Sistemul medical romanesc: Ne mor copiii!

Am scris de multe ori despre disfunctionalitatile sistemului medical din Romania. Si voi mai scrie.. pana mor eu sau pana se schimba sistemul.

Am spus si ma repet: Acceptam mizerii suntem tratati cu mizerii! Nu este posibil ca 28 de  copii (din care 1 decedat, 14 internati in spitale din Bucuresti si 13 internati in spitale din jud. Arges), toti din acelasi judet, toti cu aceleasi simptome, sa fie diagnosticati in fiecare zi cu alt diagnostic! E cumplit ca un pacient a si murit iar parintii ei nu stiu de ce….  si presupun ca e din cauza portocalelor!!

Fratilor, ne mor copiii! In tara in care traim alimentele si apa potabila sunt infestate, spitalele ne cadorisesc cu infectii nozocomiale cauzate de bacterii ultra-rezistente la tratamentele uzuale .. si noi??? Noi ne strangem cu recunostinta copiii la piept si multumim ca sunt sanatosi. Astazi copiii mei si ai tai sunt sanatosi, dar maine? Daca vei avea nevoie de servicii medicale ce vei face? Il duci la privat? … Nu asta e solutia, desi multi (chiar si eu) a aplica. Solutia e normalitatea aceea care nu exista in tara noastra si pe care ne este frica sa o cerem! Citeam zilele trecute  marturiile pacientilor spitalului din Alexandria – locul in care pacientii sunt pusi sa isi plateasca analizele in urgenta. Well, am patit-o si eu dar in Bucuresti.. acum cca 3 ani, e drept.

Iesim in strada pentru resursele naturale ale tarii dar nu si pentru a ne apara DREPTUL LA VIATA SI LA INGRIJIRI MEDICALE?? De ce nimeni nu zice nimic, de ce nu cad capete, de ce DSP nu a fost sesizat ci s-a autosesizat in baza celor relatate de presa??

Nu e normal ca in Romania anului 2016 medicii unui spital din Pitesti (oras – municipiu resedinta de judet avand peste 164.000 locuitori, la nivelul anului 2012 ) sa nu fie capabili sa diagnosticheze o infectie cu Rotavirus! Nu e normal ca s-a pierdut o viata si alte 14 vieti de copii sunt in pericol acum doar pentru ca un medicii unui spital dintr-un oras-municipiu resedinta de judet nu au fost capabili sa diagnosticheze corect si la timp pacientii!!!

Pe mine m-a revoltat cumplit decratia pe care tatal .. a facut-o celor de la DIGI24: „Sfatul meu este la primele semne să plece la București. E singurul spital, să le dea D-zeu sănătate, la Marie Curie. Copilul meu, de când a ajuns acolo, a fost preluat de o armata de medici, monitorizat la 5 minute. Simptomele și boala sunt foarte grave. Copilului meu nu i-a mers dializa de la început”  M-a revoltat pentru ca are dreptate….

Ma bucur tare ca s-a autosesizat si Procuratura ( conform Pro TV). Poate e un licar de normalitate. Poate vor cadea capete. Poate va fi bine!

Articole pe aceeasi tema

6 comentarii

  1. Draga mea, ceea ce se intampla acum e rezultatul crearii pe banda in facultatile de medicina, a unor indivizi care nu au nici inclinare spre meseria pe care o vor avea, nici dragoste de oameni. Abia se chinuie sa treaca prin facultate, majoritatea lor, unii platindu-si examenele, ca apoi sa se creada mici Dumnezei.
    Nu stiu cum sunt angajati si cum ajung sa aiba drept de viata si de moarte asupra pacientilor.
    O asemenea individa era sa imi omoare fata acum 16 ani si a fost foarte revoltata ca refuz „tratamentul” dat de ea (algocalmin si fenobarbital) si cer internare, o asemenea individa mi-a spus acum 10 ani ca mama nu mai are nici o sansa sa isi revina dupa un AVC si a externat-o din spital ca sa moara acasa… Lista continua, dar nu are sens sa detaliez.
    Pana cand meseria de medic nu va fi vazuta ca un privilegiu si nu va fi acordata ca urmare unor examene foarte stricte, sistemul medical va fi asta pe care il avem acum.
    Iar ideea ca medicii nu sunt platiti suficient si ca spaga e normala, e tot o chestie cu dus si intors. Medicii din „privat” sunt mult mai bine platiti ca cei din spitale si tot alearga multi din ei cu limba scoasa dupa bani. Acum vreo 3 luni, am fost la un spital privat sa vad ce se intampla cu genunchiul meu. Am platit 120 de lei pe o consultatie de 3 minute, in care genunchiul mi-a fost sucit pana mi-au dat lacrimile, ca sa mi se spuna cu nonsalanta ca am nevoie de o operatie de „numai” 4900 de lei si ca nu am nevoie de RMN, ca diagnosticul deja a fost pus.
    Noroc totusi, ca in tara asta unde ceea ce ar trebui sa fie normal tine de fapt de anormalitate, un alt medic cu suflet si dedicare pt meseria lui, mi-a dat trimitere la RMN si abia apoi mi-a spus ca trebuie doar sa iau medicamente si sa fac cateva proceduri, ca genunchiul isi va reveni singur in timp. Nici vorba de operatie si mai ales, de cifre astronomice!

  2. Sunt absolut de acord cu tine, Știu că avem medici grozavi, care-și știu sau simt vocația, medici buni.
    Dar avem oare și destui mediocrii care să-i… acopere pe cei buni? Sau nu beneficiem de aparatură adecvată?
    Dacă aș avea timp și resurse, aș face o petiție. Tu scrii mult despre sănătate și ați trecut prin multe.Dar petiția as face-o după ce as afla cauza, evident: personalul e de vină, subcalificarea, lipsa consumabilelor, a aparaturii?
    Nu am citit despre ce s-a întâmplat, dă-mi un link… credibil, adică fără păreri personale, că mai des astea sunt știri. Opiniile cuiva.
    Ori asta facem noi, ca blogheri….

      1. Din pacate, precum spui, nu toate tragediile aduc schimbari in bine. unii oameni nu pot fi schimbati de nimic. E foarte trist, dar e adevarat. Noi ramanem cu oripilarea, dar cine are puterea de a lua adevaratele masuri nu le ia.