Romanie, incotro??

Sila. Asta imi provoaca toate evenimentele din ultima perioada; toate deciziile stupide ale guvernantilor si toate reactiile celor care nu au cu ce sa gandeasca!
Ma abtin cu greu sa nu folosesc un limbaj injurios, cum dealtfel multi si mai ales multe ar merita sa li te adresezi. Incerc sa nu pun la suflet. Stiu ca va fi greu, dar stiu ca noi vom reusi sa trecem impreuna peste aceasta perioada. … mai stiu si ca nu toate femeile au norocul sa aiba parte de acest sprijin, mai stiu si ca sunt multe care nu au parte de nici un sprijin, si atunci ma intreb cu ce au gresit acesti copilasi ca sa fie supusi unei discriminari din frageda pruncie?? Cine le da dreptul guvernantilor sa se joace de-a Dumnezeu cu viitorul copiilor nostri????
Sunt curioasa daca voi apuca sa traiesc intr-o Romanie in care se vorl lua decizii rationale, bine fundamentate si nediscriminatorii? Daca eu nu voi apuca sa o fac, oare copilul meu va avea acest „privilegiu”??
Inteleg ca ne confruntam inca cu o criza economica de proportii, dar toate masurile luate pana acum sunt menite sa ajute numai pe tremen foarte scurt; pe tremen mediu si lung acestea vor avea exact opusul efectului dorit… dar cine sunt eu sa emit astfel de judecati? Cei care ne conduc, ne reprezinta si ne apara interesele au facut, cu siguranta, tot ce le statea in putinta pentru a-si indeplini misiunea, luand decizii bine fundamentate pe studii si proiectii financiare de lunga durata.
Mi-e sila de tot ce se intampla in tara noastra si toti si toate care ridica in slavi niste decizii stupide!

Mi-e greu sa cred ca nimeni nu este in stare sa prevada directiile masurilor luate…. De ce nu face nimeni nimic? De ce nu incearca nimeni sa resursciteze tarisoara noastra???

P.S: pana acum am reusit sa tac; opiniile mele nu aduc nimic nou in peisaj, nediferind cu mult de ale majoritatii. Vad, insa,  ca bunul simt este din ce in ce mai strain unora care se apuca sa scrie un al doilea articol prin care acuza si huleste mamele si implicit bebelusii acestora, la care va ajunge sa stea cu mana intinsa ca miloaga pentru a-si primi pensia.

Articole pe aceeasi tema

13 comentarii

  1. Care este blogul la care faci referire? Vezi tu, Gabi, noi lătrăm precum câinii la lună. Din păcate.:( Dar nici nu putem tăcea. Eu mi-am mai făcut o dată mea culpa: http://noaptebunacopii.wordpress.com/2010/05/28/ma-declar-vinovata-m-am-nascut-in-romania/
    Îmi fac şi acum, pentru că sunt „mămicuţă”. Pe celelalte timpuri, se ordona natalitate, dar eram luaţi din braţele mamelor de foarte mici. Şi asta nu a fost bine. Nici pentru noi, nici pentru părinţii noştri. Acum, nu se mai ordonă „natalitate”, ba, dimpotrivă, dar, dacă ai avut „nesimţirea” să aduci pe lume un copil – lumea „bună” nu o face: fetele preşedintelui, roberta anastase, elena udrea, etc., etc. – eşti pus la zid. Desigur, eu am depăşit perioada de concediu, s-ar putea spune că sunt mai detaşată. Dar nu sunt. Am avut şi eu emoţiile mele, atunci. Şi, în plus, trăiesc – încă, din păcate – în ţara asta!

    1. @Adela Onete, stiam articolul… 🙂 duduia cu pricina e cosmarul visului urat. 😛 Culmea, chiar ei s-au auto-intitulat asa! 😀
      n-as vrea sa dau link-ul … asemenea specimene chiar nu trebuie mediatizate, dar voi face trimitere la un articol care descrie foarte bine situatia, in care vei gasi si numele individei, si cu ajutorul lui Goagal vei ajunge la sursa ineptiilor. http://bogdanasblog.blogspot.com/2010/12/blogosfera-din-romania-si-liderii-ei-de.html

      1. @g.cojocaru, Găbiţule, între timp am făcut cercetări şi am văzut despre cine este vorba. Draga mea, nu merită să te enervezi din cauza unor judecăţi superficiale ridicate la rang de axiome. Atât a putut individa. Norocul ei că nu o doare. Să te apuci să emiţi teorii despre lucruri pe care nu le cunoşti denotă cam câţi neuroni ai şi câte sinapse mai pot să facă. Este atât de superficial articolul respectiv că şi acum îmi vine să plâng pentru că am pierdut timpul să-l citesc. Dar asta e… Mai pierde omul. 🙂

  2. Trist,trist,trist….defapt deja nu ma mira nimic! M-am mirat ca nu ne-a chemat pe noi, mame aflate in ingrijire de la 1 ianuarie la lucru! Pentru putini bani sunt in stare de orice si la orice ora!…. si cine sa resusciteze???… nimeni nu poate sa ajunga in preajma lor…iar ei ne-au demonstrat de ce sunt in stare! Nu merita sa ne suparam si totusi de fiecare data ma ambalez!!! Multa sanatate ca e mai important decat toate!

