Prima raceala in trei

Daca tot ne laudam ca ne face placere sa facem cat mai multe in trei, iata ca am ajuns sa ne confruntam si cu prima raceala in trei. Noi, suntem majori si vaccinati si o ducem pe picioare, dar Maria…. ni se rupe sufletul cand o auzim fornaind sau cand o vedem ca desi moare de somn nu poate sa doarma, sau ca ii este foame dar nu mananca… 🙁

Of, Toamna asta-i vinovata!

Ieri am ajuns la doctor. Norocul nostru ca dna. doctor s-a intors din concediu si ca a reusit sa ne strecoare in programul oricum incarcat pentru a o consulta pe Maria. Am crezut ca ii trece repede si ca Nurofenul pe care i l-am dat la debutul racelii va fi suficient… dar nu-i asa. 🙁 Mititica noastra e bolnavioara tare…. chiar e posibil sa trebuiasca sa ii dam si antibiotic. Deocamdata stam cu el pe noptiera … sa vedem cum evolueaza raceala si daca celelalte medicamente prescrise isi vor face bine sau nu „datoria”.

Mi-e tare mila de ea cand o aud fornaind, sau cand se trezeste noaptea plangand…. si chiar si cand nu doarme, e tare apatica… 🙁

Saracuta deja plange numai cand vede siringa – dozator pentru siropuri… cat despre operatiunea de curatare a nasucului (cu ser + batista bebelusului) si de pus picaturi, nici nu vreau sa vorbesc; e jale mare.

Din pacate posibilitatile de tratare a reacelii in cazul unui copilas de 5 luni, sunt extrem de limitate si tare as vrea ca siropelele si picaturile pe care i le administram sa isi faca efectul. Chiar nu-mi doresc sa ajungem la antibiotic!

Articole pe aceeasi tema

14 comentarii

  1. Noi am fost nevoiti sa apelam la antibiotic pentru ca celelalte medicamente prescrise doar au intaratat raceala – rosu in gat: am ajuns cu bebele la urgente pentru ca facea reprize de febra (a ajuns la maxim 39,7 grade), panadolul era insuficient asa ca am trecut pe nurofen si antibiotic (prescrise de medic) … de la care am dat in diaree… prima diaree din viata bebelusului pe care am reparat-o cu ceai de afine si Biotics.

    Acum e bine si speram sa trecem fara nici o raceala serioasa in aceasta toamna-iarna.

  2. Of mititica de ea ,cred ca iti este foarte greu si tie sa o vezi ca sufera dar nenorocire mare e cu vremea asta.Sa-ti zic ca eu nu prea am avut asa probleme dar mi-a zis pediatra cum se raceste vremea sa-i dau oscilococinum si IMUNO BABY de la ERBA VITA , este un siropel numai din plante,i-ti zic din experienta l-am testat toata iarna trecuta si nu am avut nici un fel de problema,adica i-am dat de la 2 luni(o luna da una nu).Va doresc din suflet insanatosire cat mai repede.
    Va pupam!

    1. Merci Cristina, pentru sfat. Oscilo – nu prea vreau sa ii dau. Stiu ca pana si cel special pentru copii este pentru cei mai mari de 2 ani… Oricum nu am facut inca nimic in aceasta priviinta deoarece asteptam ca pitica sa faca macar 6 luni. Nu as vrea sa o indop prea tare cu remedii si/sau medicamente pana atunci. Mai avem putin pana la momentul cu pricina asa ca nu ne facem griji. 😉 Vom discuta atunci cu doctorirta Mariei si vom vedea ce ne recomanda. Multumim pentru recomandari. o sa intru sa citesc despre imuno baby. multumim deasemenea si pentru urari. 🙂
      Multa sanatate!

  3. Imi pare rau sa aflu asta , insa nu e un capat de tara , clar veti depasi aceasta etapa nu tocmai placuta .Sa dea Dumnezeu sa nu fie nevoie de antibiotic , daca va fi nevoie de el , nu uita sa i dai neaparat biotics la 3 ore dupa el.Cat despre colargol , este minunat de eficient , curatat bine bine nasucul si pus cate o picatura in fiecara nara.Pt tuse eu i am dat Dariei STODAL , este un siropel ffff bun pt tuse , este homepoat , produs de Boiron si am scapat in 2 zile de tuse.Ii mai dadeam si un antihistaminic seara , sa poata sa doarma bine pt ca si ea fornaia pe nas si se ineca , AERIUS.Citrice la greu si antitermice .Va pupam si va dorim din suflet sa treceti usor si rapid peste acest episod.Multa sanatate!

  4. 🙁 Of… însănătoșire grabnică vă dorim… și să rămână antibioticul pe noptieră!
    Am citit ici și colo sfatul cu aburii la baie, pentru respirație și desfundarea năsucului… Și îmi permit să îți recomand, dacă tot ați început diversificarea, să îi dai suc de citrice, măcar câte o linguriță cu zeamă de lămâie la câteva ore… vitamina C ajută mult…

    1. Multumesc, Carla. Atat de toanta sunt incat nu m-am gandit la citrice! Of, zici ca sunt capiata. Azi incercam lamaia si portocala!

  5. 🙁 imi pare rau rau. Stiu cum e cand sunt raciti astia mici, ti se rupe sufletul ca nu-i poti ajuta prea mult. Curata-i bine bine nasucul (desi stiu ca e jale mare la operatiunea asta) pentru ca altfel mucisorii aia se dus spre gat si o sa tuseasca. Eu la raceli ii dau Nurofen la 8 ore si eventual intermediar supozitor cu Algocalmin (daca nu scade febra) si cam atat. Din experienta mea orice raceala tine cam o saptamana si orice i-ai da picei nu se scurteaza perioada. Asa ca plec mereu de la premiza ca urmeaza 7 zile de cosmar si apoi o sa treaca:). Parca e mai simplu daca gandesc asa:d. Nu am incercat pana acum occiloccoccinum, desi am auzit laude la adresa lui.
    Va dorim insanatosire rapida si cat mai putine lacrimi. Muahhh

    1. Multumim frumos, Roxana! 🙂 Noua ne-a dat ibalgin baby la 8 ore, un siropel descongestionant ( … scuze dar suntemla bucatarie si mi-e greu sa las laptop, supa si pitica ca sa ajung sa vad exact cum se cheama) si niste picaturi pentru nasuc (Colargol).
      Stiu ca tre sa curat bine nasucul, si o fac in ciuda lacrimutelor ei…. chiar daca ma doare sufletul… Stiu ca asa e mai bine…
      Cat despre tuse… tuseste si stranuta mai tot timpul; chiar si in somn. 🙁
      Multumim frumos de sfaturi.
      pupam si noi. 🙂

      1. Noi la nasuc folosim niste picaturi care se cheama Opthamesone si pana acum au functionat destul de bine. Daca nu esti multumita de Colargol (pe care nu l-am testat:d), poti sa incerci.

        1. merci de sugestie, Roxana. Deocamdata vad ca ii merge destul de bine cu colargolul… Opthamesone avem si noi, l-a luat Sorin de la farmacie inainte de a ajunge la doctor si de ani se prescrie altceva.. Sincer mi-a fost teama sa i-l dau deoarece nu avea indicatii legate de varsta la modul de administrare. :P… si nici nu mai auzisem pe nimeni vorbind despre Opthamesone. 😛