Sanatatea lor. Dorinta mea cea mai arzatoare.

Anul acesta a fost un an cu destul de multe incercari pentru ei… Au trecut prin multiple infectii streptococice, viroze, otite, o pneumonie Vladimir si doua Maria si multe episoade de febra mare (39-40) fara cauze determinate (bazate pe examinari multi-disciplinare si analize de laborator).  Cu exceptia penumoniilor toate au fost recurente… in ultimii 3 – 4 ani au fost multe zeci de astfel de episoade. Am imbatranit accelerat cu fiecare astfel de episod prin care au trecut.  Imi este teama sa numar cate doze de antibiotic au luat in acesti ani sau de cate ori au fost radiati. In primavara, dupa prima lor pneumonie m-am panicat. Rau. Ii vedeam ca sufera si nu puteam sa ii ajut. Imi venea sa ii bag intr-un glob de sticla.. sa ii pot proteja. Le-am facut (la cerere) analize peste analize si toate erau ok. Le-am testat inclusiv imunitatea si totul a fost ok. Ei nu erau. Se imbolnaveau iar si iar. Probabil de asta nici nu am mai scris de multa vreme pe aici. Ce sa zic. Iar sunt bolnavi, in x spital lucrurile sunt departe de a fi normale… Stiu si stiti asta si totusi nimeni nu face nimic. Ne facem mici in fata sistemului si acceptam sa fim dezumanizati pe altarul vindecarii celor mai dragi fiinte noua. De multe ori se trateaza efectul rareori cauza si ajungem iar cu capul in pamant in fata unor Dumnezei mai mici sau mai mari in care ne punem toate sperantele…

Anul acesta a fost greu si, desi nu am mai scris, Ana s-a incapatanat si mi-a trimis invitatii la toate Maratoanele de Sanatate Secom organizate si ii sunt recunoscatoare pentru asta.

Ultima pneumonie a Mariei a fost una cu complicatii (pleurezie) si depistata tarziu desi in perioada aceea  a fost consultata de 4-5 medici atat din sistemul privat cat si din cel de stat. Sunt furioasa pe mine pentru asta. Trebuia sa insist mai mult pentru radiografie sau pentru internare… am avut incredere ca stiu ce fac si nu a fost o alegere inspirata…. Cu 7 zile inainte de concediul mult asteptat al anului a fost internata cu pneumonie prezentand lichid in lobul unuia dintre plamani si cu otita seroasa bilaterala. Deja imi luasem adio de la concediu. Tot ce conta era ca ea sa fie bine. In noaptea in care m-am internat, l-am lasat pe Vladimir acasa, cu 39… mi-a stat pe limba toata noaptea sa le cer sa il aduca si pe el dar reactionase la antitermic si era ok.. doar semne de viroza.. diagnostic pentru care era si sub tratament. Atunci am decis ca medicii au avut sansa lor si au esuat in a-mi trata copiii si ca nu ii mai las 100% pe mana lor.  Stiam de Secom, le mai folosisem produsele dar nu gasisem un medic care sa recomande integral scheme de tratament bazate pe produsele lor. De fapt, singurul medic care imi recomandase un produs Secom pana atunci a fost dr. Borangiu la care am ajuns dupa un lung sir de viroze care lasasera in urma o tuse  chinuitoare; el ne-a recomandat Child Life Essentials – COUGH SYRUP. De la Bogdana alfasem de First Defense (Compozitie unica pe baza de argint coloidal – considerat un sistem imunitar secundar), de la o farmacista aflasem de ALLER-CARE ( Ajuta la reducerea manifestarilor in reactiile alergice si la echilibrarea imunitatii) iar se pe site-ul Secom am aflat despre VITAMIN C 250mg si VITAMIN D3 500UI.. am mai citit eu pe site-ul lor despre intreaga gama Child Life Essentials dar ma simteam pierduta in fata descrierilor. Am folosit ( dupa scheme gandite de mine sau gasite pe internet – sa nu faceti ca mine!) doar produsele pe care le-am numit. Uneori aveau rezultate miraculoase, alteori doar ameliorau mult simptomele dar intotdeauna am vazut un efect.. ceea ce nu pot spune despre multe alte suplimente/medicamente pe care le-am administrat copiilor pana acum. Sunt mai scumpe decat majoritatea suplimentelor similare de pe piata, dar la noi chiar au avut efecte. In plus, matematic vorbind am tratat aceleasi boli cam cu aceeasi bani intrucat produsele Secom chiar au functionat la noi.  Am cerut medicilor in repetate randuri sa imi prescrie suplimente Secom in locul unor produse arhi-cunoscute similare la nivel declarativ dar care la copiii mei nu pareau sa aiba efect. Am primit numai raspunsuri gen daa, sigur , puteti sa ii dati, am auzit si eu ca sunt bune, dar nimeni nu a prescris nimic…

