Renuntarea la scutece de unica folosinta

Tara arde si Maria mea… se indragosteste de reductor. πŸ™‚

Cu olita nu am avut sorti de izbanda… s-au placut, s-au urat, s-au placut din nou… dar niciodata nu cerea la olita. Β Nu am fortat-o… am tot sperat sa se produca „minunea”. Dar nu s-a produs. Prin vara, am avut cateva zile in care am tinut-o mai mult fara scutec… dar nimic; era prea mica. Cand a mai crescut, nu am mai fost capabila sa ma ocup de ea, asa ca ne bazam in continuare pe „pampersi”. … pana acum vre-o saptamana.

Simtindu-ma mai bine, incepusem sa rumeg ideea de a incerca sa o tin prin casa fara pampers, doar ca al meu consort nu a fost receptiv la acest gand… nu pe timp de iarna… asa ca am renuntat la idee….. DAR, saptamana trecuta am fost intr-o vizita iar sotul meu a vazut in plina desfasurare un proces de renuntare la pampersi… si a prins curaj. Atat curaj incat mi-a propus el sa o lasam pe Maria fara pampers prin casa. πŸ˜€ Β Si am facut-o …. dar fara nici un rezultat. Nu faceam altceva decat sa o schimb si sa spal in urma ei…..

sursa foto: youmago.ro
sursa foto: youmago.ro

Asa a fost pana Duminica cand am fost la cumparaturi si m-am intors acasa cu un reductor. πŸ™‚

Al nostru este Β ca cel din imaginea alaturata, doar ca bleu. L-am luat din Carrefour si am dat pe el putin peste 29 de lei… Β in magazinele online l-am gasit cu preturi intre 40 si 42 de lei la care se mai adauga si transportul.

Maria l-a iubit din prima clipa. Acum cere mereu la „baiii”. Uneori manata de nevoi, alteori numai de drag. πŸ™‚

Vine fuga la usa baii, isi lasa pantalonii in vine si anunta „caca. baiii”

Are nevoie de entertainment cat sta la „baiii”. Canta, se piaptana, se „gateste” cu bizbrizuri… iar ochelarii de soare sunt nelipsiti…. dar nimic nu intrece distractia suprema : ruperea hartiei igienice.

Sa speram ca o tine!

Articole pe aceeasi tema

18 comentarii

  1. Pfiuu…complicat capitol, om ajunge si noi acolo in curand! Pana atunci stau aici in galerie, va incurajez si adun sfaturi! (wow, de olita muzicala auzisem, dar de reductor inca nu!!!) Tinem pumnii sa mearga treaba bine!