  3. Chiar are rost sa iti pierzi timpul cu asa ceva? Si nervii?

    Din experienta iti spun ca toti oamenii rai pe care i-am cunoscut pana acum erau asa din cauza unor frustrari si complexe. Deci ar trebui sa ne fie mila de tipa asta. Parca vad ca nu poate avea copii si isi varsa nefericirea pe mame si gravide…

    Hai sa o uitam. Eu nici nu stiam de ea pana acum, nu inteleg ce e asta cu „voce sonora” in blogosfera romaneasca… Ea se intoarce zilnic la jobul ei de rutina (chiar ea descrie joburile intr-un fel nefericit) si la sotul ei luat pe interes. Noi avem soti iubitori, care ne demonstreaza asta de sute de ori mai ales de cand am nascut. Sunt curioasa cum va fi sotul ei dupa ce ea va naste… nu, de fapt stiu :D.

    Noi avem joburi la care mergem cu placere si, cel mai important, avem minunile astea langa noi, care fac cat viata insasi! Si ea nu are cum sa stie asta! Sa ma mai mir ca e frustrata???

  4. Am ajuns sa fim injurate si blamate de persoane care nu au trecut prin aceasta experienta, sa fim numite de presedintele tarii o tara de mamici si bebelusi, sa se faca economie din banii pentru copii… Nu stiu, eu as pleca maine si asa i as indemna si pe ceilalti, sa i lasam singuri pe toti indivizii astia, ca sa nu mai aiba cine sa le plateasca taxele si impozitele…Nu stiu sincer unde o sa ajungem…

    1. @cati, pana anul acesta nici prin cele mai negre ganduri nu-mi trecea sa imi parasesc tara. Acum as face-o si eu cu bucurie. Deocaamdata sotul meu nu se lasa usor de convins… chiar daca are o pregatire ce nu i-ar pune probleme in gasirea unui loc de munca bine platit, inca suntem tinuti in loc de familie: o soacra bolnava, ce nu mai ere alt sprijin, niste parinti ce ar fi sfasaiati de o astfel de despartire. Acestor motive se mai adauga si bariera limbii (in cazul lui … chiar daca domeniul in care activeaza nu pune atat de mult accent pe conversatie cat pe cunostintele tehnice, care din fericire sunt universale) si a incertidunii: nu mai suntem tineri, avem si un copil, si e greu sa lasam in urma o oarecare siguranta pentru o speranta de mai bine. Ii inteleg temerile; se simte raspunzator pentru noi si bunastarea nostra, si totusi nu suntem chiar la pamant. Inca putem sa ne permitem sa traim decent…. Mi-e teama totusi ca daca nu vom schimba ceva acum, pe masura ce trece timpul, va fi din ce in ce mai greu.
      Da, ilustrii nostri guvernanti ar merita sa ramana singuri…. sa vedem atunci de la cine vor mai fura.

  5. daca te referi la nevasta de cosmar, eu cred ca ar trebui sa iti revizuiesti parerile apropos de ce inseamna limite. du-te la sotiorul ei pe blog sa vezi acolo. mai fa si tu niste trafic la ei, ca oricum asta este scopul lor. trafic cu orice pret. prostitutie frate!

    1. @Bogdana, urmaream de ceva vreme acel blog… il aveam in lista de reader si daca vedeam un titlu interesant aruncam o privire asupra articolului. Acel blog a stat in readerul meu pana astazi! Si nu mai vreau sa citesc nimic de la nici o jumatate a familiei Bargau. …. si totusi doare sa vezi cum astfel de oameni sunt voci sonore in blogosfera romaneasca. Nici nu-i de mirare ca am ajuns aici…. cu astfel de oameni in juru-ne.

  6. Eu nu cred ca au facut tot ce le-a stat in putinta.In loc sa incurajeze afacerile de familie,mici industriasi si altele,ei au descurajat cu tot felul te taxe si impozite aberante.Sunt multe care s-ar putea face,doar asta mi-a venit acum pe moment si mi-e greu sa cred ca nu se poate face mai mult.De ce se pot ridica in situatie de criza sali de sport,dar la mame le taie din concediu?Ei,putem lungii dar nu are rost.Traiesc cu speranta ca macar copiii nostri vor fi mai bine.Pupici.

    1. @Beatrice, ironia e tot ce ne-a ramas. 🙂 Nu au facut NIMIC si, din pacate, nici nu dau semne ca ar vrea sa faca ceva. Directii posibile de actiune sunt multe, dar parca tot ce intreprind are menirea de a inhiba dezvoltarea economiei. Ar putea sa faca multe, daca ar vrea…. insa asta ar insemna sa taie din cheltuielile lor, sa reduca spagile pe care le-ar primi pentru atribuirea unor contracte…. si asta clar nu le convine. Si ce daca masurile luate de ei vor duce la sporirea numarului de someri si incurajeaza munca la negru?? Vor mai taia inca o data in carne vie dar vor avea buzunarele protejate!