Salveaza SMURD! Salveaza-ti viata!

Va mai aduceti aminte care au fost urmarile inchiderii unor centre medicale in urma „reformei din sistemul medical” ?? Oamenii au murit la portile spitalelor inchise; sau in spitalele deschise dar in care nu mai existau specialisti.

Mintile luminate au gasit altceva de distrus in tara asta: SMURD-ul. Era printre putinele servicii care functionau bine in Romania. Era printre putinele servicii in care coruptia nu isi avea locul. Ei sunt ingerii romanilor! Salveaza vieti, fara sa le pese de numele pacientului sau de statutul social. … iar acum se vrea distrugerea acestui serviciu.

Personal, consider ca nu sunte, pregatiti pentru privatizarea sistemului de urgenta. Iar vor muri oameni. Si e crunt. Nu sunt impotriva unui sistem medical privat. Dupa ce esti stabil, e dreptul tau sa alegi orice clinica iti doresti/permiti, pentru a fi tratat… Dar stabilizarea nu trebuie sa fie un lux, ci un drept al tuturor romanilor.

Atenteaza la dreptul nostru la viata!! Ii lasam??

Daca vreti sa luptati pentru a salva SMURD, o puteti face cu un like. Sprijina campania „Salvare pentru SMURD” initiata de  Observator!

E nevoie de 100.00 de like-uri pentru a salva SMURD! .. dar timp nu mai este. ASTAZI, 12 Ianuarie, va avea loc o sedinta in Parlamentul Romaniei in care guvernantii sunt dispusi sa „asculte” parerea romanilor.

Haideti sa le aratam ca putem fi uniti! Haideti sa luptam pentru dreptul nostru la viata! Haideti sa salvam, impeuna, SMURD!

Acum! Aici: http://www.facebook.com/SalvarepentruSMURD?sk=wall !

Articole pe aceeasi tema

16 comentarii

  1. O mica intrebare. Sub ce forma activeaza Smurdul? De unde obtine finanatari?
    Eu ii admir foarte mult pentru munca pe care o depun, dar sunt convinsa ca mai pot fi si altii la fel de buni.
    Nici eu nu stunt de acord cu privatizarea sistemului de sanatate, nu doresc sa platesc asiguare privata, dar as vrea sa pot intra cu demnitate intr-un spital si sa beneficieze de acesti banuti cei care au intradevar nevoie de ei.

    Multumesc

    1. @Dumitrascu Nicoleta, smurdul este un serviciu public, finatat de stat dar si din donatii. nu e vorba de spital ci de urgente de grad zero. eu am avut „norocul” sa le fiu pacienta si traiesc. s-au comportat ireprosabil! Nu discut despre spitale, unde consider ca e loc de mult mai bine, ci strict despre smurd.

  2. Buna,

    Eu am inteles ca vor sa creeze putina concurenta pe strada. Ce este rau in asta? Poate o sa avem servicii mai bune. Eu am impresia ca nu doresc sa imparta ciolanelul.
    Poate ma insel, dar de ce nu protesteaza nimeni impotriva sistemului de coplata, desfiintarii spitalelor, etc, etc.

    1. @Dumitrascu Nicoleta, spitalele s-au desfiintat. Noua lege ar fi dus in si la asta, in urma falimentarii unora dintre ele.
      Personal nu mi se pare normal sa introduci privati in sistemul medicinei de urgenta. urgenta trebuie sa fie nediscriminatorie….

  3. Uite, tocmai mi-au cazut ochii pe un articol din presa referitor la SMURD si problema e ca prin aceasta privatizare, banii alocati Urgentei urmeaza sa fie impartiti intre mai multi furnizori. Adica, o sa faca toti tampitii medicina de urgenta. Si o sa vedem pe pielea noastra la ce o sa duca asta.

  4. Eu am vazut discursul lui Basescu de la conferinta de presa de ieri si el sustine ca cica SMURD-ul nu va fi privatizat. Concret, se doreste o reforma la nivel local. Dupa ce au trecut spitalele in curtea primariilor locale, incearca acum sa lase primarii din tara sa directioneze bani de la buget catre spitale si ambulante. Pana aici, nicio problema. Doar ca probabil, nu se va intampla. Oricum, Raed Arafat a declarat ca este vorba de niste interese mari in spatele acestei legi, ceea ce nu mira pe nimeni. Pacat ca atunci cand ceva functioneaza, se intampla ceva si se distruge.

    1. @ioana stancescu, n-a zis nimeni ca il privatizeaza ci doar ca introduc in urgente unitati private… ceea ce nu mi se pare ok. Ori e la fel pt toti, ori nu mai e deloc. In plus, e strigator la cer sa oferi unor privati atributiile unui serviciu de urgente…
      cat despre Basescu.. ma abtin! Asta nu mai are mandate si e pus sa distruga tot in urma lui.

  5. M-am chinuit mult de tot sa inteleg rationamentul schimbarii pe care vor sa o faca, ori sunt prea obosita, ori nu ma duce capul, ori nu are nicio logica, cel putin pentru mine.