Fabrica de nemti

sursa foto: depositphotos.com
sursa foto: depositphotos.com

La invitatia Corinei am acceptat toamna trecuta sa vizitez o gradinita privata.  Recunosc  ca am acceptat cumva cu inima indoita si mai mult de dragul Corinei. Am aruncat o privire pe site-ul gradinitei si doar simplul fapt ca nu am vazut tarifele listate si ca gradinita este situata intr-o zona destul de scumpa a orasului m-a facut sa ma gandesc ca voi vedea o gradinita privata ca oricare alta unde imi vor fi prezentate facilitatile ( comune si altor gradinite private) dar care are niste tarife exorbitante.

Dar ce nu fac eu de dragul Corinei… asa ca m-am prezentat la poarta gradinitei la data si ora convenite. Aveam si un mic interes ascuns… refuzul lui Vladi de la acea vreme si cautarile sora-mii pentru o gradinita pentru nepotul meu, ma faceau sa fiu deschisa optiunilor pentru alegerea unei gradinite private … iar cea pe care tocmai acceptasem sa o vizitez se afla relativ aproape de zona in care locuim.

Inca de la poarta gradinitei am fost vrajita de locatie… este chiar pe malul lacului Baneasa. Am pasit timid in curte si am fost vrajita de locul de joaca. Suficient de mare si foarte frumos. Cladirea cu 3 etaje in care isi desfasoara activitatea gradinita este foarte bine intretinuta, dar totusi nu cred ca este singura gradinita privata ce beneficiaza de un sediu bine intretinut si bine dotat…. insa este cu siguranta o fabrica de nemti! De mici nemti. Gradinita are predare in limba germana… si cand zic asta ma refer la faptul ca personalul (intreg personalul de la asistenta pana la profesorii care predau optionale) vorbeste gremana la un nivel echivalent cu cel nativ. „Gradinita Germana” in cazul lor nu este doar o unealta de marketing. La ei predarea se face exclusiv in limba germana. Copiii au voie sa vorbeasca intre ei in limba romana pana la nivelul grupei mijlocii apoi sunt incurajati sa se adreseze unul celulilat in limba germana. Si reusesc sa o faca fara efort. O faceau chiar si cei de la grupa mijlocie si vorbeau cu o naturalete ce m-a frapat.  Nu credeam ca asa ceva este posibil. Multi dintre parintii elevilor nu sunt vorbitori de limba germana dar asta nu limiteaza evolutia copiilor. „Fabrica de nemti” cum imi place mie sa o numesc, are un procentaj de peste 90% de elevi admisi la liceul Goethe… iar asta imi pare de domeniul SF. Rigoarea germana se aplica doar in ceea ce priveste nivelul educational la care ajung elevii. Educatia se face cu zambetul pe buze printre imbratisari si declaratii de iubire din partea elevilor pentru personal.

Mi-a placut mult ca parintii primesc acasa materialul studiat de copii scris fonetic. Tocmai pentru ca multi nu sunt vorbitori de germana. Mi-a mai placut faptul ca dormitoarele sunt separate de salile de clasa si ca fiecare grupa are baia ei si ca fiecare elev are propriul sau reductor pentru toaleta si ca elevii au periute de dinti si le folosesc dupa fiecare masa si ca sunt scosi afara chiar si in anotimpul rece si ca sala de clasa a grupei mari este amenajata special cu bancute tocmai pentru a le face celor mici tranzitia mai usoara catre scoala. Si mi-a placut si mai mult faptul ca, desi are muuuulte plusuri fata de majoritatea gradinitelor private, taxa lunara nu depaseste nivelul pietei, desi avantajele de care se bucura elevii clar depasesc acest nivel.

Daca as fi descoperit aceasta gradinita mai devreme sunt aproape sigura ca as fi facut un efort financiar astfel incat sa ii dau pe cei mici acolo. Merita din plin. Acum le urmaresc cu jind activitatea pe pagina de facebook si ma bucur ca exista un asemenea loc. E fantastic; la propriu.

Inca mai stau in cumpana daca sa investesc sau nu in meditatii intensive pentru Maria in aceasta vara astfel incat sa pot sa ii mut din toamna acolo pe amandoi… imi este teama doar sa nu fie un efort prea mare pentru ea. Inca mai cumpanim…

Daca sunteti in cautarea unei gradinite cu predare in limba germana, opriti-va cautarea! Die Biene Maja este exact ceea ce cautati! Pe cuvantul meu!

Va asteptam sa ne vizitati! Asa va veti putea convinge de calitatea serviciilor noastre.” – este deviza cu care ne imbie Die Biene Maja pe site-ul lor. Nu este o strategie de marketing e o realitate!

Articole pe aceeasi tema

Un comentariu

  1. Am fost impresionata de această prezentare și aș vrea să înscriu și eu pe cele două gemene ale mele în vârstă de patru anișori,de asemenea să predau și eu limbă germană,întrucât sunt profesoară de limbă germană și engleză.Cu drag d.na Carmen Zamfiroiu,telefon 021/6427722 sau 0741196194.O să trimit și un Cv,dacă doriți și aveți nevoie.Scrieti-mi pe adresa de e.mail:carmengeorgescu55@yahoo.com.La mulți ani și un an fericit!