Ce mai stim despre vaccinul BCG?

N I M I C !

Am citit zeci de articole si am urmarit buletinele de stiri ale mai multor televiziuni. Toti spun acelasi lucru: lina de productie a vaccinurilor a Institutului Cantacuzino nu a fost reautorizata. Se pare ca productia pentru vaccinurile sezoniere se va relua in  mai … dar despre productia vaccinului BCG – NIMIC! .. de fapt nu NIMIC… ci suntem anuntati ca vor trebui sa gaseasca o solutie! … adica tot NIMIC!

Dar ce tot facem atata caz… doar o treime din bolnavii diagnosticati cu TBC din tarile Uniunii Europene, provin din mirobolanta noastra Romanie! Nici nu am avut anul trecut in jur de 120 de cazuri de TBC la suta de mii de locuitori…

Nu stiu cati copilasi s-au nascut in Romania din Ianuarie pana acum, dar cred ca cifra este  de ordinul  miilor. Acesti copilasi, sunt lasati neimunizati intr-o tara campioana la numarul de cazuri de TBC! … In globuri de cristal nu putem sa ii bagam… Igiena – stricta, reducerea numarului de persoane cu care intra in contact, ferim copilul de comunitati… Altceva ce ne ramane de facut???

Din cate am inteles copii trebuie imunizati pana la implinirea a 10-12 luni…. Deja au trecut aproape 3 luni de cand vaccinul nu mai este disponibil…

Traim intr-o tara de rahat care nu stie sa isi protejeze viitorul!

Articole pe aceeasi tema

12 comentarii

  1. Vaccinul contine virusi vii, dar „slabiti”, de la vaci bolnave de tuberculoza, iar ca aditivi se folosesc hidroxidul si fosfatul de aluminiu.
    Vaccinul impotriva tuberculozei creeaza doar o imunitate minima (nici boala insasi nu creeaza imunitate, cum ar putea atunci ceva artificial s-o faca?). Dupa un experiment in masa al OMS in India (tara celebra pt. conditiile mizerabile de viata!!) s-a constatat ca vaccinatii chiar se imbolnaveau mai des decat nevaccinatii. Important era cat de sanatos era sistemul imunitar al oamenilor.
    Vaccinul nu se mai recomanda deloc in tarile vestice. Pana in 1998 a existat si in Germania un vaccin cu micobacterii (BCG) impotriva tuberculozei. La introducerea vaccinarii, in 1930, s-a intamplat asa-numita „tragedie de vaccinare” de la Lübeck. 208 copii au fost infectati cu bacterii de tuberculoaza foarte virulente, datorita prelucrarii defectuoase a culturii BCG provenite din Franta. 77 din acestia au murit. Prin acest „accident” s-au invatat multe despre tuberculoza in sine. De aceea reintroducerea vaccinarii in Germania s-a amanat pana dupa cel de-al doilea razboi mondial. Vaccinul BCG nu mai este insa recomandat astazi de catre Comisia Permanenta pt. Vaccinare, deoarece efectivitatea redusa a vaccinului nu poate compensa in nici un caz complicatiile vaccinarii.
    In plus, la persoane vaccinate testul de tuberculina este uneori si dupa decenii usor pozitiv, astfel incat asa-numitul Cut-Off al testului (cum ar fi contactul cu o persoana care e bolnava de TBC deschisa) apare abia la o reactie mult mai puternica (in general incepand cu 15mm) . Nici in lume vaccinarea nu a redus cazurile de tuberculoza, desi este una din cele mai raspandite vaccinari. In SUA, unde nu se folosea nici un BCG, evolutia tuberculozei a fost asemanatoare cu cea a tarilor unde s-a vaccinat masiv. QED.
    Printre complicatiile vaccinarii se numara abcesele la locul injectiei (2-4%), inflamatii ale nodulilor limfatici (pana la 24%) si chiar aparitia puroiului (0,1-4,3%). Mai pot aparea inflamatii ale oaselor sau maduvei (in functie de virusii folositi, intre 0,1-30:100 000 vaccinari). Vaccinul mai poate provoca probleme cu ochii si meningite. (vezi volumul Reactii la vaccinare, Quast, Thilo, Fescharek, Editia Hippokrates 1993).
    In general se produce o slabire a sistemului imunitar, ceea ce a dus si la rezultatele experimentului din India, descris mai sus.
    Intr-un experiment recent pe animale s-a constatat ca vaccinarea repetata cu BCG a dus la decesul prematur al animalelor prin insuficienta mai multor organe (Basaraba RJ, Izzo AA, Brandt L, Orme IM. Decreased survival of guinea pigs infected with Mycobacterium tuberculosis after multiple BCG vaccinations.Vaccine. 2005 Sep 6)

