Totul incepe acasa! … pentru cei ce o au

Totul-incepe-acasa2Fericiti cei ce au un acoperis deasupra capului… unul care nu sta sa le cada in cap.

Fericiti cei ce au o familie alaturi de care sa creasca si care sa ii vegheze la fiecare pas.

Mama, tata si o casa decenta – ingrediente pentru viata copiilor nostri. Nu trebuie sa uitam sa fim recunoscatori pentru ca ei le au. Sunt copii ce fie nu le au pe niciunele, fie le au doar pe unele. Lor le e greu. Cu adevarat greu. Sunt recunoscatoare pentru ca nu am aflat pe pielea mea ce inseamna aceste lipsuri. Sunt recunoscatoare pentru ca imi pot creste copiii fara aceste lipsuri.

Luni am “prestat” pe santierul SOS Satele Copiilor Bucuresti, acolo unde este in plina desfasurare programul de responsbilitate sociala “Totul începe acasă!” – un proiect initiat de GDF SUEZ Energy Romania, Fundatia GDF SUEZ si Habitat for Humanity România in beneficiul SOS Satele Copiilor. Proiectul parte din platforma de responsabilitate sociala a GDF SUEZ Energy Romania, Energie pentru Fapte Bune.

20140804_151505

Mi-a fost teama ca nu voi face fata muncii de santier. Mi-am facut griji degeaba. Voluntarii chiar primesc sarcini pe masura puterilor lor. Noi ( Veronica, Cristina, Tibi si eu) am primit sarcina de a placa cu placi de vata minerala un perete exterior.. treaba foarte femeiasca .. adicatelea, trebuia sa “ungem” placile de vata minerala cu adeziv (aka mortar, moloz, maglavais, crema) si sa le fixam prin peresare puternica pe perete. Ungerea era similara glazurarii unui tort. 🙂 Atat de simplu.. pentru cele pricepute in ale bucataritului. Eu m-am simtit mai bine atunci cand a trebuit sa masor/tai/decupez placi, sa le fixez, sau sa le car de la magazia de materiale.

Este, cu siguranta, o experienta pe care vreau sa o repet. Pe o perioada mai lunga.

Experienta aceasta a fost o adevarata lectie de viata pentru mine. In afara de noi si de angajatii GDF SUEZ Energy Romania (care a investit 300000 Euro in acest proiect) care muncesc voluntar pe santier, am intalnit si o echipa de voluntari veniti tocmai din Wisconsin (SUA). Oamenii acestia (marea majoritate trecuti de prima tinerete) si-au platit transportul pana in Romania, isi platesc cazarea si mesele, au facut si donatii personale si vin si muncesc pe santier, in cadrul programului “Totul începe acasă!”.

2014-08-04 16.18.53

Sincer, ma asteptam sa gasesc mai multi voluntari romani pe santier. In fond, cei 80 de copii ce vor beneficia direct de casele reabilitate in cadrul proiectului “Totul începe acasă”sunt romani. Sunt responsabilitatea noastra sociala. Sa recapitulam: GDF SUEZ Energy Romania si Fundatia GDF SUEZ doneaza 300000 de euro si isi incurajeaza angajatii sa faca voluntariat pe santier, Habitat For Humanity vine cu know-how si voluntari straini (saptamana aceasta sunt americani, saptamana trecuta au fost irlandezi) iar noi, romanii, avem o prezenta extrem de timida pe santier!

Sper din tot sufletul ca macar la capitolul donatii personale, prezenta romanilor sa nu fie la fel de timida!

Articole pe aceeasi tema

3 comentarii

  1. Felicitari pentru tot ce ai facut acolo, mi se pare un proiect minunat! Mi-ar fi placut mult sa particip, daca as fi avut cum sa il las pe Bebe acasa.
    Va admir pe voi toti, voluntarii, este mare nevoie de oameni ca voi!

    1. Va veni si vremea ta. 😉
      Eu una abia astept activitati la care sa ma pot implica impreuna cu cei mici. Este mare nevoie ca neamul nostru sa se responsabilizeze si cred ca doar implicandu-i de mici in activitati de gen le pot forma acest spirit al responsabilitatii sociale