Mami, cred ca o sa mor!… Despre bronsita.

Inca de la jumatatea lunii Decembrie fac ping-pong cu crocobalauri (aka streptococi), viroze, bacterii si, mai nou, cu bronsita.

Mami, cred ca o sa mor de la bronsita! .. imi zise Maria dupa un acces crunt de tuse.

– Nu o sa mori, mami! Te tratezi si te faci bine, i-am raspuns si am strans-o puternic in brate.

M-a durut in adancul sufletului.. ma doare sa ii vad chinuindu-se cu boala.. ma doare cand stiu ca „lupta” trebuie sa o duca trupurile lor firave…  Eu nu ii pot ajuta altfel decat asigurandu-le acces la medici buni si la tratamente performante. Atat pot face eu in afara de a-i alina. Si ma doare.

Simt ca innebunesc din cauza neputintei… Totul depinde de ei.

Cum nu aveau destule de infruntat, astazi am aflat ca in grupa Mariei s-a confirmat un caz de scarlatina… Uneori stau si ma gandesc ca gradinita nu este decat un mare focar de virusi si bacterii… un soi de test suprem pentru organismele lor firave: cei mai puternici rezista.. ceilalti…

Nu mai am nici putere sa fiu revoltata pe parintii care isi aduc copiii bolnavi in colectivitate. Nu mai am putere nici sa ma revolt impotriva asistentei care permite copiilor bolnavi accesul in gradinita… Cum oare sa nu fi observat un cadru medical ganglionii inflamati ai copilului bolnav de scarlatina? Cum? Cum oare sa nu ii auzi tusind sau sa nu le observi mucii?? Cum?

Mi-e teama sa numar cate cure de antibiotic au facut de cand au inceput gradinita…  Oare cum dorm oamenii acestia noaptea? Presupun ca bine.. daca nu ii afecteaza in mod direct, cu siguranta nu au nici un stres…

La gradinita au fost 3 saptamani anul acesta.. si suntem in Martie.

Noi acum ne „dixtram” cu o bronsita! … ceea ce nu va dorim.

Sanatate!

Articole pe aceeasi tema

6 comentarii

  1. Imi pare rau ca va luptati si voi cu virusii.
    Si eu am copii in aceeasi gradinita.
    Si ai mei se pare ca aduna toti virusii de la gradinita, din pacate nu sunt din acei copii cu imunitatea crescuta. Nici mie nu imi convine deloc lipsa triajului medical.
    Eu traiesc momentan cu speranta / iluzia ca al doilea an de colectivitate nu va aduce imbolnaviri atat de dese.

    Multa sanatate!

  2. Uite ca eu ma revolt.Ca mi se pare lipsa de respect si nepasare crunta.Si uneori imi vine sa imi retrag copilul de la gradinita.Care gradinita a ajuns spital.Si i-as bate pe toti cei care spun ca asa se imunizeaza un copil.Dupa n cure de antibiotic,de unde imunizare? La noi a aparut doar alergia la medicamente.Imunitatea inca nu stiu unde este.Sanatate multa!Sa va faceti repede bine!

    1. Uneori ma gandesc ca as putea sa ii reclam.. dar sunt peste 200 de copiii ai caror parinti nu ar avea unde sa ii duca…. o reclamatie sunt sigura ca ar duce la teste si testele ar confirma prezenta virusilor/bacteriilor/stafilococilor in mediul in care sunt gazduiti copiii…daca s-ar inchide gradinita ce ar face acei copii/parinti?… pe de alta parte, ce vina au copiii mei? se duc lupte interioare grele in mine…

  3. Sanatate si rabdare! Noi din iulie tot trecem prin diverse, cand cu unul, cand cu altul. Ultima a fost suspiciune TBC. Toate luate din colectivitate. Nu stiu care e solutia. Parintii ii aduc ca n-au cu cine sa-i lase, asistentele sunt stimulate sa nu vada mucii, pe majoritatea angajatorilor ii doare-n dos ca ai un copil bolnav… E greu pentru toti! Cel mai rau ca e sufera tot copiii din cauza sistemului asta imbecil.

    1. nu am vrut sa zic nimic de „stimuli”.. nu am vazut dar cred cu tarie ca nu se naste foc fum fara foc…