Maria si-a luat-o!

Iubire, astazi fii-ta a luat bataie! Dupa ce am rostit aceste cuvinte, am crezut ca voi cadea secerata de privirea-i ce arunca sageti de foc.

Nu a fost o gluma proasta, Maria chiar a luat bataie astazi. Prima data in viata ei. Saracuta, a fost atat de socata incat nu a avut absolut nici o reactie. Nu a plans, nu s-a ferit … a incremenit acolo fara a schita nici un gest… nici macar alinare nu a cautat.

Autorul? Edi, vecinul nostru, ce are numai 11 luni in plus fata de Maria. La prima vedere pare un baietel numai… lapte si miere (voarba reclamei). Maria „comunica” cu el inca de cand avea numai cateva saptamani. El in balocon, ea in curte… sau uneori tot in balcon (daca isi viziteaza matusa) … Nimic din tot ce s-a intamplat pana acum nu trada ceea ce s-a intamplat astazi.

Am mai spus ca Maria adora copiii. De orice varsta, nationalitate, sau culoare. Nimic nu o face mai fericita decat sa fie in mijlocul copiilor, iar daca acestia ii acorda atentie si se joaca cu ea, fericirea ei atinge cote maxime. Astazi, Maria a iesit putin cu strabunica in curte…. in nici 10 minute Edi venise si el, impreuna cu bunica lui.  Maria era extaziata, l-a mangaiat, i-a ras, a chiuit de bucurie… si in toiul „distractiei” Edi o recompenseaza brusc cu o palma in plina figura, urmata de doua picioare in fluierul piciorului. Totul s-a intamplat atat de rapid incat nici nu am avut timp sa reactionez … mi-as fi dorit sa am prezenta de spirit sa o trag pe Maria de acolo, asa poate o scuteam de loviturile cu piciorul… Am luat-o in brate, am pupat-o, am mangaiat-o … ea tot nu isi revenise din starea de soc. Au trecut vre-o doua minute pana sa o faca.

Chiar daca nu este un eveniment cu care ne mandrim, l-am consemnat … din pacate exista si premiere negative. Sper ca reprezentatia aceasta nu se lase cu prea multe bisuri.

Articole pe aceeasi tema

16 comentarii

  1. Sa stii ca si Karina a inceput sa loveasca din senin. Nu copiii, ci pe noi si pe bona. N-a avut de udne vedea, invata, non suntem chiar non-violenti. Cred ca e doar o etapa din viata lor. Oricum sunt imprevizibili si trebuie avuta mare grija ca doamne fereste isi dau cu obiecte in cap

  2. Da…Parerea mea e ca la un moment dat , poate, mai toti copiii , inclusiv ai nostri, pot devia in astfel de actiuni.Important este sa stii si sa vrei ( f important , exista mamici care sunt chiar mandre ca al lor copil e „bataus si ca stie sa se apere singur, chiar incurajeaza acest comportament al lor 🙁 ) , sa l avertizezi si sa l faci sa inteleaga cat mai bine ca nu e o lectie tocmai buna asta cu trantitul palmelor sau picioarelor peste tot.Eu cred ca respectul copiilor fata de alti copii se invata de acasa , clar!Nu ne am confruntat , inca , cu asemenea situatii , insa , cum spune si Roxana , unde sunt multi copii sunt si incidente de acest gen.

  3. Stiu, G! Ce spui tu este de preferat, insa eu una mai am sa ma lupt cu morile de vant pana Alesia va fi ascultatoare…

  4. Si noi am patit o si inca o patim in parc…Vin copii care sunt batausi sa zicem asa, adica au gesturi violente destul de des si care culmea…nici nu sunt supravegheati prea mult de parinti, din contra trebuie sa i pazesc eu sa nu o inhate pe Alesia. Mai usor este sa i evitam…

    1. @cati, nu-mi doresc sa ajung sa evit toti copiii cu comportament deviant… vreau sa o invat pe Maria sa se apere si singura in astfel de situatii, fara sa ii impun metoda prin care o va face, dar sa incerc totusi sa o canalizez spre altceva decat raspunsul tot cu violenta. Voi face asta imediat ce ea va intelege ceva din ceea ce ii explic… cum va incepe sa judece putin singura. Prefer varianta aceasta, deoarece consider ca asa va fi mai bine pregatita pentru viata. Nu cred ca pot sa o tin departe de toti copiii care vor avea manifestari pe care nu le aprob, si nici nu o pot urmari precum o umbra. Imi doresc sa se poata descurca si singura in astfel de situatii.

  5. Din ce am vazut, in special copiii cu frati sau surori mai mari sunt mai agresivi, invata repede si partea aceasta a vietii (lupta pentru jucarii, luptele din desenele animate etc.). Piticul meu e foarte generos, nici macar nu sta sa se certe pe jucarii, asa ca ma tot intreb ce o sa faca el la gradinita si ce obiceiuri noi o sa capete de acolo… :D.

    1. @Zu, „vinovatul” are un frate mai mare cu 8 ani…
      Sper sa reusesc sa o tin pe Maria departe de astfel de „exemple” … si sa o invat (inainte de a intra in colectivitate) ca nu trebuie sa copieze tot ce vede la altii.

  6. Vai,mititica!Comportamentul copilului imi pare cel putin ciudat(poate sunt eu asa).Copil de 11 luni cu asa reactie,nu ….mai ales ca Maria nu l-a agresat…ma abtin,mai bine.Pupa papusa din partea noastra cat poti de dulce.

    1. @Beatrice, are cu 11 luni mai mult decat Maria, adica aproape un an si sapte luni. Nu stiu ce anume l-a determinat sa se coporte asa… ulterior am aflat ca o face frecvent…. si in cazul acesta cea care il ingrijea putea sa ma atentioneze. Fiecare isi creste copilul cum considera…Acum stim, si vom fi pe faza atunci cand micutul va ajunge in preajma Mariei.
      Va pupacim si noi; la fel de dulce.

  7. Offf mi-au dat lacrimile! Recunosc ca inainte sa fiu mamica nu eram asa empatica, dar acum orice descriere de genul asta ma face sa-mi imaginez clar scena, si mai ales socul ei si ce-i trecea atunci prin minte. Va pupam cu drag!

    1. @Raluca, multumim. Va dorim sa nu treceti prin astfel de momente. … cel putin nu prea curand. Micuta noastra nu stie ce inseamna tipat, palmuta sau bruscare. Eu am fost impresionata de socul pe care l-a suferit.

  8. Da, urat:(. Din pacate s-ar putea sa mai treaca prin astfel de momente, nu neaparat atat de dure, dar imbranceli si lovituri de palmute…Sunt copii mai calmi si altii mai agresivi un pic, plus ca au momente cand toti sunt mai agitati si reactioneaza neasteptat. Eu initial am fost socata de reactiile pe care le au copiii dupa 1 an. Nu eram pregatita si nu ma asteptam. La prima imbranceala am sarit ca arsa. Si s-au repetat. Partea proasta e ca cei mici invata imediat unii de la altii si m-am trezit la un moment dat ca incepuse si Andreea mea sa impinga copii cand nu-i convenea ceva. Din fericire a inteles ca nu-mi place si nu se mai repeta.
    Vroiam doar sa te pun in garda. S-ar putea sa mai aveti parte de astfel de gesturi, in parc sau in alte comunitati cu multi copii.

    1. @Roxana, merci frumos pentru avertizare. Sper sa reusesc sa ii transmit Mariei diferenta dintre bine si rau, astfel incat sa inteleaga atunci cand ii explic ca x comportament nu trebuie copiat.
      Pupam.