La ultimul Maraton de Sanatate organizat de Secom am obtinut promisiunea PR Managerului Secom Romania ce va interesa  de cateva nume de medici care cunosc produsele Secom  si imi va face o recomandare. Am primit/o fix cand aveam cea mai mare nevoie de Secom … atunci cand niciun medic nu intelegea de ce pneumonia evolueaza prost. Deja incepusem sa le dau de capul meu produse din gama Child Life Essentials  dar fata de lista de medici (scurta din pacate pentru mine) am primit si un alt ajutor. O schema de tratament elaborata de echipa medicala Secom. Produsele le cam nimerisem.. dozele si perioada nu prea, dar am inceput sa folosesc schema primita de la medici inclusiv pe perioada internarii si inca 15 zile dupa si am avut copil sanatos in concediu, de Vladimir nu s-a lipit pneumonia, desi s-a dovedit a fi virala iar eu si Sorin am luat-o si.. cea mai mare minune: a trecut o luna de la inceperea scolii/gradinitei si niciunul dintre copiii mei nu a lipsit nici macar o zi! Pentru mine este o minune. Pe verificate vs. catalog: in 3 respectiv 2 ani de colectivitate nu au frecventat niciodata gradinita mai mult de 2 saptamani consecutiv. Vladimir a scapat neatins de o viroza ce si-a facut de cap printre colegii lui de gradinita iar Maria a trecut la fel de bine peste un episod cu un virus intestinal in colectivitate si si un altul cu o viroza.

Acum le administrez doar Viamina C si Vitamina D zilnic. Ajuta, mai ales in perioada aceasta in care virusii isi fac de cap in colectivitati.

ocrotita-recurentaDe ce scriu despre Secom? Pentru ca cred in aceste produse. Pentru ca stiu ce inseamna sa nu mai stii ce sa ii dai/faci copilului tau numai sa fie sanatos. Pentru ca Secom a lansat  (in vara, da, stiu) Catalogul Provocarilor Moderne si pentru ca puteti afla mai multe despre produsele lor pe care le-am folosit cu succes la categoria   Ocrotita Recurenta. Pentru ca ne iubim copiii si ne dorim sa fie sanatosi. Pentru ca nu doresc niciunui copil/parinte sa numere cu teama dozele de antibiotic primite in decurs de 1 an. Pentru ca la noi au functionat! Pentru ca si eu am aflat de la altii si le sunt tare recunoscatoare pentru informatia impartasita.

Stiu, sunt mai scumpe dar sanatatea nu are pret si daca puneti in balanta banii cheltuiti pe tratamente alternative ineficiente sau cu eficienta redusa sau banii cheltuiti prin spitale, atunci veti vedea ca nu mai sunt chiar atat de scumpe. In plus, chiar suntem prea saraci pentru a ne cumpara lucruri ieftine!

Sanatate!

Articole pe aceeasi tema

8 comentarii

  1. Nu am auzit de Secom, o sa dau un ochi peste produsele lor. Eu insa de mai bine de 10 ani folosesc cu succes: zilnic spirulina, aloe vera (am o planta mare si batrana care cred ca ma urasete, deoarece aproape zilnic o coafez :)) ), patrunjel, propolisul brut inainte de perioada rece si usturoi de cate ori am ocazia (il inghit ca pe pastile).

  2. Noi nu am mai racit niciunul in casa de 5-6 ani. Nu stiu daca e relevant, dar sunt unele schimbari in viata noastra, si le multumesc pediatrului pt asta: mancare naturala, diversa, nu extreme!!! , legume si fructe la fiecare masa si sa evitam la maximum supermarketul si zaharul (pana acolo incat mi-a recomandat sa gatesc extra in weekend si sa congelez portii); mers pe jos si miscare zilnic, scazut temp. in dormitor, redus alergenii ce ne iritau usor, liniste si pace etc.
    E drept, si pediatrul e contra medicamentelor (e de moda veche).
    Pt vitamina C catina si lamaia si patrunjelul sunt minunate, pt Vitamina D plecam la iarna iar 2 sapt. in insulele canare la plaja.

  3. Buna ziua! Fetita mea are 6 ani si a trecut prin serii nesfarsite de viroze, amigdalite etc. Ma recunosc intrutotul in poveste, i-am administrat in timp si produse Secom, cateodata au mers perfect, alteori nu si m-am gandit ca se afla cauza in sistemul haotic de administrare, insa nu am gasit un medica care sa-mi recomande o schema completa, cu anumite produse, perioda si cantitati de administrare. Imi puteti spune ce produse ii dati fetitei dvs acum si in ce mod, gandindu-ma ca varsta e aceeasi? (Eventual privat pe mail). Va multumesc din suflet! O zi frumoasa

    1. Roxana, eu nu aveam 6 ani, aveam 13 ani si stiu ca dupa o excursie la Pestera Ursilor m-am ales cu o amigdalita cronica… Am fost la un medic i-ar parintii mei au refuzat sa mi le scoata…insa tot medicul respectiv le-a recomandat parintilor mei sa imi dea tinctura de propolis homemade. Reteta era ceva de genul 20-30 de picaturi de tinctura in 50 ml apa dimineata si seara. Dupa ce luam nu aveam voie sa consum nimic 2 ore. Nici apa, nici mancare. Poate te ajuta. 3 luni a durat tratamentul. Au trecut mai bine de 15 ani iar eu nu am mai avut probleme cu amigdalele. Se mai intampla sa mi se umfle dar niciodata amandoua. Ci doar una dintre ele. Iar asta din cate am inteles e semn bun. 🙂