Update de viata in patru

Acum opt zile a inceput aventura noastra in patru. Nici prin cap nu imi trecea ca voi ajunge sa nasc in dimineata zilei de 12 Iulie…. nici macar nu am mai ajuns la Brasov. Vladimir Ioan Cojocaru s-a nascut in Bucuresti, la maternitatea Cantacuzino si a fost adus pe lume de dna. Dr. Dima Ane Marie – medicul care imi trateaza problemele ginecologice inca de pe vremea in care eram o copila si ma luptam cun niste ovare polichistice bilaterale – 15 ani.

Probabil ca acesta a fost marele meu noroc…. M-a consultat, si, stiind ca imi doresc sa nasc la Brasov, m-a sfatuit prieteneste sa nu fac aceasta imprudenta… Desi nu eram prea incantati de idee, am acceptat cu gandul la sanatatea bebelusului pe care urma sa il aduc pe lume, dar cu sufletul strans ca Sorin nu va putea asista…. In nici 40 de minute eram pe masa de operatie si ii auzeam primul scancet al lui Vladimir! Cicatricea veche era dezlipita intr-o parte – clar nu as fi ajuns la Brasov. M-am bucurat ca totul e bine si am asteptat cumintica sa se termine operatia sa il vad pe Sorin.

Bucuria noastra a durat putin. Mai exact cateva ore. Seara urlam (la propriu) de durere de burta si nici un calmant din cele care mi se administrau nu pareau a fi eficiente. A doua zi a fost cumplita – medicii roiau in jurul meu ridicand neputinciosi din umeri iar abdomenul meu se umflase la loc de parca nici nu nascusem, dar Vladimir era si este bine. A treia zi, o echipa formata din 7 medici m-au reoperat (am o cicatrice „marfa” in forma de T). Dupa cca 4 ore, am iesit din operatie – eu cu 5 drene si un soi de intestin extern iar ei rasufland usurati ca au reusit sa imi salveze viata.

De pe 14 si pana pe 19 iulie am stat numai in reanimare, dar am reusit sa ma ridic la asteptarile medicilor si m-am recuperat foarte rapid, drept pentru care, astazi nu mai am decat un singur tub atasat – acel soi de intestin extern, pe care il voi tine pana Joia viitoare – adica pana pe 28. Ieri am fost mutata pe sectie. ๐Ÿ˜€ Prin amabilitatea doctoritei mele am fost cazata intr-o rezerva – e foarte mica, dar are baie si este tare calduroasa, insa partea asta au reusit sa o rezolv nasii nostri care mi-au adus aparatul lor mobil de AC si acum atmosfera este tare placuta in mica mea camaruta ce ma va gazdui pentru urmatoarele 3-5 saptamani….. asta daca am noroc si corpul meu va inchide singur gaura ce va ramane in urma extragerii tubului pe care il am in cec, deoarece, daca nu am acest noroc, va fi nevoie sa fiu supusa unei alte interventii chirurgicale, pentru inchiderea lui. ๐Ÿ™

Vladimir, in afara de un torticolis (minor zic ei) este in regula; este internat la sectia de nou-nascuti si vizitat zilnic de cineva din familie. Eu nu am voie la el, din cauza sondei din cec care este septica. ๐Ÿ™

Pe scurt cele 8 zile de viata in 4: am nascut, mi-am vazut copilul numai de 3 ori de atunci si numai de la distanta, am suferit doua interventii chirurgicale, am castigat o batalie cu viata, am descoperit inca o data cine sunt OAMENII din jurul meu (al nostru), si cat de puternica si de importanta este FAMILIA in fata greutatilor, aveam lapte si am ablactat…. tot din cauza sondei septice care nu imi permite sa intru in contact cu puiul meu.

Maria este copil de trupa – ziua cu bunica mea, seara cu ai mei, sau cu sor-mea, iar seara tarziu cu Sorin (dupa ce vine de la mine)…. Mi-e greu sa vorbesc despre ea sau despre Vladimir, deoarece lacrimile chiar nu imi dau pace.

Important e ca suntem impreuna pe acest nou drum, in patru si, chiar daca nu este inceputul la care visam, este un inceput si suntem convinsi ca impreuna o vom scoate la capat cumva!