  2. Bine v-am regasit mai copii! Vad ca-s revolutii peste tot πŸ™‚
    Nu pot decat sa va doresc succes in acest demers, si mai ales rabdare, nu stresati copila, nu acordati gestului mai multa importanta decat este necesar, adica „hai fa pishu pt mami” sau pedepsita daca nu colaboreaza.
    Uf … noi am inceput la cateva luni dupa 1 an, cu Matei, la insistentele … diversilor, si rau am facut, parerea mea, adica mult prea devreme.
    Copilul a colaborat, ca e receptiv si cumintel saracu’ de fel, dar va spun sincer ca va asteapta cateva luni bune pana la rezultate notabile, adica a spuna (cu mai mult de 3 sec) inainte sa-i dea drumul sau sa mearga singura la baie. Pe noi ne-a ajutat enorm exempul (si colaborarea) surioarei mai mari: in joaca se duceau impreuna la baie, ea il intreba daca face sau il certa daca facea pe el (ca stia ca nu e bine, nu ca ne-ar fi vazut pe noi).
    Acum, dupa 9-10 luni, uneori mai scapa pe el cateva picaturi pana sa se sesizeze ca are nevoie(15%), sau ii da drumul de-a dreptul, daca este antrenat in ceva si uita sa-si asculte corpul(5%), sau spune/merge singur si face (30%), sau il duc eu cam la o ora, max doua(50%).
    Noi am abordat altfel problema: am scos pampersul complet (cat timp era treaz), si ne-am asumat (cu totii) responsabilitatea. Mi s-a parut foarte important ca el sa priceapa actiunea si consecintele ei, adica face pishu pe el, se uda, e naspa (rade sora-sa de el πŸ™‚ asta era bonus, nu stiu daca e fost bine sau rau, lui prea parea ca-i pasa), si ca intotdeauna lucrurile se intampla la fel (rutina este ceva extrem de important in invatare), adica : face pisu, curge pe el, daca o data are pampers, o data nu are … e foarte ciudat si nu stie ce sa creada.
    Am vazut foarte repede regresul atunci cand, doua-trei zile, eram plecati de acasa sau ceva ce necesita sa-i punem pampersi toata ziua, chiar daca il puneam sa faca tot il debusolam si dura mai bine de o sapt sa ne reintram in ritm (asta s-a intamplat in primele 3-4 luni, incepand de pe la 1 an jumate).
    Si cu fata cred ca am inceput spre toamna inainte sa implineasca doi ani, a mers ok dar apoi a inceput cresa si acolo nu statea nimeni sa continue invatarea deprinderii, plus ca psihic ar fi fost extrem de complicat, asa ca am asteptat pana spre primavara urmatoare (cand am incheiat cu cresa ca nu mai rezistam la atatea imbolnaviri si nervi cauzati de ingrijitoarele sub orice critica).
    Of … nu-i asa ca-ti era dor de mesajele mele lungi :))
    Imi cer scuze daca am dat sfaturi aiurea, nici macar nu cerusei πŸ™‚
    Hai sa zicem ca pana acum doar am povestit de noi, sa fiu mai blanda si sa incerc un sfat: daca v-ati hotarat pe treaba, tineti-o tot asa, e important pt copil sa aiba continuitate, sa stie ca de fiecare data primeste exact acelasi raspuns la o anumita situatie. Daca nu sunteti hotarati … mai bine mai las-o, eu regret ca am inceput asa devreme cu matei, au fost niste luni foarte stresante, imagineaza-ti ca trebuie sa stai de el, indiferent ce faci, si sa-l pui la pisu din jumatate in jumatate de ora, saptamani dupa saptamani. Dar voi stiti mai bine contextul si decideti in consecinta, nu consider ca exista metode gresite, atat timp cat parintii sunt implicati serios si fac totul cu blandete.
    La cat mai multe luni frumoase si sanatoase lui Vladi! nu am fost pe faza acum o sapt, nu stiu de ce aveam impresia ca are 8-9 luni ! πŸ™‚ Domnisoara cat are?

    1. @AndreeaG, am incercat sa o las fara dar nu a avut nici un efect…. in schimb o duc la baiii ori de cate ori cere, si a inceput sa ceara la nevoie. E drept ca de multe ori face in timp ce o dezbrac, dar am incredere in ea ca va reusi sa se controleze.. cu timpul. πŸ™‚ De certat sau pedepsit nici nu se pune problema.
      Desi mai am porniri in a o impinge de la spate, am invatat sa ma controlez si sa o las pe ea sa dicteze ritmul si directia. La fel si acum. Eu fac numai ce imi cere ea. Vrea la baie, o duc; face in pampers o schimb… Oricum, am inceput sa reducem numarul pampersilor folositi… ne apropiem de jumatate din cati schimbam inainte de reductor, ceea ce ma bucura.
      Nu zic ca asta e „the metoda” dar este cea care ni se potriveste noua cel mai bine… si cred ca asta conteaza cel mai mult. πŸ™‚ La Vladimir, sunt convinsa ca totul va merge mult mai lin si ca Maria va juca un rol important.
      Maria are 1 an si 10 luni… si DA imi era dor de comentariile tale lungi! πŸ™‚

      1. @g.cojocaru,
        Cum spuneam si eu: nu exista „the” metoda, watever goes for you e ok.
        Multumesc pentru ca ti-ai rupt din timp sa raspunzi, stiu ca trebuie sa-ti fie foarte greu in perioada asta, curaj!
        La noi a mers f repede cu continuarea concediului (Matei s-a nascut cu 6 sapt inainte de 2 ani ai Luanei), doar am depus vreo doua hartii la vechiul dosar.
        Aveti grija si de voi, macar printre picaturi, copiii sunt fericiti doar daca au si parinti fericiti, pot sa manance si dude o zi intreaga(poti aplica logica la orice domeniu), daca asta iti da ragaz sa te repui pe picioare pt inca o vreme.
        Daca nu merge cu mictiunile, nu-ti bate capul, e o complicatie in plus, si pe termen lung. Altele sunt mai importante acum.

  3. Oh, yeah, ruperea hartiei igienice e distractie de top peste tot din cate vad!

    Feicitari Maria pentru evolutie!