Emotia „admiterii” la pregatitoare

Probabil ca aproape fiecare parinte care si-a inscris copilul la pregatitoare a citit Ordinul privind aprobarea Calendarului și a Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar cel putin o data. Eu l-am citit pe cel dat pentru inscrierea in anul scolar 2016-2017 de 4 ori.

Cei care ati trecut prin asta sau care va informati pentru viitor, stiti deja ca „admiterea” la grupele pregatitoare se face in principal in  baza circumscriptiei scolare la care sunteti arondati.

Noi ne numaram printre cei nu tocmai fericiti de scoala de circumscriptie… Nu stiu cine ar fi incantat maxim. Nu ma nemultumesc cadrele didactice; pana acolo copilul meu ar trebui sa tina piept betivilor ce isi fac veacul la bodega ce se afla fix in fata intrarii in curtea scolii, la nici 10 metri de aceasta si ar trebui sa invete sa se ridice deasupra mediei deseori scazute a clasei.. recunosc, am ramas socata cand am aflat ca la acea scoala sunt copii ce sunt lasati corijenti in clasa I. Nu sunt fan competitie insa sunt constienta ca profesorii isi adapteaza metoda de predat in functie de nivelul  majoritatii.

Romanii sunt inventivi. Exista portite pentru nemultumitii ca mine: gen vize de flotant sau chiar divorturi artificiale menite sa asigure un loc copilului pe motiv de prioritate pentru ca provine din familie monoporentala. Ultima nu stiu daca se mai practica insa practica a fost una reala si chiar anchetata… nu stiu rezolutia ca presa a vuit doar la inceputul scandalului.

Noi am decis, cu inima stransa, sa fim corecti. Ne-am lasat in voia sortii si am inscris copilul la o scoala din afara circumscriptiei la care suntem arondati si acum avem emotii cat casa. Conform calendarului inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017, maine se afiseaza rezultatele primei etape a inscrierilor … adica maine aflam daca Maria a fost acceptata la scoala la care ne dorim sau la scoala de circumscriptie.

V-am mai spus ca am emotii? Oare o sa regret ca am decis sa nu trisam?

Sa ne tineti pumnii stransi, va rog! … pana aflam eu dau refreshuri periodice site-ului Inspectoratului, acolo unde se vor afisa listele. Sa nu faceti ca mine, ca il blocam! 🙂

Articole pe aceeasi tema

12 comentarii

    1. mii de scuze pentru intarziere. Abia Acum am reusit sa vad mesajul tau.. Maria a fost admisa la scoala pentru care am optat. Nu am facut optiune special pentru invatatoare intrucat nu am gasit informatii foarte multe despre niciuna dintre doamne.. Vedem in septembrie cum va fi…

  1. A intrat si fetita mea.Patru clase.Exact cum au spus.Acum inca nu stiu daca este la invatatoare pentru care am optat.

  2. Sincer nu as fi riscat sa-l inscriu la o scoala inafara circumscriptiei fara ceva la ”mana” sigur . Am optat pt viza si tot am emotii. Scoala optase pt 4 clase de pregatitoare ( a cate 25 copii) , sa-ti spun ca la inscriere am aflat ca au deja copii inscrisi pt 8 clase a cate 31 copii. Bafta.

  3. Aceleasi emotii am si eu.Abia astept sa vad listele.Desi eu am fost anuntata ca exista posibilitatea sa nu apara pe lista in prima faza.Abia la a doua.Oricum emotiile sunt uriase.Succes!

    1. Va tin pumnii strânși.. dar nu imi e clar cum… daca nu e admisa acum trebuie sa o reinscrii la o unitate care mai are locuri libere iar daca nu o înscriu acum cum sa mai aiba locuri libere? Oare n-am inteles nimic din ordinul citit? Hmmm

      1. Ideea era ca intai se afiseaza cei din circumscriptie si apoi in functie de locurile libere cei din afara.Asa mi-au spus mie la scoala.

        1. Conform calendarului repartizarea celor ce au optat pentru scoala de circumscripție s-a facut in 21 martie. Astazi comunica admisii inclusiv pentru scolile din afara circumscriptiei

      1. Acum am intrat pe liste. Da. 9 clase. Inscrisi 237. Sper macar sa aiba program de dimineata.

        1. Imi pare ireal.. 9 clase.. si la grupa 0 sa se puna problema altor schimburi decât cel de dimineață. … sper sa fie bine până la urmă