Spitale, spitale, otita….

Am reusit sa o tin pe Maria departe de spitale … dar acum recuperam cu varf si indesat… 🙁

Ieri am bifat 2 spitale: Grigore Alexandrescu de unde am plecat cu semnatura ca refuz internarea si Budimex, de unde am plecat cu fundul Mariei ciuruit…  am avut noroc sa dam peste un medic care a inteles ca faptul ca este nevoie de trei adulti care sa o tina la o intepatura si ca  tipetele si urletele pe care le scotea copilul meu la vederea acelor nu o fac o candidata buna pentru a purta o branula…

Infectia de la ureche este foarte puternica si e posibil sa trebuiasca facuta o mica incizie la nivelul timpanului pentru a se drena puroiul; o operatie. Facem o ultima incercare cu un antibiotic oral mai puternic decat ce a luat pana acum si cu unul intramuscular facut la 12 ore…. daca nu reuseste sa scape nici acum de infectie, ajungem la operatie. Fata mea nu se incurca cand se imbolnaveste! 🙁

Despre spitale dezvolt cu alta ocazie… acum am de alinat un pitic careuia ii dau meselele si un altul ce arde in flacari si tipa: ” Nu ma’ v’eau ace la culu’ meu, mamaaa!”

.. Ah, daca cititi postarea aceasta, va rog recomandati-mi si mie suplimente pentru imunitate… poate e ceva ce nu am incercat care o va ajuta sa invinga infectia pacatoasa ce ii da de furca de peste o luna…

Articole pe aceeasi tema

67 de comentarii

  1. am citit comentariile ,sugestiile,recomandarile mamicilor{eu sunt o bunica},si ma gindesc ca poate ca sunt asa multi copilasi cu probleme de sanatate datorita schimbarii climaterice dar si importului de comportamente care nu au fost in perioadele din urma.
    este acum o recomandare din partea personalului medical ca bebelusii sa stea cu capusorul descoperit.
    eu am 60 ani si bebelusii purtau scufioare {subtiri, cu broderie sparta },cumparate,confectionate in casa dar purtau.
    acum nu poti spune parintilor unui bebelus sa aiba copilul capusorul acoperit .
    esti taxat ca demodat,ca nu mai sunt vremurile asa .
    se sustine copilul sa nu aiba fularas pe gurita si nasuc.
    dar sunt asa de multi copii mici ,bolnaviori.
    sa fie moda?
    sa fie bine?
    sa fie corect?
    dar cum erau copii crescuti cu 25-30 ani in urma?
    se mai poate face trimitere la perioadele acelea ?
    este o dilema ptr mine .

    1. Eram copil si umblam prin fata blocului la joaca alaturi de vecini. Tuturor ne atarnau mucii din nas in iernile geroase, cand se intrerupea circulatia si se inchideau scolile. Ii curatam cu limba, ca nu aveam servetele parfumate de hartie, insa nimeni nu dadea atata importanta, mamicile nu fugeau la medici pentru un simplu stranut… Cred ca asta e diferenta… 🙂

    2. Stimata doamna, va multumesc pentru comentariu si imi permit sa va spun ca va stimez pentru interesul pe care il acordati cresterii nepotilor. Moda? Poate. Bine? In unele cazuri, da. Corect? Corect e ceea ce nu face rau copilului. Personal nu cred in infofolit si nici in fulare. Si da, am avut ceva de tras cu raceli si complicatii ale acestora, dar nu le pun pe seama lipsei celor doua. Virusii sunt mai agresivi, organismele au dezvoltat o rezistenta la tratamente.. multe nu mai sunt cum au fost. .. insa multe sunt cum au fost. Important este sa alegi mereu ce ii prieste copilului.

  2. Buna. La ce doctor Orl ai fost cu fetita ? Cum s-a solutionat problema voastra ? Multumesc mult. Mie mi-a recomandat operatie fara alte analize si refuz cu tarie acest lucru. Am nevoie de a doua parere.

  3. Eu nu am copii, inca, insa imi aduc aminte de perioada cand eram eu copil si eram plimbata in spitale sau venea ‘tanti dochita’ la noi, ceea ce era destul de crunt. Pe mine m-a speriat putin articolul tau si postarile celorlalte doamne-mamici. Imi doresc o familie, insa nu chiar acum. Bietii copii cat au de suferit pana se imunizeaza si pana gasesti produsul cel mai bun. Nici antibioticele acestea nu sutn foarte ok pentru organismul copilului, dar nici pentru noi, adultii. In Romania, in loc sa urmareasca evolutia infectiei sau a bolii, te ‘impusca’ instant cu antibiotice, fara sa incerce ceva puternic dar mai putin toxic. Probabil in cazurile grave, cum a fost copilasul tau ar fi fost justificat, insa raman putin sceptica. La capitolul familie ma tot intreb, de ce sanatatea si tot ceea ce tine de familie nu au acordata o atentie, cu adevarat..