Ma bucur tare ca toate acestea s-au intamplat in Bucuresti, deoarece, experientele altora, m-au facut sa ma indoiesc de capacitatea medicilor care lucreaza in spitalul din Brasov, iar Clinica Eva nu are chirurgi decat obstetricieni sau esteticieni, care nu ar fi facut fata complicatiilor mele. … Complicatii care nici acum nu stiu din ce cauza au aparut. Stiu doar ca sunt rare si ca eu sunt una dintre „ghinioniste” ….

Multumesc tuturor pentru gandurile bune si pentru urarile pe care ni le-ati adresat la poastarea anterioara! ๐Ÿ™‚ … dar si pentru mesajele si telefoanele pe care le-am primit. ๐Ÿ˜‰

Articole pe aceeasi tema

115 comentarii

  1. Pacat ca dna dr nu are acelasi comportament si fata de propria familie. Suntem vecini si suntem uimiti de ce e in stare…..poate nu ar fi rau ca fiecarui medic sa i se faca un examen psihiatric in fiecare an.

    1. @Ileana, nu stiu care va sunt problemele, dar ma surprinde afirmatia dvs. … Sincer, Omul Dima Anne Marie este un exemplu bun de urmat. O Doamna cu adevarat… si totusi OM, caci nimeni nu e fara gresala… dar sunt convinsa ca afirmatiile dvs sunt exagerate.

  2. woww.felicitari. esti ffff curajoasa. foarte frumosi copilasii, sa-ti traiasca si sa va bucurati de ( si cu ) ei. astazi am descoperit blogul tau (datorita batistutei bebelusului – si eu cautam tot un inlocuitor, dar se pare nu ca am noroc) si imi place fff mult. felicitari inca odata si mult noroc in continuare.

    1. @Luyziana T, multumesc tare frumos. ๐Ÿ™‚ Felicitari si tie si multa sanatate micutului sau micutei? ๐Ÿ™‚
      Sper ca informatiile pe care ai reusit sa le culegi de pe aici te-au ajutat. … cat despre folosirea batistei la un copil cu personalitate, nu pot sa iti spun decat: curaj!

  3. Multe felicitari si imi pare rau sa aud ca ati avut probleme. O s aincerc sa keep reading dar mi-e greu. ce a fost pana la urma? Cum mai esti?
    banii, din pacate, uneori ne ajuta… Mai bine spus prietenii au bani sa ne ajute si asta ne bucura!

    1. @BogdanRa, multumim! ๐Ÿ™‚ Am facut o ocluzie intestinala – o complicatie rara in urma operatiei cezariene … Acum merg spre bine…. nu in ritmul pe care mi-l doream, insa merg spre bine.

  4. Vai mie, acum am citit si m-am cutremurat: ma bucur ca sunteti bine cu totii si bun venit pe lume micutului, sa aveti parte de cat mai multe clipe fericite impreuna si zilele acestea nebune sa fie doar o amintire in coltul sufletului.

  5. MESAJ PENTRU VLADIMIR
    Dragul meu, bine ai venit pe lume!
    Sฤƒ ศ™tii cฤƒ ai o mฤƒmicฤƒ tare curajoasฤƒ, care te-a dorit mult. Sper cฤƒ o vei iubi ศ™i respecta pentru asta pรขnฤƒ la adรขnci bฤƒtrรขneศ›i.
    Iar acum aศ™teptฤƒm poze ศ™i poveศ™ti cu ศ™i despre felul cum creศ™ti. ๐Ÿ™‚

    1. @silavaracald, daca ar fi dupa el, blogul asta ar fi plin de poze cu el si cu Maria… dar e dupa mine. ๐Ÿ™ Si eu lupt de nebuna pentru a putea sa il duc cat mai repede acasa!
      Multumim de urare!

  6. of, Gabi, mi-au dat lacrimile citind postul asta! :((
    bine ca ce e greu a trecut si te insanatosesti acum.
    te imbratisez cu mare drag si sigur va fi bine!

  7. Vai, prin cate ati trecut!Esti o mama eroina. Recuperare rapida si sa ajungi la puii tai, sa poti sa ii pupi, sa ii imbratisezi si sa nu te mai saturi privindu-i:*

  8. Multa sanatate!

    Bun venit pe lume, Vladimir!

