Impreuna in situatii de urgenta

Romania, in special sudul tarii, este sub cod rosu de inundatii. Nu e prima data si cu siguranta nu va fi nici ultima. Anul acestia oamenii din zonele afectate, se pot numi norocosi. E an electoral iar politicienii se inghesuie la celula de criza sau la fata locului.

ISU ajuta si anul acesta la fel ca si in cei neelectorali. Ei sunt o constanta in tara noastra. O constanta „buna”.

sursa foto: facebook Mioara Rogojina
sursa foto: facebook Mioara Rogojina

Inainte de ISU sau de orice alta autoritate, cei din zonele afectate se au unii pe ceilalti. Si ani de zile au reusit sa stea impreuna in calea apelor. Asa  fac si acum. Imaginea alaturata a fost facuta astazi pe malul raului Vedea, in comuna Contesti. Mi-ar fi placut sa vad in aceasta imagine mai multi sateni… dar cred ca numarul „fiilor satului”, cei pe care inundatiile i-au surprins in vizita la parinti, este mai mare decat al celor ce locuiesc in zonele afectate ale comunei.

In momente de gen, primii trebuiau sa sara asistatii social. Asta cred eu. E minimul pe care il pot face pentru cei care din bugetul local le asigura traiul zilnic. In astfel de momente imi vin in cap masuri radicale de genul ” celor apti de munca care nu intervin in astfel de momente in interesul comunitatii li se va retrage ajutorul social”.  Romanii nu stiu decat de frica! Poate e momentul ca autoritatile sa „le cultive” simtul civic.

… dar pana atunci trebuie sa lupte cu apele; reprezentantii primariei, o mana de localnici si copiii acestora, plecati de ani de zile „la oras”. In seara aceasta va fi apogeul…. Stiu ca cel mai mult au nevoie de forta de munca: oameni care sa incarce saci cu nisip si sa faca indiguiri, dar cum nu pot oferi asta incerc cu gandurile bune! Stiu ca unii dintre cei ce lupta cu apele sunt nedormiti de zeci de ore … le doresc ca tot efortul lor sa nu fi fost in zadar!

Daca sunteti credinciosi, rugati-va pentru ei, daca nu, e suficient sa le transmiteti energiile vostre pozitive!

Articole pe aceeasi tema

Un comentariu

  1. Oh, da! Ca si la datul zapezii, iarna. Exact asistatii nu se inghesuie. Daca pot face altii…..si nimic nu-i constrange.