  4. buna! iti citesc de mult blogul, ajutandu-ma uneori de parerile tale si vreau sa-ti spun despre experienta mea in imunostimulatoare,poate te va ajuta intr-un fel. am un baietel de 3 ani, la 2 ani si 7 luni l-am inscris la gradinita. in prima luna respectiv pe 22 octombrie a facut otita medie congestiva acuta de la un streptococ pneumoniae descoperit in nas si a urmat tratament injectabil la 6 ore si abia dupa 1 saptamana a inceput sa-i scada febra care era in jur de 38.5-39 permanent. am scapat intr-un final, dar din acea luna am inceput tratamentul cu First Defense care pentru noi s-a dovedit aproape miraculos. Baiatul meu a fost tipul bolnavicios ajungand chiar la o pnumonie pe la 1 an si daca nu am fi descoperit medicamentul asta nu am fi putut continua anul acesta la gradi. De cand ii dau First Defense mai racit ocazional dar intr-o zi maxim 2 s-a facut bine. Pe 22 decembrie iarasi a primit diagnosticul de otita, a facut 1 singura data febra 39.2 si peste 2 zile era cat se poate de sanatos. poate te va ajuta postul meu intr-un fel!

  5. Va recomand o vizita la dr. homeopat! Noi asa am scapat de antibiotic dat din doua in doua luni…am scapat de otita, amigdalita, puroi pe amigdale si iar de la capat.
    David urmeaza o schema de imunizare cu remedii homeopate care-i merge foarte bine, data de dr. Simona Radu de la Centrul de Homeopatie si Medicina Alternativa. Sanatate!

    1. Nu sunt total impotriva homeopatiei, insa un tratament pe care l-am luat m-a facut sa imi dau seama ca trebuie sa fi capabil sa iti evaluezi reactiile la anumite remedii pentru a te asigura ca remediul e corect si functioneaza, iar Maria la cei nici 3 ani ai ei nu este inca. Homeopatia o incercam dupa ce vor creste suficient pentru a putea exprima exact ce si cum simt

  6. Offf, mititica!!! Cred totusi ca merita incercat sa o convingi sa poarte branula, pentru a scapa de „acele de la cul”. Eventual sa ii arati alti copii care au asa ceva.
    Multa sanatate tie si mititeilor!!!

  7. hei, sper ca sunteti mai bine!
    tu stii parerea mea despre dr la care sunteti,insa as astepta cu incizia.
    apoi, imunitate + refacere dupa anitibiotic luat:
    – visuid + liv52 sirop. asta din urma e hepatoprotector si e fff bun, testat pe noi si pe huni.
    – tinctura de propolis – o gasesti la plafar, nu recomand preparatele de la farmacie, nu stiu cat propolis mai au bombonelele alea in ele. 1pic/kg/corp, 2 cure pe an, 2 luni fiecare cura, primavara si toamna. face minuni in mai multe directii…

    pup

    1. o stiu si iti raman recunoscatoare pentru recomandare. Tipul e genial! Nu doar tu ai astepta cu incizia.. si el face tot ce ii sta in putinta sa o evite. E unicul ORL-ist care a vazut-o ( din 5) care a spus ca vrea sa incerce sa evite incizia. 🙂 Ieri a spus ca sunt sanse mari chiar sa se intample asta … dar aflam maine.

  8. Sanatate Mariei! Cum se mai simte? Imunizarea asta se face in timp, pe masura ce se mai mareste. Eu le-am mai dat copiilor mei pentru imunizare vitamina C.

    1. multumim mult! Eu vit c am incercat sa le-o ofer din alimente (citrice), crescand aportul in aceasta perioada… dar pare ca nu e suficient.
      Acum pitica e mai bine.. dar mereu a fost asa sub antibiotic. mi-e teama de momentul in care va termian tratamentul…

    1. e mai bine… doctorul e increzator ca scapam fara operatie… eu am inima stransa… maine aflam verdictul.
      .. eu… ea sa fie sanatoasa! 🙂

      Voi cum sunteti? Ati ajuns la medic?

      1. Noi am scapat aparent fara antibiotic, ce sa-ti zic, astept, nu am mai merg la medic, acelasi pediatru care cu 5 ore inainte de declansarea dureii a zis ca nu are nimic, poate ca asa a fost, sau poate ca nu s-a uitat atent in ureche.
        Avem programare pe 13 martie.

