Prima luna de prima scoala

A trecut multa vreme de cand nu am mai scris nimic… s-au intamplat atat de multe incat nici nu stiu de unde sa incep…

Aleg sa povestesc despre prima luna de scoala a Mariei intrucat imi doresc ca acest moment sa nu se piarda…

Fata mea, unul dintre cei mai dezinvolti copii din cati cunosc… exagerat de dezinvolta uneori. Astepta prima zi de scoala cu nerabdare. Am reusit sa o implicam in decizia de alegere a scolii si astfel am crezut ca ii va fi mai usor stiind ca este alegerea ei (insuflata de noi, dar astea sunt detalii). Toata vara si-a facut planuri si vorbea necontenit despre scoala… si a venit si ZIUA…

Pe drumul spre scoala a fost usor abatuta dar si-a revenit repede cand a ajuns la locul de joaca din incinta scolii; noi eram mai mult melancolici dar si putin emotionati. Nu cred ca poti ramane impasibil cand iti privesti copilul imbracat in uniforma si cu ghiozdanul in spate pasind pe aleea pe care in urma cu 6 ani faceai planton noptile cu ea in brate pentru ca nu  putea sa doarma si o linistea mirosul de Mana Maicii Domnului. 🙂 Era doar linistea dinaintea furtunii. A intrerupt brusc joaca si a venit la noi cu ochii in lacrimi. Fata mea cea dezinvolta si vorbareata era un pui emotionat ce cauta alinare… M-am tinut batoasa si nu am plans.

prima-zi-de-scoala-2016-tata-si-fata

 prima-zi-de-scoala-2016-mama-si-fiica 

Am linistit-o cu greu si am plecat la careu… Ufff, cine le-a inventat? Nu eram pregatita pentru asta. Fata mea nu e asa… iar plans. Apoi intrarea in scoala si trecerea pe sub bolta de flori; alt val de emotii prea puternice pentru Maria. In prima zi am stat cu ei in clasa. Asta a ajutat. La finele celor 2 ore petrecute acolo era iar copilul pe care il stiam eu. Nu mai vroia sa plece acasa…

Restul e istorie. O istorie de o luna. O luna in care a ramas la after school, a mancat la pranz la cantina aluturi de colegi.. toate la cererea ei. Ii place. Se trezeste cu drag dimineata.. desi toata vara nu reuseai sa o dai jos din pat pana la 9-10. Sa nu ii fie de deochi!

Pana acum am trecut prin doua sedinte, am fost desemnata Presedinta comitetului de Parinit al clasei si ma bate gandul sa ma implic foarte activ si in activitatea asociatiei de parinti. Pentru ca ma identific cu diretia lor si cred cu tarie ca impreuna putem face ceva pentru copiii nostri. Si invatatoarea.. o iubim. Si eu si Maria.

E bine! Ceea ce va doresc si voua!

Articole pe aceeasi tema

2 comentarii

    1. Multumesc mult, Laura. Am avut mari emotii in ceea ce priveste scoala. La cate grozavii am auzit pe la altii, eram pregatita pentru rau… si am fost placut surprinsa.