    O imbratisare de la mine si cele mai bune ganduri!

  9. Toata sanatatea din lume ti-o doresc! Sa te faci bine, sper ca deja esti pe calea cea buna acum cand comentez eu.

    Cat priveste remarca ta, n-am avut intentia ca cineva sa se indoiasca de Clinica Eva si personalul de acolo: oamenii sunt profesionisti pana apare ceva ce ar putea sa le scape de sub control, dupa aceasta te lasa balta… de ce nu pot sau nu vor sa-si asume riscuri nu inteleg. Dar poate e mai bine asa… am vorbit din experienta noastra personala… poate suntem un caz unic…

    1. @Postolachi Dumitru, deocamdata suntem in asteptare… evolutia pare a fi buna, dar nimeni nu se incumeta inca sa dea un „verdict”. Eva nu avea medici pe specializarile necesare rezolvarii complicatiilor care au aparut la mine, si ar fi fost obligati sa ma trimita la spitalul judetean. Ceea ce nu mi-as fi dorit….

  10. Toate gandurile bune le trimitem catre voi.Sa dea Dumnezeu ca in curand sa incepeti viata in 4 asa cum meritati.Sunteti o familie puternica.Multa sanatate,Gabi, si o imbratirea calda.

  11. Incredibil cat de aproape de noi poate sa fie nenorocirea! Am banuit faptul ca nasterea putea sa aiba loc mai devreme decat mi-ai scris pe mail, atunci cand mi-ai descris slabiciunea familiei voastre pentru Vama Veche, insa la asa evenimente nu m-am gandit.
    Poate ca a fost o cumpana, iar Vladimir o sa inteleaga mai tarziu cat de mica este diferenta dintre bucurie si necaz….
    Gand bun noului Cojocaru!

  12. Uff, draga mea, si eu care asteptam cu sufletul la gura sa vii acasa si sa-ti iei consilier in alaptare sa ma bucur si eu de sfaturile lui/ei! Glumesc, vreau sa-ti descretesc fruntea putin. Daca toate in viata ar fi foarte usoare nu ne-am mai bucura de nimic! Important este sa fiti voi sanatosi. Iar de torticolis nu-ti face griji, inseamna ca a stat cu gatul putin stramb in uter, dar se rezolva cu masaj si kinetoterapie! Stiu cat de mult iti doreai sa alaptezi, asa cum mi-am dorit si eu la al doilea copil. Dar eu am avut parte de o nastere usoara si tot n-am reusit asa cum mi-am propus. Nimic nu e perfect, important este sa fiti o familie unita si veti trece peste toate cu bine!

  13. Multa sanatate!
    Asteptam vesti, si desi nu sunt toate foarte bune, ma bucur sa citesc ca Vladimir e bine! Sa fii sanatoasa si sa ajungi repejor acasa, alaturi de cei dragi!

  14. Felicitari pentru numarul 4( bine ca nu a fost Seven…) Si capul sus, sa te faci bine cat mai repede. Sa nu zici ca esti ghinionista, ca doar ai al doilea copil. Fii tare si mandra de tine! Sa ajungi acasa cat mai repede!

  15. Felicitari pentru micutul mult asteptat chiar daca au aparut acele complicatii iar รฎmpreuna o sa treceti cu bine si peste aceasta incercare. Multa, multa sanatate si capul sus, e doar o testare a vietii, deja ai trecut testul!

    1. Corect!Tu cunosti cel mai bine „tema”. Peste timp doar update-ul de pe blog o sa tina vii detaliile, tu retinand doar esentialul, nasterea lui Vladimir!
      Multumim pentru urarile de pe blog.

  16. Draga mea, sincer iti spun, eu nu stiu daca as avea atata forta sa trec prin toate la modul la care o faci tu. Te imbratisez cu mare drag!

    1. @Cenusareasa, trebuie! ๐Ÿ™‚ Am doi ghindoci si un sot minunati care ma asteapta langa ei, si in plus, o familie extinsa care ma iubeste si imi este alaturi in toate incercarile vietii. Pentru ei trebuie sa fiu bine!