  9. oscillococcinum , ursuleti cu acerola (astia ne-au fost si noua recomandati, inca nu i-am incercat).
    Dar eu cred ca de fapt imunizarea asta se face prin strans de dinti si trecut printr-o diversitate de virusi. Tot ce putem face e sa ne rugam sa fie din aia mai „prietenosi” care sa nu le dea organismul lor micut peste cap. O sa vezi ca la anul o sa fie mai puternica. Si la anul si mai puternica….

  10. Buna ziua,
    eu imi tratez baiatul (acum de 6 ani si jumatate) cu produse de la Fares (www.fares.ro) ale caror fan declarat sunt. Pe site gasiti un ghid terapeutic bine explicat si comprehensiv. In plus, farmacistele de la plafar sunt intotdeauna saritoare si imi dau sfaturi si explicatii. Produsele pe baza de propolis si vitamina C sunt preferatele mele (pentru imunitate in general). In ceea ce priveste siropurile, le prefer pe cele cu miere de albine dar acestea sunt foarte greu de gasit (aproape numai pe comanda de la plafarul din zona in care locuiesc). Recomandarea generala este sa nu folositi produsele fares pentru stadii avansate de boala, mai ales cum sunt bronsitele si otitele. Aici medicina clasica este cea care poate trata. Produsele fares si sucurile proaspete (facute in casa, date pe stomacul gol cu minimum 30 minute inainte de a manca sau rontai ceva) le dau preventiv, pentru sustinerea sanatatii si la cele mai mici semne de potentiale imbolnaviri. Schema asta functioneaza cam dupa varsta de 4 ani. Inainte de 4 ani orice schema e ca o loterie fiindca factorii externi sunt prea agresivi, copilul nefiind constient de acestia si neexistand o minima protectie. Mai ales in cazul meu cand l-am dat la cresa de la 1 an si 2 luni si non stop erau copii bolnavi cu rauri de mucisori. Numai copiii cu peste 38.5 grade nu sunt admisi in cresa. Muta sanatate, curaj si putere!

    1. Pare mai bine. Si leucicitele au mai scazut… Vedem maine daca scapa sau nu de incizarea timpanului… Voi? … Reactioneaza bine la tratament?

      1. La noi pe moment pare ok, nu stim pana nu margem la doctor, nu a mai facut febra mare. Ne gandim si noi sa scapam de si noi si voi.
        Pupam

  11. Noi am facut un tratament cu Bronhovaxom undeva prin 2011, am luat 3 luni consectiv, cate 1 pliculet timp de 10 luni, incepand cu lunile friguroase.
    In 2012 nu am continuat drept pentru care am facut pneumonie. Acum o sa trecem si noi inapoi pe bronhovaxom.

    Multa santate!

  12. Sănătate multă, Cojocarilor! Noi le dăm fetelor sirop Propolis plus C cu echinacea și nu mi-au mai răcit din octombrie… eu cred că are o legătură, având în vedere că iarna trecută am fost tot cu Nurofenul la îndemână, iar sezonul acesta, nimic!
    Sper să vă faceți bine repede și să știi că te-am nominalizat la Liebster Awards, chiar dacă sigur ai mai mulți followers… eu pe voi vă urmăresc cel mai des!

    1. Pentru nominalizare iti multumesc dar ii voi da curs cand reusesc sa ma linistesc cu alergatura prin spitale… Eu propolis am incercat doar granule cu miere si a fost un esec total… Siropul acesta ce gust are? Cine il produce?

  13. In primul rand,sanatate multa ,si sa se faca bine cat mai repede.Nu stiu la ce medic ati ajuns la Budimex,dar eu ti-l recomand pe Stanciu Adrian.Nu cred ca ati dat de el,ca el nu face garzi,darcdaca vrei,iti dau nr de la cabinetul lui,si sunisi explici despre ce e vb si te primeste in aceeasi zi.Piticuta a avut in toamna de 2 ori otita,dar tratamentul dat de Stanciu si – a facut treaba si e mai mult decat bine.Ca imunizare eu merg la el lamsfarsitul lui August,si imi da schema de imunizare pt toti 3 ,fiecaruia in parte si desi sunt la gradinita(fetele) si feciorul la scoala,nu am avut nici o problema(deocamdata) iarna aceasta.Dar e posibil ca acum la sfarsit de sezon sa ne atace si e noi niste crocobauri,ca organismele sunt mai slabite decat la intrarea in iarna,si incalzirea timpulu favorizeaza inmultirea virusachilor.Daca vrei nr de Stanciu,trumite-mi te rog un mail la mamide3iezi@gmail.com si cu marevdrag ti- l dau.
    Sanatate multa

  14. Imi pare tare rau.
    Noi am scapat pana acum de otite desi e racit Alex de cand a inceput „colectivizarea”.
    Am intrebat si eu de suplimente pentru imunitate si mi s-a raspuns cam in doi peri. Mai precis, m-au sfatuit sa nu cumpar sintetice si sa incerc mai degraba sa ii ofer o alimentatie bogata nutritiv si sanatoasa.
    Mda. Usor de zis 🙂
    Am mai auzit de suplimentele apicole totusi ca ar fi ok.
    Si de cele de origine naturala, nu sintetica: extrase din plante, etc.
    Multa sanatate!

