Relactare stop!

A fost un vis frumos… o minune. Acele cateva momente „doar ale noastre” acele cateva picaturi de viata… caci da, pentru bebelusii norocosi, picurii de lapte matern sunt picuri de viata…

E drept, ca nici formula nu te omoara, iar „alegerea” de a imi hrani copilul cu lapte praf, ย nu ma face mai putin mama decat cele care isi alapteaza copiii.

Mi-e greu sa vorbesc despre acele clipe, despre motivele care au dus la re-ablactarea mea. Inca.

Stiu doar ca, pe termen lung, este decizia cea mai buna atat pentru el cat si pentru mine!

In urma acestei incercari de a relacta am ramas impresionata de tot sprijinul virtual si real pe care l-am primit. Toate sfaturile si gandurile de bine mi-au prins tare bine. Au fost momente in care am reusit sa merg mai departe doar agatandu-ma de ele. Fara exagerare. … Regret ca toate acestea nu au avut finalitatea dorita, dar nu au fost nici in zadar – incerc sa ma consolez cu acest gand.

Multumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost aproape ! Nu am „castigat”, dar nici invinsa nu ma simt.

Articole pe aceeasi tema

42 de comentarii

  1. Hai sa iti spun ceva.Ma bucur foarte mult ca te-am intalnit si te cunosc!Esti una din cele mai puternice persoane pe care le cunosc.Ai incercat si asta e cel mai important.Te-ai lutpat atunci cand altcineva nu s-ar fi gandit macar la asa ceva.Asta conteaza.Asa ca ma bucur din suflet ca ai incercat.Si toti te-au sustinut si Vladimir si Maria sunt fericiti sa aiba astfel de parinti.Asa ca te pup si te imbratisez cu drag si ne-am intors asa ca atunci cand te simti bine da un semnulet si ne vedem :D.Pupam

    1. @Ioana, ๐Ÿ™‚ nu stiu sigur dar incerc Vineri, daca si tu poti… dar nu in parc.. ca vin singura si nu pot lua nici un copil cu mine, iar in w/e suntem puntin cam ocupati sa ne sarbatorim! ๐Ÿ˜‰ Mai bine stabilim la telefon. Te pup si iti multumesc tare mult pentru aceste cuvinte frumoase.

  2. Ma cutremura astfel de povesti…esti un om puternic, minunat, curajos, cum – din pacate – rar exista, mai ales in era tonelor de reclame la LP, a pediatrilor care recomanda marca X sau Y si a bunicilor / soacrelor / vecinelor care asalteaza proaspata mama cu sfaturi de genul โ€urla copilul de foameโ€. Multe femei nici nu au auzit de relactare din pacate…Oricum, felicitari! Ai tot respectul meu!

    1. @felicitass, nu ma consider atat de rara… si nici speciala. Am incercat sa ii asigur o alimentatie naturala puiului meu, si am avut marele noroc sa fiu sprijinita si informata de multe mame ce militeaza pentru alaptare – pentru sanatatea naturala… Daca nu erau ele, cred ca nu as fi auzit nici eu despre relactare…

  3. mie mi se pare ca sunteti o familie castigata. nu vad unde e infrangerea ๐Ÿ™‚ sanatate tuturor va doresc din tot sufletul

  4. of, cand am vazut titlul m-am intristat, dar apoi mi-am dat seama ca ai dreptate! te-ai luptat, ai incercat si nu esti nici pe departe o pierzatoare. din contra!

  5. Alooo, important e ca sunteti aici amandoi, dupa ce v-ati luptat cu moartea.

    Alaptarea e un univers in sine – dar maternitatea e unul si mai mare. Si-apoi, ai incercat. Ai facut ce depindea de tine, atat cat s-a putut, in conditiile date.

    Ai castigat de mult, Gabi. De la prima picatura de lapte pe care care i-ai putut-o da.

  6. I-ai dat lui Vladimir din anticorpii tai, si asta e foarte imortant, fii puternica, ne gandim la voi. Pupam.

  7. Gabi,rabdare!Stiu ca doare,dar o sa treaca,mai greu,dar o sa treaca.Ma inclin in fata ta pentru cat te-ai straduit,esti o luptatoare!Te imbratisez!

