Galuste cu prune – reteta pentru nepriceputi

Ca nu sunt un as in ale bucataritului am  mai zis-o; si o zic in continuare.  🙂 … dar am si eu o nevinovata dorinta: aceea de a ii face mici surprize sotului meu. De peste un an mi-am pus in cap sa il surprind cu niste galuste cu prune … de surprins l-am surprins, dar nu in directia in care imi doream. 🙂 Toate experimentele mele de pana acum, nu au iesit comestibile. Cu toata bunavointa de care dispune ( si credeti-ma ca are rezerve mari) nu s-a putut atinge de experimentele mele esuate…

Uneori, ca sa ii mai alin poftele, ii comandam. Ii placeau mult cele de la Bucate pe Roate, dar nu le aveau decat rar in meniu si nici noi nu prea comandam prea des de la ei… suntem cam departe de zona in care isi au sediul si astfel comenzile durau mult prea mult.

Nu am renuntat la visul meu de a il surprinde placut cu o farfurie de galuste cu prune facute de mine… dar experimentele mele esuau lamentabil…. pana alaltaieri cand, in timpul unui chit-chat la birou, o colega mi-a vandut un pont: au la Lidl galuste cu prune semipreparate! In acea zi drumul spre casa l-am lungit pentru o scurta oprire la Lidl de unde m-am aprovizionat cu Galuste cu prune Frozen Dream si pesmet (zahar aveam in casa; macar atat 🙂  ).

Am ajuns acasa, am pus apa la fiert pana ce a dat in clocot, am adaugat un varf de sare si am pus galustele la fiert. In timp ce foerbeau, am pus intr-o tigaie cca 30 g unt pe care l-am topit si am adaugat pesmetul; am mestecat in continuu pana ce a capatat o culuare aurie. Dupa aceea l-am amestecat cu zahar (cam 40% din cantitatea de pesmet). Pana am finalizat eu operatiunea, galustele s-au ridicat la suprafata, drept pentru care le-am scos intr-o sita si dupa ce s-au scurs bine, le-am rostogolit prin  amestecul de pesmet si zahar.

Sotul meu nu ma iubeste mai mult pentru farfuria de galuste cu prune pe care le-a devorat, dar sunt multumita ca i-am facut o surpriza placuta … si comestibila. … si chiar daca nu imi pot aroga meritele in intregime pentru aceasta reusita, sunt incantata ca am avut si eu o contributie.

De acum inainte m-a anuntat ca se va opri mai des la Lidl. 😀

PS: o punga cu 20 de galuste costa 7,99 lei

Articole pe aceeasi tema

4 comentarii

  1. Nu stiam ca au si cei de la Lidl.
    Si eu am fost saptamana asta extrem de gospodina, doar ca am trecut prin kaufland. 🙂 Acolo aveau si cu umplutura din caise, fructe de padure, dar eu am preferat reteta clasica.