    1. Merci mult…. Eu naturale am tot folosit dar din categoria apicole doar miere… Mai fac acum o incercare cu propolisul. Despre sintetice nici eu nu am primit info concrete de la medici… 🙁

  15. Sanatate multa frumoasei Maria. Am mai auzit sa stii de o otita asa complicata chiar de curand. Pe mine ma sperie virulenta virusilor intalniti in ultima perioada :(.Ganduri bune va trimitem.

  16. Solutia pentru voi: clinica urechii, doctorul Adrian Tudor. Specializata in tratarea copiilor. Efecte garantate, testate pe mine, copil si copiii prietenilor. Nu te arunca la incizie pana cand nu o vede si acest medic….merita efortul. Pup si sanatate

  17. Hm…limbajul mi se pare cam aiurea.De unde stie ea de „culu’ „,mi se pare complet deplasat ca un copil mic sa fie invatat sa vorbeasca in felul asta.

    1. trebuie sa recunosc ca nu am facut mare caz de cuvant: 1 – pentru ca daca fac caz de el ii atrag atentia asupra lui si risc sa am parte exact de ce nu imi doresc si 2- pentru ca a fost rostit de copilul meu ce avea 39,4 atunci cand ne aflam la al doilea spital vizitat in acea seara si era 22:00…
      „influentele” le tratam printr-o ignorare aparenta, dupa ce ii explicam ca x cuvant este urat si nu trebuie folosit. Noi folosim in continuare cuvintele pe care le folosim uzual in speranta ca va uita … Asa am trecut peste „tampit” pe care l-a auzit intr-un episod din winnie…. Cum nu stau cu ei acasa, nu prea am control asupra influentelor din viata lor….

    2. Sincer, nu e deloc complet deplasat nici daca ar vorbi asa in mod curent.
      „Cur” provine din cuvantul latin „culus” si este trecut in DEX. In plus, sunt o multime de expresii (populare) care contin cuvantul respectiv si pe care le va auzi, mai devreme sau mai tarziu. La varste mici copiii folosesc tot felul de cuvinte pe care le aud in diverse locuri. Pot spune cuvinte mult mai rele de-atat si pot persista o perioada in a folosi acel cuvant, asta nu inseamna ca asa sunt invatati sa vorbeasca.

    3. Țara arde si baba se piaptană. Sper ca e o gluma…proasta. Ori nu ai copii, ori nu ii cresti tu, ori nu ai vizitat spitalele din Ro. Hai, cu bine.

        1. Nu e o gluma. Apar diversi care urmaresc cateva bloguri din umbra dar nu comenteaza cu nimic util si daca tu ca blogger (or whatever) ai scris 55 de articole impecabile iar la al 56-lea ai lasat o „chichita” de care s-ar putea lega , ai bine, exact la ala o sa-ti comenteze din „rautaciosenie” nu ca le-ar pasa lor sau c-ar avea ceva constructiv de spus .
          Cur mi se pare foarte sexy si cred c-as mai lasa-o sa vorbeasca asa vreo 5 ani de-acu inainte

          1. eu chiar incerc sa o fac sa folosesca cuvinte care sa nu atraga indignarea societatii… cel putin pana va incepe ea sa discearna.. dar nu pot sa o programez sa fie doar cum vreau eu.. aude cuvinte noi si din alte surse asa ca incerc sa ii ofer explicatii plauzibile, doar ca la cur nu am considerat ca e momentul si nici cazul. Nu e un cuvant urat ci doar o forma pe care pudicii o considera urata.

  18. Multa sanatate Mariei! Imi pare rau sa aud de astfel de probleme !
    In afara de ceea ce deja s-a scris mai sus , daca crezi ca te ajuta cu ceva , eu le dau copiilor , toamna si primavara , vitamica C , pur si simplu , cate o pastila zilnic…cam o luna.In plus fructe la greu , cat se poate si cate sunt preferate si cand e grav , antibiotic , din pacate :(.
    Sa fie bine la voi!