  8. Important e ca ai incercat, ca ti-ai dorit asa de mult, date fiind conditiile. Te pupam, mamica curajoasa!

    1. @degetica, … era cea mai mare dorinta a mea – sa pot alapta. Simt ca am renuntat la un vis…
      Pupam si noi si iti multumesc tare mult pentru cuvintele pline de caldura.

      1. @g.cojocaru, Nu ai renuntat la niciun vis, l-ai indeplinit, reusisei. Nu a depins nicidecum de tine sa poti continua, chiar nu e o chestune de alegere la tine. Multa sanatate. Vezi tu mai tarziu ce drum alegi, timpul nu e niciodata pierdut, ai o vata de petrecut alaturi de copiii tai si iti doresc tare-tare sa fii fericita si sa iei ce a fost mai bun din perioada care a trecut: esti in viata, iti poti tine copiii in brate, te poti bucura de ei, veti creste impreuna. Asta conteaza, restul sunt fleacuri, nuante. Te imbratisez tare-tare si iti urez recuperare grabnica.

  9. Lupta ta e cel mai mare castig. Pentru suflet. Faptul ca ai incercat, chiar si in asemenea vitrege conditii. Imbratisari calde.

    1. si as mai adauga ca nu ai de ce sa te raportezi nici macar pentru o secunda la nici o alta mama. esti o invingatoare, puiul tau asijderea si esti cea mai buna mama pentru el. jos palaria in fata ta, pentru tot prin ce ai trecut!

    2. @alina, probabil ca ai dreptate. … „efectele” incep deja sa se simta – sunt ceva mai impacata cu mine stiind ca nu am renuntat fara sa lupt… Va pup cu drag.

  10. Buna Gabi! Cred ca important este ceea ce e mai bine pentru voi doi in conditiile de acum; sigur ca nu e usor, mai ales ca experienta alaptarii Mariei si intreaga sarcina te-au pregatit emotional pentru a-l alapta si pe micul print, dar sunt convinsa ca in timp te vei impaca cu tine insati, iar micului Vladimir vei avea nenumarate ocazii, clipa de clipa, ceas de ceas sa-i arati cat de mult il iubesti! Esti un om puternic, o femeie deosebita, o mama norocoasa si nu e cazul sa ceri atat de mult de la tine, tinand cont de toate prin cate ai trecut! Sacrificiul matern inseamna si sa actionezi spre binele viitor al cuplului mama-copil, iar tu ai nevoie si de odihna, timp de refacere si de sustinere deopotriva si ma bucur, citind toate comentariile posturilor tale (imi pare rau ca timpul nu-mi permite sa fiu printre comentatorii fideli) sa vad cat de multe suflete te inconjoara cu dragostea, grija si sustinerea lor. Felicitari si tie si lor! Va imbratisez cu mare drag!

    1. @Maria, sufletele care ma inconjoara sunt combustibilul meu. … probabil ca mi-ar fi fost infinit mai greu fara voi, fara incurajarile voastre, fara sa va stiu aproape in simtiri!
      Va pup si eu! ๐Ÿ˜‰

  11. Indiferent de situatie,tot mama esti si inca una puternica.Ai sufletul impacat , ai incercat,iar faptul ca nu a functionat nu inseamna capat de lume.Sa fiti sanatosi,indiferent de ceea ce faceti,ca noi tot va iubim.Declaratia am facut-o,deci fruntea sus si tot inainte!Imbratisari.

  12. Gabi, sa nu te invinovatesti ! Si eu si frate miu am fost crescuti cu lapte praf si asta nu inseamna ca imi iubesc mama mai putin ๐Ÿ™‚ …esti o super mama ๐Ÿ™‚ ! Pupici, fii tare!

  13. O imbratisare calda de la noi!Gabi,nu-i un capat de lume,atatia copii hraniti cu lapte praf cresc sanatosi.Tu stii cel mai bine ce-i de facut pentru tine si puiul tau .Ignora-i pe cei ce te „critica” si alege ce-i mai bine pentru voi.Stii cum e ….adevarul meu nu-i mereu si al celor din jur!

    1. @Mirela, adevarat. … nu ca as fi pus la suflet criticile celor din jur, dar ai mare dreptate – ele exista si trebuie ignorate, iar baiatul meu va creste mare si sanatos pentru ca va fi crescut cu dragoste; aceeasi cantitate de dragoste si in lapte praf precum ar fi fost in cel matern.
      Pupici.

  14. Te imbratisez! Ai facut mai mult decat oricare dintre noi! Esti o invingatoare!