Terapii neconventionale

Daca pe Maria am reusit sa o scapam de displazia de sold cu ajutorul Manducai, pe Vladimir speram sa il scapam de torticolis cu ajutorul colacului pentru gat – imi pare mai putin barbar decat celebrul „tras de cap”.  Utilizand colacul, corpul sau alungeste gatul si ii forteaza muschii sa stea in extensie, dar greutatea lui este „micsorata” de densitatea apei, permitandu-ne sa tinem muschii gatului mai mult in extensie si cu dureri mai mici.

Bineinteles ca nu renuntam la exercitiile recomandate de kinetoterapeut, dar nu strica sa incercam si asa.  Lui pare sa ii placa … primele zece minute, dupa care se lasa doborat de durere si  trebuie sa il scoatem din cada.

Articole pe aceeasi tema

31 de comentarii

  1. Si mandra mea a avut un torticolis usor, rezolvat in cateva sedinte de kineto. Atunci imi parea sfarsitul lumii…acum nici nu mai stiu ca fost. Si au trecut doar vreo 6 luni de atunci:)
    Cat despre colacel, este o inventie, super. Din pacate, noi nu mai incapem in el…il pastram insa cu grija pt fratiorul pe care il avem in plan peste ceva timp.

  2. Wow, nu stiam de asa colac – arata SF pentru mine :D. Sper sa fie cu folos, pare sa se simta bine si arata super simpatic asa.

  3. Dar de ce sa dezinfecteze cada?? :))) Copilul acesta traieste pe pamant nu pe luna, va intra in contact cu toti microbeii si bacteriile cu care vietuim noi zi de zi 😀

    1. @hapi2233, ai dreptate, insa copilului trebuie sa i se faca treptat cunostinta cu germenii si bacteriile, deoarece in primele luni de viata nu prea au imunitate deloc. Sistemul lor imunitar se formeaza in primele 6 luni de viata. Noi suntem tabaciti dar ei sunt micuti si firavi si trebuie protejati putin. Asta este parerea mea, de mama nehabotnica, care isi lasa copilul cel mare 1 an si 5 luni sa bage pamant, nisip, sau sa ia diverse chestii de pe jos, fara sa se repeada in sticluta cu dezinfectant… de fapt nici nu am una. 🙂

  4. tare frumusel este puiul mic:)
    cu ce dezinfectezi cada de ai curaj sa-l bagi in ea?

    1. @aki, multumim. 🙂 Am spalat-o bine cu un gen tix facut in casa din soda calcinata, bicarbonat si borax si apoi am clatit bine. Acest amestec il folosesc si cand imi spal mie cada, asa ca nu am facut nimic special pentru el, dar oricum ingredientele au proprietati antiseptice, dezinfectante, antimicotice si antifungice, asa ca am incredere in ce folosesc, plus ca nu este la fel de nociv ca si clorul si nici nu lasa reziduri asa cum lasa produsele ce contin clor.

  5. Ce mai pui de om minunat!
    Si noi am avut cu cea mare pe la 4 luni o suspiciune de displazie, deoarece avea cutele inegale. Nu s-a confirmat. Apoi dupa 1 an, sternul infundat a fost diagnosticat drept „sechele de rahitism” transant de catre medici, desi i-am administrat corect vigantolul(vit D3), nu exista alte semne, iar analizele au iesit intotdeauna in limite normale. Am invatat sa nu mai iau de buna tot ce spun medicii, ci sa ascult, sa compar, sa ma informez temeinic si apoi sa TIN CONT DE INDIVIDUALITATEA NOASTRA!
    Apoi cea mica ar fi sub intervalul de inaltime si greutate pentru varsta ei, desi s-a nascut la termen(40 saptamani exact), 3400g si 52cm. Insa, nu se mai tine cont si de genetica, ci doar de intervale, niste valori stupide care te pot exclude din „pluton”. Unii imi vorbeau de stimulare hormonala, dar eu nici nu vreau sa aud. Micuta o mosteneste pe mama mea care are 163cm inaltime, iar ea are dreptul sa fie mai mica decat intervalele majoritatii.
    Deci, sunt convinsa ca avem cu totii framantari in calitate de parinti, iar instictele noastre si observarea atenta a copiilor nostri ne vor ajuta sa luam deciziile cele mai bune!

    1. @ivanovele, multumim tare mult!
      Inteleg perfect ce spui despre individualitate… Maria e in extrema cealalta – prea mare fata de grafice, dar am noroc ca avem un medic bun care nu uita sa ia in calcul si mostenirea genetica. 😉 Chiar vorbeam cu Sorin ca m-as panica daca Vladimir ar fi in grafice… ca eu sunt obisnuita cu un copil gigant care creste ca din apa. 😀

  6. Papa mami obrajorii lui,ce cuminte sta el acolo!Tinem pumnii sa functioneze bine si sa fie baiatul bine.Pupam cu drag.

  7. 10 minute e super bine!Sper sa mearga,iar informatia e foarte bine venita,eu nu stiam ca xista astfel de colacele.Succes cu parlitul de torticolis.

  8. Doamne ce scump e!!! Cât e de bucălat!!!!!!!

    Mă uit la el şi acuma aş mai face un bebe! 😀 noroc că tati e la 300 km distanţă şi suntem în siguranţă! :))

    Of… ce dor mi-e deja de copiii mici-mici…

    1. @Carla, e bucalat… dar nici chiar cum se vede in pozele astea. aici „ajuta ” pozitia – colacul ii impinge falcutele in sus, facandu-le sa para mult mai mari decat sunt. 🙂 …. cat despre inca un bebe, e frumos gandul…. dar e mai bine ca tati e departe. 😉