  17. Cata forta [poate fi intr-o femeie nici macar ea nu stie. Felicitari pentru micutul care a venit pe lume si multa putere sa treci peste aceste incercari ale vietii! Sunteti o familie unita iar umorul va insoteste si va ajuta sa treceti peste ce e mai greu. Asteptam vesti frumoase despre prima zi acasa si poze cu cei doi prichindei in camera lor decoarata cu atata dragoste de parintii lor. Imbratisari calde!

  18. Ma alatur si eu celor de mai sus si iti tin pumnii sa iesi cu bine si cat mai repede din aventura asta.
    Felicitari pentru Vladimir! II uram bun venit pe lume si ii promitem ca alaturi de mami o sa-i fie mai bine!
    Gabi, te incurajam, te sustinem si nu vrem sa te lasam sa uiti cat de puternici sunteti cu totii! Insanatosire rapida!

    1. @magda, iti multumesc din suflet! si pentru felicitari si pentru urari. Sper sa reusim sa ne intersectam virtual si cu alte ocazii…. chiar imi este dor sa va citesc aventurile. Pupacim cu drag.

  19. Gabi, iti doresc multa sanatate si putere. Sunt alaturi de tine cu gandul, cum ti-am mai spus, si te rog sa tii capul sus, sa fii tare, ca doar asa te cunoastem toate cititoarele tale. Va fi bine totul si vor urma clipe minunate alaturi de puii tai dragi. Te pup si te asteptam acasa cat mai repede.

    1. @BB la Bord, iti multumesc din toata inima! Citesc toate aceste incurajari si imi dau lacrimile. Ma bucura si ma imbarbateaza acest sprijin virtual pe care l-am gasit la voi!
      Pup si eu

  20. Of, Doamne, imi pare tare tare rau de toate problemele, sper ca au luat sfarsit si ca acum sunteti mai bine. Multa sanatate si putere sa va reveniti.
    Imbratisari stranse.

  21. Offff, ia uite, ultima data am citit si erai nerabdatoare sa nasti, iar acum citesc grazavia asta! Imi pare rau ca s-a intamplat asa, bun venit micutului Vladimir, sa re refaci repede si bine si sa va vedem pe toti 4 acasa. Multa, multa sanatate!

  22. Auuu… prin ce-ai avut de trecut!!!
    Ma gandeam la tine zilele astea, voiam sa intreb daca totul e in regula… si cand colo, tu te luptai pe viata si pe moarte.

    Tin pumnii sa fie refacerea cat mai usoara. Iti doresc sa fie ultima, dar absolut ultima problema de care sa mai aveti parte.

    Bun venit pe lume lui Vladimir, si felicitari tie! Fii tare, suntem alaturi de tine, cu toate gandurile noastre bune.

  23. Hmmm nu-mi vine sa cred ca ai trecut prin toate astea! Chiar ieri ma intrebam ce faci
    Bine ca esti pe drumul cel bun si ca Vladimir e ok! Felicitari si sanatate multa!
    Te pupam

  24. Gena, draga mea…in 15 cand am aflat intreaga poveste si ca esti inca pe reanimare am amutit. A urmat o zi in care nu mi-am scos imaginea ta din minte si rugaciunile mele se pare ca au ajuns unde trebuie. Pielea inca se ridica pe mine. Aceasta este inca o dovada pentru mine ca legaturile virtuale pot ajunge sa fie mai puternice decat cele reale. Te imbratisez si continui sa ma rog pentru a putea suporta cat mai usor faptul ca nu ai posibilitatea sa iti vezi ingerasi. Te imbratisam si te insotim cu gandulbun!

  25. Of, Gabi! Eu sunt in Grecia, cu internet cateva minute pe zi, nu apuc sa intru pe FB, sa imi citesc blogurile preferate, dar postand azi am vazut titlul la voi, si am intrat rapid!

