Vaccinarea nou-născuţilor se reia din iulie

Jurnalul.ro ne anuta ca incepand cu 5 Iulie se reia vaccinarea BCG. Articolul complet il gasiti aici: Vaccinarea nou-născuţilor se reia din iulie .

Se pare ca medicii de familie trebuie sa comunice Directiei de Sanatate Publica necesarul de doze BCG pentru sugarii nascuti in perioada februarie – iunie 2010  si  care nu au fost vaccinati in maternitate, pana la data de 2 Iulie 2010.

Nu mi-e clar insa cand, cum si unde se va face vaccinarea. 😀 Informatiile „utile” pe care le-am gasit pe site-ul Directiei de Sanatate Publica – Bucuresti, nu sunt tocmai „utile”

Articole pe aceeasi tema

13 comentarii

  1. Dragelor,ce-i chiulangeala asta?Hai ca ne e dor de voi,vrem sa va citim,sa aflam noutati,sa aflam cum ati petrecut la botez si sa vedem cat a mai crescut Maria.Sa va traiasca mica crestina!Va asteptam cu drag inapoi pe blog!

    1. Am inteles :)) INtrebam pentru ca eu sunt la fel ca taticul lui Matei :)) Si incurc vaccinurile intre ele.Dar totusi cred ca pe asta nu il incurc,pentru ca din cate stiu eu,in maternitate se face doar un vaccin…..nu?Si ala se face la cateva ore de la nastere sau asa ceva.POate il incurc totusi 😀

  2. Helau…
    pe noi ne-a sunat de la medicul de familie si l-a trimis pe Matei sa faca verificarea la Spitalul TBC. de ce? In mod normal acest vaccin se face la 4 zile de la nastere, dar pentru ca la noi ies copiii devreme li se face la 2 zile si nu stie daca a prins imunizarea.

    Azi Matei s-a dus la dna doctor sa vada rezultatele testului si, eventual, sa i se mai faca vaccinarea.

    1. Asta care se verifica nu e cel de pe manuta care trebuie sa se infecteze pe la 6 luni?

  3. Astazi a fost botezul Mariei,asa ca e normal ca au facut pauza.:)
    Dragii mei,sper ca a iesit asa cum va doreati voi.Sa va traiasca mica crestina!

  4. pe unde ati disparut si nu mai dati niciun semn?sper ca sunteti bine! pupici

  5. Mai, voi cand faceti pauza, nu va incurcati. :))
    Intreb si eu: sunteti bine?
    Cat despre vaccin e bine ca s-au schimbat iara. Sa va grabiti sa-i faceti Mariei.

  6. Probabil că la medicul de familie, deşi e destul de dificil să aduni 10 sugari într-o singură zi, vaccinul neavând valabilitate mai mare de 6 ore odată desfăcut şi fiind condiţionat în fiole cu 10 doze.

  7. Dap, asa e, insa cred ca aceeasi chestie este valabila pentru toate vaccinurile. Matei ar fi rebuit sa faca vaccinul pentru 4 ani in iunie iar medicul de familie mi-a spus ca inca nu are doza. Asa ca trebuie sa incerc din nou, spre sfarsitul acestei luni 🙁