Cu rangi si topoare in vazul lumii

Sambata am avut nesansa de a asista live la un episod de colectare a taxei de protectie. Eram impreuna cu cei doi copii intr-un loc in care se aflau cca 3-400 de persoane. Asta nu i-a impiedicat pe recuperatori sa fluture topoare si rangi deasupra capului si sa ii ameninte pe toti cei prezenti.

M-am speriat. Incidentul a fost scurt, dar am plecat din acel loc… am avut noroc ca am avut langa mine o mama cu experienta „de Berceni” (ea a zis, nu eu 😀 ). Ea mi-a dat putere sa nu ma panichez pe moment. Nici cand am ajuns in masina nu mi se oprise stomacul din tremurat…

Asta este tara in care cresc copiii mei. O tara in care taxele de protectie sunt inca actuale iar cei mici invata ca e „normal” sa „ne alerge nenii cu lemnele” (asta a inteles Maria la 4 ani din acea scena). M-am simtit complet neprotejata de statul care stie sa colecteze taxe peste taxe si in al carui buzunar contribui de 13 ani.

Nu stiu cine erau si nici nu imi doresc. Sunt doar speriata ca astfel de incidente se intampla ziua in amiaza mare.

Articole pe aceeasi tema

4 comentarii

  1. Da, statul se pricepe sa puna taxe si sa le colecteze. Nu prea il intereseaza sa ofere servicii pentru aceste taxe. Pe cand se construia casa, ne-au furat chestii din ea, saci cu materiale de constructii si tot cablul electric.Politia, cea care trebuie sa ne asigure protectie si sa prinda hotii, ne-a sfatuit sa ne luam firma de paza. Nu ne-am luat, nici nu eram mutati, nu aveam bani. La un timp dupa ce ne-am mutat, ne-au spart casa si au luat mai multe. Am gasit-o ravasita complet. Pana si frigiderul si aragazul erau date la o parte. Nici de data asta politia nu ne-a ajutat cu nimic. Dar de data asta, ne-am luat firma de paza. Si uite asa platim si salariile din politie si abonamentul la paza. Dar macar pot sa stau linistita in propria casa.

  2. BIne ca nu locuim in sudul Italiei si la noi asa zisii „recuperatori” banuiesc ca de etnie rroma, sunt inca pe ‘stil vechi’ si „recupereaza” cu sabii’ si topoare’.
    Sa inteleg dintr-e randuri ca locatia in care s-a desfasurat sceneta era in Berceni?

      1. Oricum atmosfera este relativ decenta… s-a mai facut cat de cat „curatenie” prin clanurile de interlopi care bantuiau nestingherite prin capitala…sau cel putin asta este atmosfera „zugravita” de mass-media.