„ichedu” aka IKEDOO Institute

– Cum se numeste locu’ asta, doamna?Unde suntem aici? … intreaba Maria

– „ichedu„, i se raspunde.

Si a fost fericita. 🙂

As putea sa ma opresc aici… prin fericita am spus tot, dar nu vreau sa va stranesc si apoi sa tac. 🙂

Nu pot sa spun ca  nu am auzit de Ikedoo. Am vazut diverse tag-uri prin poze in care apareau copii mamelor bloggerite… dar nimic care sa ma faca sa inteleg ce este IKEDOO. Asa ca nici macar nu mi-a trecut prin cap sa refuz invitatia primita de la Ikedoo via Joe de a participa la o lectie demonstrativa.

Letia demontrativa incepea la 17:30 asa ca am sunat-o pe mama si am rugat-o ca la 17:00 sa imi aduca copiii la birou. I-am imbarcat in mama-mobil si am plecat spre sediul Ikedoo. Am avut noroc de trafic ok si nu am intarziat. Maria si Vladi au prins trenul si au plecat spre lectia demonstrativa destinata copiilor cu varste intre 3 si 6 ani. Bine, Vladi a trisat putin: are doar 2 ani si 10 luni. In timp ce ei construiau un castel si invatau sa picteze utilizand un mini-trafalet, eu am aflat despre istoria IKEDOO si despre ceea ce isi propun pentru viitor. Si viitorul, in versiunea IKEDOO, suna bine!

“ Diferența fundamentală dintre învățământul tradițional și Ikedoo este la nivelul beneficiului personal al copilului și creșterii personale. Metoda clasică predare-testare, în care un profesor vine și spune ceva sau trasează un model pe care copiii trebuie să îl respecte,  este înlocuită de o metodă în care profesorul lansează o provocare și îi lasă pe copii să experimenteze până când rezolvă problemele ce reies din sarcina inițială. Astfel, copilul nu înghite un model dat pe care apoi îl poate uita sau pe care îl poate trata cu opozitionism doar pentru că a fost prescris, ci trăiește sentimentul de a își crea singur soluții, de a căuta și experimenta sistemul care i se potrivește. Pe viitor acel copil va ști că s-a descurcat într-o sarcină similară și va putea replica modelul de soluționare prin încercări și erori, devenind astfel independent în rezolvarea problemelor. ” – psiholog Mădălina Marinescu, designer de programe IKEDOO

Copiii mei s-au simtit minunat la Ikedoo, asa ca acum studiem calendarul cursurilor. 🙂

Articole pe aceeasi tema