    Am citit cu sufletul la gura. Si cu lacrimi in ochi. Tin minte ca mi l-au luat pe pitic sa-l tina la lampa vreo 10 ore si am simtit ca innebunesc, plangeam pe coridor langa el, nu puteam sta in camera. Asa ca nici nu-mi pot imagina ce simti tu acum, mama de doi copii, si sa nu poti fi langa ei. O sa ma rog pentru voi, sa rezisti psihic, sa te recuperezi rapid, sa nu suferi mult, sa reziste Sorin sa se imparta in atatea locuri, sa reziste Maria si Vladimir usor fara tine, sa treaca repede! Sa treaca si sa ramana totul o amintire si o poveste de spus nepotilor.

    Sunt sigura ca in momentul in care veti fi toti 4 acasa totul va fi perfect. Pentru ca sunteti voi minunati si meritati numai lucruri bune si pentru ca sunteti niste luptatori. Doamne ajuta! Va imbratisez cu drag!

    1. @Raluca, am citit ieri postarea voastra despre cum va faceti de cap pe meleaguri elene… ๐Ÿ˜› Sa aveti vreme buna si un concediu placut in continuare!
      Iti multumesc din suflet pentru aceste cuvinte minunate! Imi dau putere si ma ajuta sa imi sterg lacrimile si sa privesc inainte. Multumesc!

  26. Draga mea, habar n-am avut prin ce treci, ma bucur ca a trecut greul. Bun venit pe lume lui Vladimir si sper sa te recuperezi repede! Sanatate multa iti doresc!

  27. Sa va traiasca Vladimir si sa va bucurati de el! Multa sanatate, intoarcere rapida acasa sa poti sa te bucuri de cei doi pitici. Numai bine va doresc!

  28. Felicitari, sa traiasca noul membru al familiei, sa fiti o familie fericita! Imi pare rau sa citesc ca ai trecut prin asa probleme, iti doresc sanatate si recuperare rapida, sa il poti tine in brate pe Vladimir cat mai curand. Imbratisari!

  29. ลฃi-am mai zis ลŸi รฎลฃi voi zice pรขnฤƒ obosesc: ai TOATE motivele din lume sฤƒ vezi partea plinฤƒ a paharului: ai CEA MAI TARE FAMILIE, ai 2 copii perfecลฃi, ai un soลฃ demenลฃial (repet – te invidiez pt el), ai o familie unitฤƒ, ai mulลฃi prieteni care รฎลฃi sunt aproape… Ah, ลŸi รฎmi eลŸti datoare: ai promis cฤƒ mฤƒ laลŸi sฤƒ mฤƒ joc cu Alexia รฎn camera copiilor tฤƒi, iar eu chiar am de gรขnd sฤƒ duc la bun final planul ฤƒsta – cu tine pe post de ลŸef de trib. Deci hai mai repede acasฤƒ sฤƒ ne jucฤƒm!!! Te pup ลŸi fruntea sus! A trecut norul negru…

  30. Multa sanatate, scumpa mea. Felicitari pentru micul print, sa va traiasca si sa fiti toti fericiti. Tie iti doresc din suflet recuperare rapida, sa poti sta cat de curand linistita cu copiii langa tine si sper si pentru Sorin un job mai putin stresant si cu mai mult timp liber, la fel daca nu mai banos ca pana acum.
    Va pup cu drag pe toti 4 si astept continuarea aventurii.

  31. Felicitari pentru bebe! Sa fiti cu totii sanatosi. Acum sigur iti e tare greu, dar lucrurile se vor aseza si va veti bucura de viata in 4! Va transmitem o imbratisare calda!

  32. Felicitari mamico, ai dovedit cat de vulnerabili si ,totodata, cat de puternic este omul(in special femeia, as spune!). Vladimir si Maria sunt iubiti de soarta fiindca li s-a daruit asa o mamica, care sa le arate secretele acestei existente!
    Sa fiti sanatosi si sa va recuperati repede!

    1. @zarina, asa sa ne ajute Dumnezeu! Mi-e un pic teama dar incerc sa fiu optimista si sa lupt pentru a ma recupera cat mai rapid! Multumesc din inima pentru aceste cuvinte.

  33. Gabi, ati trecut de ce era mai greu, un pic de rabdare si vei fi acasa cu cei doi pui in brate. Felicitari pentru bebe mic si pentru tine ca ai trecut cu bine peste toate!

