Ocluzia Intestinala – diagnosticata la privat, vindecata la stat

Speram ca cosmarul trait acum aproape 4 ani a trecut (definitiv)… nimic mai fals. Vineri, m-am prezentat la camera de garda a spitalului Euroclinic (parte din reteaua Regina Maria) acuzand dureri puternice in zona abdomenului … O criza de gastrita imi imaginam eu.

A fost pentru prima data cand am apelat la serviciul de urgenta al RM.. nu stiam la ce sa ma astept. Am fost preluata rapid… aproape imediat ce am intrat pe usa spitalului. … probabil ca aratam rau – ii vedeam destul de alarmati. Am fost consultata rapid (dr. Luminita Badescu – medic de garda), am apucat sa ii pun la curent cu istoricul meu. Au incercat sa imi recolteze sange si atunc am inceput sa vars in jeturi. Mi-au montat o branula si mi-au administrat un antivomitiv si calmante pentru durerile care ma chinuiau. Intre timp a fost chemat gastroenterologul (dr. Ioana Panazan) de garda si am primit si un consult de specialtate. Au decis sa ma trimita la ecografie si la radiologie. De acolo m-am intors lovita cu o leuca in cap: aveam ocluzie.. deloc mica. Intoarsa la camera de garda, medicii s-au consultat asupra abordarii iar dr. Panazan mi-a propus sa ma internez pentru observatie si eventuala operate daca lucrurile se inrautateau. Instista (dar fara sa imi transmita panica) sa ma internez. Fiind intr-un sistem privat de sanatate am pus intrebarea freasca: cat costa interventia? Nu stia si mi-a indicat sa merg la biroul de internari sa aflu; ceea ce am si facut.. dar nu am primit nici un raspuns. Fetele alea incercau sa gaseasca diagnosticul in sistem si nimic. Au inceput sa dea telefoane sa afle  nimic. Vazand ca dureaza mult dr. Panazan a venit si dansa la biroul de internari si.. nimic. Adica le explica fetelor(cu multe „aaaa….”-uri in explimare – si cu nesiguranta in voce) ca ocluzia mea (de data aceasta stuata in partea inferioara a abdomenului) poate fi asimilata unei laparoscopii exploratorii (?!). In acel punct am multumit fetelor de la biroul de internari si m-am reintors la camera de garda pentru a solicita „iesirea”. Intre timp, am „activat” linia de urgenta cu Fundeni-ul (Centrul de Boli Digestive si Transplant Hepatic – dr. Cristina Toader – medic primar gastroenterolog.. un soi de gastroenterologul meu „de familie”) care a luat legatura cu medicul de garda pentru a ma interna (dr. Bogdan Cotruta).

Urasc din toata fiinta mea Fundeniul, dar nu si pe dna. dr. Toader. Mi-as lasa viata in mainile ei oricand! Nu am gresit facand aceasta alegere.. dovada acest post pe care il scriu de acasa.. neoperata. Regina Maria este locul pe care il prefer oricarui alt sptal sau clinica; atat pentru mine cat si pentru copiii mei, insa pe cat de profi si extrem de bine pregatita mi s-a parut dna. doctor Luminita Badescu, pe atat de slab pregatita mi s-a parut „specialista” in gastroenterologie Panazan. Din punctul meu de vedere a facut trei greseli majore:

– insista ca imi trebuie repaos… in timp ce chirurgii care m-au operat anterior si toti gastroenterologii cu care am intrat in contact pana acum spun ca in ocluzie trebuie multa miscare pentru a putea forta intestinele sa se miste si in felul asta pentru a le ajuta sa se elibereze din stransoare (ocluzia mea se datoreaza aderentelor)

– nu a reactionat inaintea dne. doctor Luminita Badescu pentru a solicita intreruperea perfuziei cu no-spa; Tocmai pentru ca in ocluzie spasmele (chiar daca sunt dureroase) sunt bune. Medicul „ne-gastroenterolog” Luminita Badescu stie asta.

– nu are habar care este modul de abordare chirurgicala pentru o ocluzie.

Repet, faptul ca astazi scriu aceasta postare de acasa, neoperata, ma face sa nu regret decizia luata. Specialistii de la Fundeni nu se dezmint. Si eu am avut noroc, e drept. Cineva acolo sus chiar ma iubeste! 😉

Surprinzator, sectia (sectiile, de fapt) de gastroenterologie de la Fundeni sunt decente dpdv dotari, curate (au firma care chiar isi face treaba), au medici foarte bine pregatiti si asistente asemenea. Nu pot sa zic ca tot personalul auxliar e ireprosabil, insa am vazut si mai rau. Totusi, nimeni nu conditioneaza actul medical de primirea vreunei recompense; ceea ce e de laudat.

Sanatate!

Articole pe aceeasi tema

9 comentarii

  1. Ai grija de tine Gabi. Macar acum stii de ce anume trebuie sa te pazesti mai mult: tot ce ti-ar dauna aparatului digestiv si… de anumiti medici.

    1. multumesc tare mult! Ai dreptate, de obicei ma duc direct la stat in stuatii mai grave, insa acum chiar credeam ca este vorba de o criza mai agresiva de gastrita…