Scutecim?


sursa foto: drmomma.org

Cu putin noroc si cu ajutorul postei (ca m-am zagarcit si nu am dat bani pe curier rapid) in doua-trei saptamani voi vedea si eu de la Maria ce vedeti si voi in poza alaturata. πŸ˜€

Mi-a trebuit un pic mai mult de un an sa ma hotarasc, dar iata ca am luat decizia: probam scutecele textile. πŸ˜€

Am cochetat cu ideea inca de pe vremea in care eram insarcinata, dar la acea vreme nu am stiut sa ma documentez suficient si am decis sa nu ma arunc cu capul inainte spre scutecele textile, deoarece aveam inca multe semne de intrebare carora nu le gasisem inca raspunsurile.

Raspunsurile au sosit via Dana, si mai apoi via Cristina si via Maria Mirabela… dar deja incepusem diversificarea si m-a speriat gandul ca trebuie sa spal la mana scutece textile, pentru a nu ramane patate… M-am edificat si la acest capitol.

Greu, ar zice unii. πŸ˜€

Am comandat trei scutece refolosibile, fiecare cu cate doua inserturi din bumbac organic. Voi achizitiona pe plan local hartia de protectie si sapun din bila de bou – despre care am auzit ca este excelent la scosul petelor!

Urati-mi bafta! Daca reusim sa ne impacam bine cu acestea trei, trecem pe textile de tot!

Ah… am uitat! Sorin, nu te supara, dar mi-a scapat sa anunt noua achizitie. πŸ˜›

Articole pe aceeasi tema

21 de comentarii

  1. Desigur daca nu doriti sa respalati scutecele textile puteti alege scutece de unica folosinta dar biodegradabile care se gasesc in unele magazine bio. Am cercetat putin oferta si exista chiar scutece textile ajustabile..Desigur veti spune ca prin spalare consumi mai multa energie electrica si detergenti dar poti economisi energie in multe alte feluri iar detergenti sa folosesti ecologici personal pentru nimic in lume nu m-as intoarce la detergentii obisnuiti mai ales acum cand stiu ce contin si ce poluanti sunt pentru ape iar unii alergici pentru mine cel putin ..Mai ramane problema primelor zile de viata ale copilului in maternitate cand probabil veti prefera sa cumparati un pachet de Pampers pentru asistente care desigur nu vor agrea ideea de scutec textil.

  2. Gabi: asta va fi o schimbare mare, vei vedea. Vei iubi sau vei uri scutecele textile, cale de mijloc nu exista. Sunt curioasa cum te descurci pe plan local cu hartia de protectie? La ce te referi?

    1. @mariamirabela, scutecele le-am comandat din state – am gasit din intamplare o oferta buna (zic eu) dar se aplica numai scutecelor. hartia de protectie o voi cumpara banuiesc ca de la noi … asta inseamna plan local pt mine. πŸ™‚ Sapunul cu bila de bou l-am comandat deja de pe nuci-de-sapun, iar cand apar scutecelele iau si hartia. Acum deja ma gandesc la niste prefolds…. ca tare ma bate gandul sa le incerc si pe acelea…. imi face cu ochiul si oferta Cristinei la scutecele din canepa plus protectia din lana. Deja am intrat in priza!. πŸ™‚

    1. @gzabi, am ales pentru teste scutecele AIO (all in one). Din cate vad, cele de la haberkorn sunt scutece traditionale, in care am crescut cu totii. la ele iti mai trebuie un chilotel de protectie sau un pantalon de protectie din lana si nelipsita hartie de protectie. πŸ˜€
      Eu am incercat varianta aceasta cu scutece din finet, dar parca nu este foarte confortabila… cel putin nu la un copil atat de mare.
      Pana acum ai mai incercat vre-un tip de scutece? Pe mine ma tenteaza prefoldul… pentru vara, in conditiile in care va incepe sa mai faca si la olita pana atunci.

  3. Bafta multa si asteptam impresii! Chia sunt curioasa, desi la mine va dura mult si bine pana sa-mi fac curaj:)

    1. @Cristina, multumim! πŸ™‚
      … poate nicie eu nu m-as fi mobilizat daca Maria nu ar fi avut probleme cu iritatiile…. nevoia te impinge de la spate. πŸ˜‰ …. dar totusi nu iti doresc sa ajung la astfel de incercari impinsa de nevoie; poti oricand sa o faci just for fun! πŸ™‚ … oare e fun?? πŸ˜›

  4. Felicitari pt decizie!Ai dreptate cu eruptia dentara.Si Daria era putin mai rosie de la scutecul normal , pt ca pipi este mult mai acid cnd ies dintisorii, respectiv masele , in cazul nostru.Cu astea noi , vad ca e foarte bine.Chiar sunt curioasa ce impresii o sa ai dupa ce le folositi.Pup.
    Maria- felicitari Smarandei pt reusita ;).Nu i asa ca e super incantata de activitate :)??In curand va duce la gunoi muuuuulte altele , chiar si telefonul mobil sau portofelul :D!

    1. @povesteadarieinicole, am desic sa incercam… e un prim pas, insa este cale lunga pana la folosirea exclusiva a scutecelor textile. Citeam, nu demult, pe blogul Adei (http://injoaca.ro ) ca scutecele de unica folosinta sunt inventia secolului. Culmea este ca sunt intru totul de acord, dar poate dintr-un acces de masochism πŸ™‚ vreau sa ma indrept spre cele textile. Chiar daca nu sunt la fel de practice precum cele de unica folosinta, consider ca sunt mai sanatoase pentru pielea bebelusilor. πŸ™‚ Sincer, imi doresc tare mult sa reusesc sa ma acomodez cu ele!

    1. @maria coman, de cand au inceput sa ii apara dintisorii, ne tot lovim de iritatii de scutec. Imi pare ca sunt din ce in ce mai dese… Ultima data am reusit sa scapam de iritatie doar cu un sapunel special (Saforelle) si cu scutece din finet. De la cele de unica folosinta, parca i se accentua si mai tare iritatia. Ma gandesc ca scutecele refolosibile sunt mai sanatoase pentru pielea ei si in plus ne vor ajuta sa ajungem mai repede la olita.
      Acestea sunt asteptarile mele…. Nu stiu daca o sa ma descurc sau nu… πŸ™‚

    1. @Luminita, acum cateva luni ziceam ca poate voi incerca la vara… dar evenimentele din ultima perioada – o iritatie a Mariei din cauza careia a trebuit sa o tinem mai mult dezbracata sau cu scutec din finet, m-au facut sa imi iau inima in dinti si sa nu mai astept… mini experienta cu scutecele din finet mi-a dat curaj. πŸ˜€

      Pupam si noi.