Sunt o naiva incurabila; credinta mea in Antene

Ma uit in jurul meu si nu vad niciodata raul… Sufar de prostie. Prostia de a crede in oameni pana in panzele albe. Mereu cred doar atunci cand dovezile sunt 101% clare. Si asta ma face naiva.

Am reufuzat sa cred tot ce spuneau multi dintre cei apropiati mie.. am refuzat sa cred ca Antena 3 = latrina 3… Am refuzat pana in seara zilei de 13 Noiembrie 2014, atunci cand Antena 3 a reusit sa ma scarbeasca pana si pe mine, naiva incurabila, cu emisiunea aceasta. Abia pusa in fata faptului implinit am vazut si nu am mai avut motive sa ma indoiesc. In acea seara am vazut o incercare de manipulare a telespectatorilor si o favorizare incontestabila a candidatului Victor Viorel Ponta. Mult timp credeam ca cei ce numesc Antenele latrine se grabesc sa judece. Mult timp am crezut ca jurnalistii sunt mai presus de cel ce conducea trustul din care fac parte. Sunt incurabila, nu?

Nu am incercat sa combat nici parerile pro, nici contra… imi vedeam de ale mele si credeam in oamenii de la Antene … Emisiunea din 13 Noiembrie a fost pentru mine ca un Ice Bucket Challenge la puterea 1000.  In acea seara am iesit scarbita din bula mea.  Mizerii mai mari ca la acea emisiune eu nu am mai vazut/auzit in toti cei 33 de ani de viata ai mei. Prezenta premierului Italiei in studioul Antenei 3 a fost pentru mine triggerul care m-a facut sa ies din bula. Si am iesit scarbita si inspaimantata ca exista oameni care inca mai cred in Antene si ca acei oameni imi vor decide mie viitorul.

In 13 am fost socata, in 14 am inceput sa analizez realitatea si sa ma inspaimant. In 15 mi-am dat seama ca poate nu e totul pierdut.. ca imi sunt datoare sa pier luptand. Si de atunci si pana in 16 seara nu am facut nimic altceva decat sa le arat si altora (prietenii mei de pe facebook) cum suntem furati. Am redistribuit (cu hastag #furtlavot) toate tentativele de furt la vot care au fost semnalate de observatorii independenti sau toate problemele intampinate de oamenii ce stateau la cozi in diaspora. M-am revoltat alaturi de generatia facebook atunci cand am vazut cum sunt tratati conationalii mei in strainatate. M-am revoltat atunci cand oameni pe care ii cunosc au stat 8 ore la coada, din care 6 in ploaie, si nu au reusit sa voteze, ba mai mult, au fost gratulati cu niscaiva gaze lacrimogene. M-am revoltat cand am vazut ce piedici li se pun romanilor din diaspora in timp ce in tara turismul electoral se facea cu autocare.. M-am revoltat cand am vazut ca Antenele minteau in exit poll-uri si incercau sa prezinte o realitate distorsionata… Sperau sa ne resemnam. M-am revoltat cand am vazut ca sunt iar furata si am decis sa nu cedez fara lupta. Ca mine au fost zeci!

M-am bucurat totusi cand am vazut ca in diaspora exista eroi. M-am bucurat pentru fiecare roman care a reusit sa voteze si m-am infuriat pentru fiecare roman umilit si caruia i s-a refuzat un drept fundamental. Le sunt recunoscatoare acelor oameni pentru cat au indurat. Ei chiar sunt eroii zilei de 16 Noiembrie 2014. M-am bucurat atunci cand peste 10000 de oameni au iesit in strada in semn de solidaritate cu romanii din diaspora! M-am bucurat atunci cand Dragnea a iesit si a declarat ca PSD-ul a pierdut! M-am bucurat ca noi am putut vota mai mult decat au putut ei fura!

Nu va suparati pe mine ca sunt o naiva incurabila, nu?  In ceea ce priveste Antenele, m-am lecuit. Emisiunea lor din seara de 16 noiembrie nu a facut altceva decat sa ma distreze.  Mi-a fost mila de ei.. de socul pe care l-au trait vazand ca spalatii pe creier de pe internet au reusit sa combata cu adevaruri toate mizeriile prezentate de ei in campanie.

Articole pe aceeasi tema

3 comentarii

  1. doamne, da proasta mai esti daca ti-a luat atat de mult timp.
    adica, vad ca nu ti-a spus-o nimeni, si nu e ok sa vii in public si sa spui „da, mi-am dat seama dupa 5 ani de uitat ca vaca la Antene, ca sunt latrine” si lumea sa nu zica nimic.

    unii si-au dat seama dupa 5 minute de uitat, stii? de asta esti proasta.
    nu e vorba de credinta in oameni aici, e vorba despre a judeca cu propriul cap si de a cantari informatia – proasta proasta, imi pare rau.