    Mai multe informatii si linkuri utile poti gasi aici, pe homepage-ului fiului meu: http://david.baby-homepage.net/ueber_mich_despre_mine/keine_impfungen_fara_vaccinuri.html

    Nu te lasa dominata si manipulata de frica! Frica este un prost sfatuitor. Intotdeauna. Informeaza-te bine, citeste cat mai mult pe aceasta tema controversata si vei descoperi cat de multi medici si specialisti se opun vaccinarii.

  2. Sunt multe probleme pe care le intampinam zilnic. NU avem nevoie de altele, cum ar fi oprirea productiei de vaccinuri esentiale. Ai dreptate si legat de celelelte aspecte. Insa privesc optimist pentru ca, de ceva timp, am intalnit cativa oameni care s-au implicat in indeplinirea dorintelor unor copii amarati, bolnavi samd. Am vazut ca se poate. Deja se extinde numarul celor care ajuta diverse cazuri. Pana cum deja au fost implicati activ in multe actiuni. Agentia de indeplinit dorinte este cea care aduna agenti pentru astfel de probleme. Uite si un link. http://agentiademplinitdorinte.blogspot.com/search/label/LISTA%20%22CAZURILOR%22%20chicD10%20Dorinte%20implinite%20sau%20in%20curs%20de%20implinire
    Apoi mai pun si un alt link, tot al agentiei, catre cazurile pe care le-au indeplinit:
    http://dorintesufletecazurispecialechicd10jr.blogspot.com/
    Stiu ca noi, cei care putem sa ne ajutam singuri si ne permitem sa ne ingrijim de familie intr-un mod modest putem sa dam si celor care au nevoie un ciob de bucurie. :))

  3. Si, ca sa vorbesc si intr-o nota pozitiva, poate ca nu e cazul sa ne agitam pentru toate vaccinurile posibile. In schimb sunt unii virusi…cu e rotavirusul…
    Rotavirusul are o frecventa mai mare decat TBC-ul. Rotarixul sa il faceti cand va fi cazul. Cat si prevenarul. De astea va zic ca sunt vaccinuri optionasle si nu se gandeste nimeni sa le faca. Daar… Apoi neaparat faceti vaccinurile platite. Exista mari diferente intre alea platite si cele gratuite. Apoi important mai este si modul in care va hraniti, dormiti si cum va feriti de posibilii virusi macar pana la un an. Iar cazuri de Doamne fereste nu trebuie sa va ganditi de pe acum. Se poate intampla, din cate am inteles, si cu vaccinul facut. Se pot intampla multe si intotdeauna exact cele la care va asteptati mai putin sau deloc.

  4. Nu sunt convinsa ca toate problemele noastre sunt unice. Uneori ma gandesc la cei din tarile subdezvoltate si ma ingrozesc. Imi pare bine ca nu m-am nascut acolo, ca nu sufar pentru fiecare copil pe care l-as fi nascut si care mi-ar fi murit in brate pentru ca nu are cine sa il ajute. Acolo este tragedia cea mai crunta a existentei umane. Noi…traim bine. Nu trebuie sa ne ingrijoram pentru ceea ce nu avem ci pentru ca ceea ce avem s-ar putea sa nu mai avem intr-o zi…:(

