Alarma falsa

Iata-ne ajunsi si aici: prima alarma falsa! πŸ™‚

Ieri, domnisoara Maria s-a jucat putin cu noi si a vrut sa ne vada cum reactionam in situatii de urgenta. Nu stiu daca am dezamagit-o sau nu, insa eram comici tare.

Week-end-ul ce tocmai s-a sfarsit, a fost unul dedicat in exclusivitate muncilor casnice. Am treminat de spalat lucrusoarele pentru bebelina – s-au strans 5 masini de spalat!!! πŸ˜€ Am cam exagerat, nu? πŸ˜› Am calcat cam jumatate din lucrurile spalate. Tati a profitat de vremea frumoasa si a vopsit suportul pentru infasat si a spalat manual toate accesoriile cauciorului, pe care nu le-am putut baga la masina.

Probabil ca statul meu in picioare, sau cine stie ce altceva, au facut-o pe domnisoara noastra sa se razvrateasca si sa ne sperie putintel, dandu-mi cateva dintre simptomele declansarii travaliului: contractii, dureri de spate, greata , urinare frecventa … si chiar o usoara sangerare…

Cum in afara de durerile de spate nu ma deranja nimic, nu am acordat atentie deosebita starilor… ma gndeam si eu ca este prea devreme. Nu puteam sa nasc la 36 de saptamani si 6 zile, nu? Totusi, S. a insistat sa imi sun doctorita, care, dupa ce mi-a ascultat ‘durerea’, mi-a spus calma ca este cazul sa ne vedem. Asta a fost momentul in care am realizat si eu ca e posibil sa vina MOMENTUL … si de aici a inceput nebunia…

Bagaj nu aveam facut, ca doar era prea devreme, asa ca ne-am organizat si am inceputΒ  sa facem bagajul. Sistematic: intai pentru bebelina, apoi pentru mami si apoi pentru tati si actele.

La capitolul bagaj pentru bebelina:

– eu inca mai calcam costumasele in care vrem sa o aducem acasa … ca nu venise inca randul lor la calcat (am luat doua randuri de hainute… just in case)

– la momentul la care am vrut sa ii luam cercelusii, indemanatica de mine a scapat unul pe jos si da-i si cauta-l

– dupa ce am terminat bagajelul pentru bebelina, recapitulam impreuna cu tati ce impachetasem, iar tati a gasit o scapare in lisa noastra: nu-i luasem printeseiΒ  de incaltat πŸ˜€Β  … in cateva secunde, am pufnit amandoi in ras.

La capitolul bagaj pentru mami, ne-am descurcat relativ bine. La fel si la capitolul bagaj pentru tati. A venit insa si randul actelor: buletine – avem! certificat de casatorie/ nastere – ne trebuie? nu stiu, dar le luam! … si nu le mai gaseam. dosar medical – il am … la medic am aflat insa ca aveam tot,Β  mai putin ultima ecografie πŸ˜€

Si iate-ne in masina, rasufland usurati pentru ca scapasem de episodul in care alergam ca bezmeticii prin casa. Am uitat sa mentionez faptul ca pe tot parcursul episodului cu bagajul, ma tot suna amabila mea doctorita, ca sa verifice cum ma simt si daca am plecat sau nu.

Si am ajuns si la doctor, si am aflat ca al meu col este foarte bine inchis si ca domnisoara noastra este vesela si voinica. Placenta este imbatranita, dar testul doppler ne-a aratat ca suntem in parametrii cu masuratorile fluxurilor siΒ  pana saptamana viitoare, cand vom merge din nou la control, nu trebuie sa ne facem griji.

Analizand filmul care se desfaura cu o viteza ametitoare, incerc sa analizez reptitia de care am avut parte:

– acum avem bagajul facut! πŸ˜€

– data viitoare ne iese sigur mai bine! πŸ˜›

– daca era sa nasc, as fi regretat ca nasteam nevopsita πŸ˜€ si ca nu am apucat sa ne pozam si noi in toata nebunia aia. Aveam niste fete imposibil de descris.
– tot la capitolul regrete, incadrez si partea cu finalizatul curateniei. Vreau sa le fac pe toate cu mana mea .. si cu a lui S ;)… dar fara mama, tata, sora sau bunica.

Noaptea trecuta am avut parte de un somn atat de profund si odihnitor… πŸ™‚ Astazi ma reintorc la calcat si de maine trecem la curatenie.