  19. Buna…of cu ce sa incep…mai bine iti povestesc ce am patit noi si tu tragi concluzia. Maria rae 2.1 ani, acum 3 luni am ajuns si noi la Grigore AL., Ni s-a confirmat diagnosticul dat la Sanador , otita medie acuta. Bun..tratament 8 zile cu augumentin, maxitrol picaturi nas, si ceva pt ureche, dupa 8 zile la control…urechea arata putin mai bine, da putin. Ni sa spus pauza 5 zile si reveniti, in acest timp picea a racit usor…a se citi mucii. Cand am ajuns la control dupa o saptamana nici o inbunatatire, drept urmare Zinat 5 zile si iar la control, mentionez ca in acest timp ea era ff ok, doar ca avea puroi in ureche. Dupa alte 5 zile…vai urechea e la fel, nu o mai putem lasa asa, trebuie paracenteza (anestezie si intepat urechea, e posibil sa fie nevoi de mai multe deoarece orificiul se poate inchide) veniti maine pt internare. Am ramas socata, bun, ne facem bagajul, gandindu-ma cum de am ajuns aici, si pe ultim asuta de metri sun la Sanador sa o mai vada cinev ainainte de operatie, sa fiu eu sigura. La grigore a fost vazuta de 2 medici Orl care au recomandat paracenteza. Singurul medic orl disponibil dr Tomoiu, a vazut , control temeinic, m-a intrebat ce tratament i s-a prescris si a a fost foarte mirata ca doar antibiotic si nimic pt aerisirea cailor nazale. Mi-a spus ca nu imi recomanda operatia , raman cicatrici, si sa mai continui inca 5 zile cu zinat si mi-a prescris in plus medrol, si in nas vibrocil si o sulutie bagata cu seringa, iar la intrebarea mea, dar nu e periculos cu acel puroi in ureche, dansa raspunde…nu e puroi sunt mucii, fetita are otita seroasa, asta era diagnosticul corect. Pe scurt am urmat tratamentul si dupa alte 5 zile era mai mult decat ok, iar asta nu a spus-o dansa ci timpanograma care arata ff bine. Noi ne-am revenit, duraeza ceva, dar mai cere o parere si neaparat fa o audiograma. Scz ca m-am intins dar sper sa ajute cu ceva. Rodica

    1. multumesc tare mult pentru ca ti-ai gasit timp sa imi relatezi experienta voastra…eu am avut-o inca de la primele semne de otita si pe aerosoli si pe picaturi nazale. In plus ia de ceva vreme (2 sapt) sinupret… inteleg ca e bun tratamentul urmat… Maine mai obtinem inca o parere si vedem ce-i de facut…

      1. Nu ai pentru ce, sper ca sunte-ti mai bine. Am uitat sa mentionez, dupa otita noi am facut o cura de 3 luni cu Broncho-vaxom, e sintetic dar ne-a ajutat, nu am mai racit deloc de atunci, am incercat si cu suplimente naturiste dar…nu au fost rezultate notabile.

  20. Oscilococcinum, Plantextract picaturi pt imunitate, dinozauri/ursuleti cu vitamina C si echinaceea, dar banuiesc ca nu iti spun lucruri noi.
    Eu am ajuns la concluzia ca in momentul in care intra in comunitate/gradinita oricum ia tot ce gaseste pe-acolo : virusi/bacterii, etc.
    Multa sanatate!

    1. dinozauri/ursuleti nu am folosit pana acum. Merci. O sa ii cumpar. Echinaceea ii dadaeam sirop si vic C picaturi, dar si la siropuri e jale mare….

  21. Buna. Noi n-am prea avut probleme de acest gen, dar doctorita lui Andrei ne-a recomandat sa-i dam preventiv unul dintre stimulentele acestea: Imunogrip, ImunoBaby, Viusid. Si ar mai fi Oscilococcinum, de tip homeopat …

    Multa sanatate si rabdare cu cei doi pitici! Trece si asta si vor veni zile mai bune 🙂

  22. Sanatate multa, frumoaselor!
    Chiar nu se incurca, draga de ea, cand se inbolnaveste.
    Si pe cea mare a nostra, la prima si singura otita care a facut-o pe cand avea 3 ani, a trebuit sa o operam de polipi, ca tot asa, nu i se drena lichidul din urechiusa. Bafta multa sa aveti! Sa cedeze infectia aia prăpădită.

    1. si noi vom ajunge la operatie de polipi, dar au spus ca nu o pot opera pana nu ii scade infectia. Vineri seara avea 19900 de leucocite, iar azi ajunsese la 17000… Sper sa fie bine…