  34. Bun venit pe lume Vladimir!:*:*
    Si tie multa putere si sunt sigura ca te vei reface repede pentru ca o mama mereu trece peste toate cu brio pentru a se bucura de copilasi!Multa sanatate!:*

    1. @Irris, multumim! ๐Ÿ™‚ Sper din toata inima sa depasesc repede acest stadiu, sa imi revin si sa ajung acasa la familia mea! Trebuie! ๐Ÿ˜‰

  35. Insanatosire grabnica! Toate gandurile bune catre tine. Va fi bine, iar viata in patru – minunata. Garantez.:)

  36. Gabi draga,iti uram sanatate multa si refacere rapida.Nu stiu cum de ai reusit sa ne mai spui si noua despre ce se intampla cu tine,dar asta inseamna ca esti puternica si totul va intra in linie dreapta foarte curand.Acum ca familia s-a marit,trebuie sa te refaci repede si sa va bucurati unii de altii.Te pupam cu drag.

    1. @Beatrice, multumesc din suflet! Scriu… ca laptopul e insotitorul meu cel mai „fidel” … fara el m-as urca pe pereti de plictiseala… in plus e un blog de familie, iar aici am ajuns la partea in care suntem alaturi „la greu” , urmeaza „la bine” – cat mai curand sper eu!

  37. Pupam cu drag si iti dorim sanatate si trimitem gandurile noastre bune spre voi.Doamne ajuta si in continuare va fi bine.Edi te pupa sa te faci bine repede :).Sanatate va dorim!

    1. @Ioana, multumim si pe aceasta cale! ๐Ÿ˜‰ Sper ca piticul e mai bine cu amigdalele! Va imbratisam cu drag si multumim frumos pentru cuvintele calde!

  38. Of , Doamne Gabi! ๐Ÿ™ Iti doresc insanatosire grabnica ! Ce bine ca ati luat decizia corecta atat pentru tine cat si pentru Vladimir.
    Bun venit pe lume micutului! ๐Ÿ™‚

  39. Hei, plang, nu e corect ce ai patit, dar trebuie sa fii puternica si optimista, trebuie sa fie bine. Imi dau seama ce greu iti este si fara Maria si fara Vladimir, rezista, ne gandim la tine.

  40. Felicitari, Gabitzule! Imi pare tare rau ca ai trecut prin asa probleme, dar ma bucur ca in final totul va fi bine si o sa va incepeti sanatosi noua voastra viata in patru!

  41. M-ai emotionat! Curaj si forta, sa treci cu bine peste toate! Si bun venit pe lume micutului Vladimir! Sa va fie din ce in ce mai bine si mai frumos.
    Ganduri bune.

    1. @moni, multumesc din suflet. Desi, nu luasem in calcul acest aspect, sprijinul virtual pe care il primesc de la voi, conteaza enorm. Multumesc!!

  42. Oau, ce aventuri ai trait si tu cu nasterea asta, bine ca finalul este unul imbucurator!
    Felicitari pentru puiul mic de om care s-a adaugat familiei voaste si pentru lupta castigata si recuperare cat mai rapida!

  43. Buna! Sanatate multa, sa te refaci repede, putere sa te ridici, ca nu-i usor din ce scrii si din ce ne inchipuim. Eu personal, cititoare a blogului, apreciez efortul de a ne tine la curent cu starea ta, chiar ma gandeam ce ai facut, dar la povestea asta nu ma asteptam, sa zicem ca tot raul ( ca nu ai mai ajuns la Bv) e spre bine ( ai gasit o echipa competenta care te-a salvat si ai si fam aproape la propriu si nu numai), asta mai da curaj viitoarelor mamici sa nasca si in spitalele de stat.
    Asteptam vesti bune, asteptam noutati. Refacere usoara , sa se inchida „buba” singura. sanatate , Gabi!

  44. Multa sanatatea, draga mea. Ma cutremura gandul la ceea ce ai trait in ultima vreme. Ma bucur ca juniorul familiei s-a nascut bine si este sanatos si ma rog ca si tu sa poti sa te bucuri cu adevarat de venirea lui. Te imbratisez cu drag si iti doresc multa sanatate si forta!

  45. felicitari pentru Vladimir si multa sanatate, sa te refaci cat mai repede pentru puiutul tau cel mic!