gasit copilul la cele cateva controale obligatorii. Pt care controale pot sa pun pariu ca medicul respectiv a decontat bani de la Casa de Asigurari de Sanatate. Si de ce nu a anuntat pe cineva. Familia respectiva nu locuieste in padure. Cu siguranta au vecini care stiau de situatie.Ce fel de oameni sunt sa nu anunte pe cineva? Daca iau alocatie complementara se face ancheta sociala. Cine a facut ancheta nu a vazut nimic?

      1. medicului de familie nu i s-a parut suspect deoarece „si mama este mica”. Asistenta sociala desi a demarat ancheta la nasterea gemenilor, nu a reusit sa finalizeze dosarul.. era aproape gata in Ianuarie dar, nah, ca a venit zapada si nu a mai ajuns la serviciu o saptamana. Primarul (sau vicele) le-a dat un pat si le dadea periodic pe pomana, vecinii le dadeau si ei.
        Astea au fost primele declaratii.
        Nu am zis ca autoritatile nu sunt deloc de vina. Au si ele vina lor si cu siguranta cei care trebuiau sa faca ceva vor fi anchetati si pedepsiti. Asta sper. Sper totusi sa nu se concentreze toata atentia pe autoritati. Nu autoritatile dormeau cu copiii in casa, nu autoritatile i-au facut. Parintii sunt primii care puteau face ceva. .. parerea mea

      1. da… nu citisem acea postare. am vazut sahre-uri ale ei pe fb dar nu am deschis-o. Nu mersesem atat de departe incat sa imi imaginez si „detaliile organizatorice” . E trist ce se intampla…

    2. ma abtin.. nu sunt de specialitate iar liniile dintre rautate, prostie si nebunie sunt foarte fine. Si daca, ipotetic vorbind, mama are probleme, are si tatal?? … si daca da, atunci iar imi zboara gandul la sterilizare. E extrema solutia, stiu.. dar nu e o greseala… a patra sarcina, ce s-a intamplat sa fie gemelara, nu poate fi numita „o greseala”.