Protestele prin ochii unui copil de aproape 7 ani

Sursa foto: http://www.tribuna.ro

Maria – 6 ani si 10 luni – m-a intrebat inca de la debutul protestelor de ce striga oamenii in Piata?

Pentru ca au fost mintiti, mami, si pentru ca cei de la guvernare au incercat sa modifice legile astfel incat sa isi protejeze interesele lor, nu pe ale noastre (parerea mea – multumesc pentru ca o respectati).

Atunci cand a auzit la TV ca OUG a fost abrogata a intrebat de ce mai stau oamenii in Piata?

Pentru ca isi doresc ca gurvernantii sa ii respecte si sa nu mai repete actiunile din trecut; pentru ca isi doresc ca acestia sa isi asume greselile si sa isi schimbe total mentalitatea.

Mami, dar tu de ce mergi in Piata cand e frig?

Pentru ca imi doresc sa va crestem intr-o tara mai buna, pentru ca imi doresc sa nu fie distruse intentionat sistemul sanitar sau cel de invatamant sau chiar economia tarii si pentru ca imi doresc sa cresteti intr-o societate „dreapta” in care sa va fie respectate drepturile si care sa va asigure un minim decent din tot ceea ce va este necesar.

Si, daca asta vrem, de ce nu plecam in alta tara in care sa ne fie bine?

Pentru ca Romania este tara noastra si pentru ca trebuie sa luptam pentru o Romanie mai buna, nu sa o parasim.

.. si de aici discutia a continuat.. nu intelegea de ce insistam ” sa luptam” in loc sa plecam… Recunosc, protestele  acestea au fost o adevarata oportunitate pentru a le „preda” copiilor o lectie despre responsabilitatea sociala si despre dragostea de tara. Am reusit sa o fac sa inteleaga de ce nu trebuie sa plecam doar pentru ca e greu si rau acum, iar acum, in timpul liber, scandeaza prin casa tot felul de lozinci pe care le inventeaza ea. 🙂

Articole pe aceeasi tema

Un comentariu

  1. Mulțam. Când văd că mai sunt și alții rămași în țară care gândesc astfel îmi despachetez din nou bagajele.

    Noi ca noi, dar nu voi fi niciodată de acord ca micuța noastră să se chinuie într-o țară de hoți care protejează doar asistații sociali inculți.