Analogii in curatenie

Numai in curatenie nu gaseam ancore motivationale! Eu si mintea mea suciata….

Toata ziua de Duminica mi-am petrecut-o reorganizand sifonierul copiilor. Si am simtit ca imi reorganizez viata. Am reconfigurat intreg sifonierul si am schimbat sistemul de aranjare al hainelor. Cam asta fac si cu mine in perioada asta. Pentru ei am fost nevoita sa maresc spatiul alocat umeraselor… au crescut si hainele nu mai incapeau. Apoi am sortat hainele, separandu-le pe cele mici. Am pregatit pachete etichetate fie cu numele viitorului purtator, fie cu numele locului in care vor fi pastrate. Pe acelea le-am etichetat astfel incat sa le recunosc si fara a fi nevoita sa cotrobai prin cutii. Organizarea si reorganizarea fac bine. Si cea a sifonierului si cea a vietii.

Mi-a prins bine ziua de astazi chiar daca ideea cu care m-am trezit era de a imi petrece ziua lenevind alaturi de cei mici. E bine sa nu lenevesti. E bine sa te remontezi sa vrei sa obtii mai mult de la acelasi obiect. Am schimbat tot, obtinand chiar mai mult de la acelasi sifonier. Sper sa imi iasa figura asta si cu mine. Vreau sa schimb tot obtinand mai mult de la aceeasi carcasa. Stiu ca se poate! E doar o chestiune de timp; directia este setata.

Vreau sa ma incurajati si sa imi spuneti ca mintea mea nu este atat de sucita. Ce ancore motivationale cu aplicatii in dezvoltarea personala ati gasit in activitatile casnice?

Articole pe aceeasi tema

3 comentarii

  1. Nu, mintea ta nu este sucita.
    Sau daca este, atunci si a mea e la fel :). Si daca directia e setata, atunci totul este in regula.
    Cam pe acelasi meridian ma situez si eu acum. Si eu imi spun ca se poate sa obtin mai mult de la „carcasa mea”, cum ii spui tu. Auzind aceleasi cuvinte de la tine, incep sa cred ca nu sunt dusa cu capul…merci frumos pentru asta 🙂

  2. parerea mea este ca te afli pe drumul corect, organizarea si reorganizarea in toate e secretul, insa un mic sfat daca imi permiti: zilele de duminica trebuie sa fie de sarbatoare si relaxare vorbind spiritual , dar si psihologic.
    imi place articolul, cunosc senzatia.
    SPOR

  3. Eu gandesc exact ca tine, si credeam ca sunt singura.
    Dupa ce reorganizez sifonierele, ma simt ca o alta persoana, parca pot sa respir iar si am mai multa energie.
    Si mai fac ceva. Cand am impresia ca viata mea stagneaza, ma apuc si arunc chestii prin casa. Reorganizez sertare, sifoniere, ce se poate, si vad ce pot arunca. Pentru ca doar asa faci loc pentru lucruri noi in viata: renuntand la cele vechi, de care nu mai nevoie.
    Ce legatura are viata si ce primesc in ea, cu aruncatul a doua posete ruinate si a unei curele de pantaloni habar nu am. Dar nici nu imi pun prea multe intrebari.