Pe cine si de ce citesc (II)

Am zis ca le iau pe rand…. astazi, inca o parte din blogurile pe care le citesc:

Melania, aka SiLaVaraCald: o bloggerita pe care o citesc inca de la inceputuri. O bloggerita bine plasata in topuri ce are un nucleu bine inchegat de comentatori. Niciodata nu m-am putut integra acolo… dar nici nu m-am putut abtine sa nu ii citesc fiecare postare. Nici acum nu pot. Scrie cu haz si intelept. Pilde multe (si bune) am gasit in postarile ei…. Probabil de asta revin iar si iar. E medic. Medicul care mi-a fost alaturi in miez de noapte la prima sperietura pe care am tras-o cu Maria, pe cand avea 5 luni. Ne-a linistit, ne-a ascultat si ne-a indrumat spre prima farmacie non-stop, recomandandu-ne si tratamentul necesar. Aveam doua alternative: aveam incredere in ea sau mergeam la spital. Era trecut de 12 noaptea. Am avut incredere in ea. Si nu am regretat nici o clipa! Prin intermediul ei, am „cunoscut” multe bloguri… e un fel de platforma de socializare; fancy. πŸ˜‰

Minunile Andreei, povestite de mama ei, Roxana. Un blog frumos despre o familie frumoasa, care a crescut in timp ce eu citeam pe blog aventurile lor. Cel putin asa simt. πŸ™‚ Ei fac viata sa para simpla. necazurile le transforma in bucurii… ai impresia ca traiesc in alta parte a lumii… πŸ™‚ Cerul lor e mereu senin si insorit. Calmul Roxanei e … nefiresc. Eu nu am intalnit pana la ea o persoana atat de calma. E un parinte dedicat copilei sale… e genul de mama pe care o vad devenind cea mai buna prietena a fiicei sale. Scrie frumos. De multe ori ma simteam citind o poveste, nicidecum un blog. „Puterea” ei, este cu adevarat magica; de multe ori povetele ei au depasit sfera virtualului reusind sa trimitia si cititorilor ei cate putin din calmul ce o caracterizeaza. Un model de familie moderna bun de urmat! O oaza de calm, intr-o lume agitata. πŸ™‚

Un blog si atat! Timp de cateva luni, am crezut ca citesc o mama excentrica. πŸ™‚ „Discuta” (comentand) subiecte legate de copii, dar pe blogul ei, nimic nu parea sa „tradeze” faptul ca e mama. Ma intriga putin comportamentul… simteam ca am de-a face cu doi oameni diferiti: o mama dedicata si o feminista (extremista) misterioasa, care parea ca vrea sa dovedeasca cititorilor ei ca viata ei ramane neschimbata si in urma aparitiei unui copil. Rad si acum cand imi aduc aminte. Am inteles tarziu ca cei doi oameni care ma intrigau pe mine erau de fapt „omul” si „persoana publica” πŸ™‚ M-a ajutat sa inteleg acest lucru tot o postare de-a ei in care povestea ceva de paparazzi…. πŸ™‚ Atunci am avut curiozitatea de a da un search pe google si AM INTELES… si am admirat si mai mult. Un blog echilibrat, actual si … uman. πŸ™‚ Maria, este o persoana extrema de altruista si saritoare…. reuseste cu succes sa isi angreneze cititorii in campanii umanitare, fara a brava in nici un fel. Extrem de modesta. O fata cu lipici. πŸ™‚ Β Cititi-o si urmati-i exemplul! Daca am fi toti ca ea, lumea ar fi cu siguranta un loc mai bun!

Fetitele minunate, sau parenting made easy. O familie care s-a marit „sub ochii mei” , care face cresterea copiilor sa para o joaca de copii. O joaca frumoasa! πŸ™‚ Fiecare postare este o poveste frumoasa. O poveste de viata. Felul in care scrie Madalina, mama celor doua fetite minunate, este de-a dreptul captivant. πŸ™‚ O poveste in care nasterea naturala in spitalele de stat, alaptarea si diversificarea sunt povestite fara controverse si fara extremism …Β Mi-e greu sa gasesc cuvintele potrivite pentru a povesti despre aces blog. Trebuie sa il cititi pentru a va convinge!

Despre ei si lumea lor. πŸ™‚ Un blog „normal” πŸ™‚ despre viata alaturi de Costin. πŸ™‚ Ti-e imposibil sa nu traiesti alaturi de ei experientele pe care le citesti. Un blog de familie, despre temerile lor, despre bucuriile lor, despre evenimentele care le fac viata mai frumoasa. Un blog in care extremele nu isi au locul. Un blog care iti va confirma ca e normal sa inveti sa fi parinte, de la copilul tau. πŸ™‚ Β Un blog care mi s-a lipit de suflet. πŸ™‚

In joaca. Poate unul dintre cele mai cunoscute bloguri parintesti; cu siguranta cel mai longeviv. πŸ™‚ Citindu-l vei descoperi locuri noi in care poti sa iesi impreuna cu cei mici, produse noi sau produse vechi care te pot salva din incurcaturi ce par a fi fara iesire, retete, legislatie… informatii utile oricarui parinte. Un blog complet, care are avantajul de a isi prezenta postarile prin ochii unei mame a doi copii de varste nu foarte apropiate – 5-6 ani diferenta (cred). Asta face ca informatiile prezentate sa fie utile unui numar mare de cititori. In plus, blogul reflecta foarte bine pasiunea pentru muzica si lectura a autoarei, punand accent pe educarea copiilor in acest spirit… Desi este un blog personal, blogul Adei, ma duce cu gandul la „industria” blogurilor mamicesti din State.

Va urma…

 

 

Articole pe aceeasi tema

9 comentarii

  1. Multumesc pentru ca ne citesti πŸ™‚ Eu am inceput sa te citesc pe cand Maria era inca in burtica… si m-am emotionat atunci cand ai postat poza aceea cu voi doi, pe terasa in Brasov, asteptand nasterea micutei, si m-am gandit la voi cateva zile, in care nu a aparut nimic pe blog! Iar emotiile acelea au fost nimic, pe langa altele, atunci cand ai anuntat ca Maria va avea un fratior! Stiu ca nu ne-am intalnit niciodata, dar simt ca parca ne cunoastem de cativa ani πŸ™‚ Si ma bucur de fiecare e-mail cu subiectul „Noutatile Cojocarilor”, ca si cum mi-ar scrie un prieten…

  2. ah, GAbi, ce mi-ai facut?:). Am rosit:d. Nu stiam ca dau asa impresie de calm. Din pacate nu reusesc sa fiu mereu mereu asa, uneori ma supar, rabufnesc, ma cert cu mine, cu ea…dar ne impacam si mergem mai departe. Si eu am acelasi sentiment cand citesc blogul tau, ca incet incet crestem, erati trei, apoi trei si o burtica..acu patru:).

  3. O, ce surpriza placuta, asa de final de week-end!:) Multumim si ca ne-ai mentionat aici si pentru cuvintele frumoase!
    Ma crezi sau nu dar inainte sa citesc ce ai scris despre noi m-am gandit ca o sa spui ca e un blog normal, fara extreme si in care parintii invata mai mult din mers si mai mult de la copilul din ograda proprie, cum e cu parenting-ul si copilaria…ne-ai surprins perfect.:)
    Si noua ne e drag sa va citim!