    1. Ai dreptate, Daniela. Si eu ma bucur ca nu m-am nascut intr-o asemenea tara… si ma ingrijorez pentru ceea ce s-ar putea sa nu mai am intr-o zi: sanatatea puiului meu!
      La ce bun ca traiesc intr-o tara cu pretentii de tara dezvoltata, dar care supune mii de nou-nascuti unor riscuri imense?? … Nici cei din tarile din lumea a treia nu au acces la vaccinuri pentru copii lor… acum, nici noi! Traim bine?? … totul se duce de rapa. Avem acces la tehnologie si tratamente dar din ce in ce mai multi nu si le permit… Pentru ei, este vre-o consolare simpla existenta a acestora? Zeci de familii ajung in strada pentru ca nu isi mai permit sa isi aschite datoriile la banci … altii sunt debransati de la utilitati pentru ca nu isi mai permit sa le achite…Sunt din ce in ce mai multe asemenea cazuri in Romania, si asta ma ingrijoreaza! Sunt copii care nu mai stiu ce este aia o jucarie, sau, mai rau, o fructa, carnea, o bucatica de ciocolata, o haina noua … pentru ca parintii nu isi mai permit. Sunt din ce in ce mai multi copii care abandoneaza scoala pentru ca parintii nu isi permit sa le cumpere manualele sau rechizitele….
      … toate astea ma ingrijoreaza!

      1. am discutat cu doctorita Mariei despre Rotarix, dar am stabilit ca mai asteptam sa vedem ce si cum… Se pare ca s-a descoperit ca serul este contaminat cu un virus porcin. Avertivarea a fost emisa de catre Agenţia Europeana a Medicamentului (EMEA), care spune ca in compozitia vaccinului nu ar trebui sa existe ADN viral… E adevarat ca, cel putin in Romania, nu au fost semnalate cazuri de contaminare in urma vaccinari, dar si dna doctor a spus ca e bine sa mai asteptam sa vedem in ce directie va bate vantul celor de la compania producatoare…
        Oricum, la cum stau lucrurile, vom rediscuta cu dna doctor schema de vaccinare a Mariei… si cu siguranta se va schimba planul initial.

        1. Serios? Hai ca la Rotarix nu ma asteptam sa se intample! Parca e cusuta cu ata alba treaba asta! Nu stiu ce sa zic. Prea multe s-au intamplat in ultima vreme. Ba cu vaccinurile alea pt virusul porcin, ba cu BCG_ul si acum Rotarix-ul? Pai ar trebui sa facem o petitie. Sa vorbim cu cei de la agentia de indeplinit dorinte sa incercam o manevra.

  5. Pacat ca ajungem sa constientizam „beneficiile” grijii ministerului sanatatii pentru puii nostri in conditiile temerilor noastre de parinti….Tara nu e de cacat , ci cei ce o guverneaza sunt de cacat….ii doare fix la cozorocul sepcii despre zbaterile oamenilor din ea…
    Va doresc sa fiti sanatosi!

  6. Hai că vă mai dau şi eu o veste „bună”.
    De la Sanepid ne-au anunţat că s-ar părea că n-or să ne mai dea nici celelalte vaccinuri, că nu e de unde. Bun, cine are ceva resurse financiare, le vor cumpăra. Dar, ce ne facem cu majoritatea poplaţiei, pentru care a scoate din buzunar, de patru ori în primul an de viaţă al copilului, câte 3,5-4 milioane este dificil sau chiar imposibil?!
    Vorba Cristinei, de mai sus: Ţară de caco!

    1. Pentru ce ni se retine lunar contributia pentru CAS?? Banii aia unde se duc?
      Parintii care nu au posibilitati, si care asteapta 4-6-7 luni sa incaseze indemnizatia pentru creserea copilului, ce fac?? De unde sa ia banii pentru vaccinurile de 2/4/6 luni?
      Gravida fiind nu am beneficiat de mare lucru de la stat, si acum se pare ca nici copilul meu nu o va face… Asta e! Macar sa nu ne mai opreasca CAS si ne facem asigurari private… si nu mai stam cu mana intinsa la buzunarul statului!
      … nici de injurat nu mai imi arde.

  7. Am si un raspuns foarte trist la acest articol. Pe mine m-au sarit cand s-a facut acest vaccin, din pacate am ajuns sa fiu descoperita cu TBC neactivat in Anglia (asta inseamna ca mi se inflamau ganglionii limfatici doar, TBC-ul neajungand in plamani, deci nu era contagios). Tratamentul a fost de lunga durata, momentan sunt bine, dar sunt expusa oricand la o activare a acestuia. Asa este, traim intr-o tara de rahat!