Asta a fost prima alarma falsa! Oare vor mai urma? πŸ™‚

Articole pe aceeasi tema

16 comentarii

  1. Obsesia curateniei =nesting adica ultimele retusuri la cuibusor pana vine puisorul. Si vine in general in plin nesting!

  2. Stii ce se spune de „obsesia” cu facutul curateniei ,nu?si pe mn m-a apucat curatenia in saptamana in care am nascut :D.Sa iti dea Dumnezeu o fetita sanatoasa si o nastere usoara ca a mea.Asteptam cu nerabdare poze cu printesica Maria.

    1. in primul rand, bine ati venit! πŸ™‚
      Nu nu stiu ce se spune despre obsesia curateniei, dar te rog sa-mi spui πŸ˜€
      Multumim pentru urari. Multa sanatate si voua!

  3. Vai…. parca m-as fi citit pe mine, incredibil!
    Am avut asa o senzate de deja-vu, chit ca eu in weekend n-am ajuns chiar pana la spital, ci doar am crezut ca mi s-a rupt apa… si am trait acelasi scenariu de panica si dezorganizare… :))

    Partea buna e ca ai bagajul pregatit si data viitoare veti fi mai operativi. πŸ˜›

    1. πŸ˜€ hai, Carlitos, treci la treaba si pregateste-te, ca nu-i de gluma cu bebelusele noastre… si tu ai doua, adica 2xsotii pe capul lor si, din pacate, de doua ori mai multa graba

  4. Eu zic sa lasati curatenia. Eu am nascut la 37sapt si 5 zile, dupa o zi cam agitata in pline pregatiri de Craciun. Copilul urma sa vina abia pe 10 ian si mai vroiam sa incing un smotru sa fie tot luna si bec…. Mai bine mergeti voi cu tati la Brasov si va relaxati cateva zile, acasa sa faca o bunica cat poate si in rest… Sa nu va ia pe sus nasterea!

    1. ceska, nu suna rau partea cu cele cateva zile de relaxare… dar nu am stare, cand ma uit in jur si vad „dezastrul” … si parca nu ma multumeste nimic ce nu-i trecut prin mana mea πŸ™

      Incerc s-o iau mai usor cu treburile prin casa si daca ne-o mai ramane vreme, plecam si la relaxare. πŸ™‚

  5. Sunteti superbi!…nici eu n-am avut parte de toate peripetiile astea fiind o nastere programata cea a lui Matteo!! si mai mai ca nu-mi veneau contractiile nici dupa perfuzii….dar asta-i alta poveste!
    Spor la treaba pe ultima suta de metri,si grabeste-te sa te vopsesti,ca eu inca imi vine sa-mi dau pumni cand ma uit la pozele din spital…parca eram o vrajitoare!-)))

    1. Multumim si tie, Oana. Sunt sigura ca si la nasterile programate trebuie sa fie ceva care sa aduca o tenta comica momentului „pre”. Oricum, banuiesc ca unicul numitor comun intre variantele „pre” ale nasterilor programate si neprogramate, sunt fetele parintilor, mai exact mesajele confuze pe care acestea le transmit: curaj, frica, speranta, optimism, nerabdare … un adevarat cocktail de sentimente, care te lasa mai de graba cu o stare euforica decat cu una de mahmureala…
      Si cu vopsitu’, o rezolv Miercuri! πŸ˜€

  6. Nazdravana inca din burtica , Maria.Va educa de acuma sa vada daca sunteti drepti in fata ei!Ai nevoie de cartificatul de casatorie in momentul in care tati o va declara oficial pe pitica.Urmatoarea alarma speram sa se finalizeze cu nasterea Mariei. :).
    Numai bine din partea noastra!

    1. multumim frumos! si noi speram sa fie totul bine si sa nu mai avem parte de alarme false. Ce numai Daria sa fie nazdravana? in burtica nu-i voie sa fii pus pe sotii?? πŸ˜›

  7. super… uite, eu n-am trecut prin toate astea si parca imi pare rau! la noi a fost cezariana programata si n-am avut parte de alarme nici false sau de alta natura.
    m-a distrat partea cu „pantofiorii” :))))
    si, da, certificatul de casatorie iti trebuie!

    1. cred ca o sa fie un episod de care ne vom aminti cu drag in viitor. πŸ™‚

      ms pt info legata de certificatul de casatorie!
      Zilele astea o sa sun la primaria din Brasov sa vad exact ce ne trebuie pentru declararea domnisoarei.
      … sa nu avem surprize.