Salinele Domenii – nu recomand

Acum nu demult, scriam cu entuziasm ca am gasit o super oferta la una dintre salinele de suprafata din Bucuresti. Mi-am achizitionat voucherele fara sa stau pe ganduri, cucerita fiind de promisiunile desarte pe care le-am gasit pe site-ul salinei respective.

Ajunsa la fata locului, am fost dezamagita de realitate – o camera mica, inghesuita, cu scaune incomode, cu un ciment hidos pe tavan si linoleum pe podea… dar ce nu indura o mama pentru sanatatea copilului ei? Β Mi s-a parut foarte ciudat faptul ca nu mi s-a solicitat nici o recomandare sau adeverinta medicala, desi pe site-ul lor scria clar ca este necesara „recomandare medicala (diagnosticul si confirmarea ca nu suferiti de boli contagioase)”… dar am trecut cu vederea. Proasta decizie!

Dupa prima sedinta, Maria a inceput sa mucioseasca; eu la fel. Β … mi-am zis ca o fi vre-o reactie la salino-terapie si am continuat. Dupa a doua sedinta, Maria era mucalita rau-rau si devenise apatica, iar mie mi se inflamasera sinusurile, si aveam niste dureri crunte de cap, iar nasul imi curgea infiorator. A venit week-endul si am zacut amandoua, dar Duminica spre seara incepusem sa dam semne de mai bine. Β Am discutat si cu medicul ORL-ist si unica concluzie a fost ca am luat ceva din salina.

Am sunat la salina si am cerut sa imi fie transmise buletinele de analiza ale aerului din interiorul salinei. Am fost sunata inapoi de catre „doamna administrator” care a incercat impaciuitoare sa imi inchida gura, intrebandu-ma ce pretentii am. Financiare nu am avut altele decat restiturea banilor pe care i-am platit pentru vouchere. Si i-am primit. Iar ei au promis sa imi trimita buletinul de analiza al aerului prin e-mail. Nu am primit acel e-mail nici pana in ziua de astazi….

Cum poti sa permiti accesul in salina unor oameni despre care nu stii daca sunt sau nu contagiosi? Β Se face un „filtru vizual” πŸ™‚ … de catre personal nespecializat, normal. πŸ™‚

Cum poti sa oferi clientilor tai „posibilitatea reglarii temperaturii, a umiditatii si a concentratiei saline” atata timp cat tu nu analizezi aerul din acea incapere??? La asta chiar nu am raspuns…..

Asta e expeienta mea cu salinele de suprafata. A fost prima si ultima! De acum inainte voi incerca sa ajung in w/e cu Maria la Slanic Prahova.

… din pacate exact aceeasi experienta (si in aceeasi perioada) au avut nasa mea si baiatul ei si bona unei fetite Β de mama bloggerita, cu fetita de care ingrijeste … Povestile lor si rapiditatea cu care mi-am primit banii inapoi plus promisiunea lor nerespectata de a imi trimite buletinele de analiza a aerului mi-au fost suficiente pentru a nu recomanda nimanui Centrul Salt Therapy.

Articole pe aceeasi tema

28 de comentarii

  1. Incearca sa ajungi la Slanic ..merg cu puiul meu de la 2 ani si jumatate si si chiar are efect…nu raceste mai deloc( nu ia medicamente de fel) si orice tuse se calmeaza dupa doar 1 ora πŸ™‚ e probat …. si natural !!!

    1. am tot fost pana prin septembrie.. aproape in fiecare w/e eram acolo. Acum asteptam sa vina iar vremea mai buna.. ba chiar mi-am propus si un miniconcediu acolo..

  2. astia de la Salt-Terapy sunt una si aceiasi cu cei de la Salinele Roman. NU receomand!

    1. @mama dinozaur, eu sunt socata de faptul ca ei nu fac masuratori a concentratiei saline decat la deschidere… apoi nu mai conteaza… πŸ™
      Tot salina naturala e cea mai indicata!

  3. Nu stiu cum sa incep,

    sunt total uimit de ce scrieti aici, personal am fost cu Maria(8anisori) la locatia din domenii iar dupa 12 sedinte chiar au fost rezultate vizibile, la slanic ne-am tot chinuit o buna bucata de timp in conditii ce lasa de dorit (ca sa nu mai vorbesc de conditiile din zona….dar ce nu face un parinte pentru copilul lui..), coborarea este un cosmar iar dupa prima ora de stat acolo aveam senzatia ca inghetam daca nu ne punem in miscare…din experienta si cunostintele pe care le am, intr-un mediu salin este imposibil sa existe astfel de probleme(sarea este unul dintre cei mai buni dezinfectanti, la raceli dr imi recomanda clatire cu apa salina in nas, etc…).Nu vreau sa ma lamentez in alte comentarii si nici sa fac reclama sau sa intru intr-un dialog contradictoriu dar personal m-am simtit tratat ok de intreg personalul iar dupa primul abonament am primit inca 10sedinte bonus pt Maria. Am simtit nevoia sa va scriu aceste randuri pt a incerca un exercitiu al sinceritatii deoarece sunt locatii unde am ajuns prin acest tip de voucher ( de exemplu KinetoBebe – un esec total despre care intentionez sa scriu in curand) si nu vreau sa spun cum am fost tratat. Simplul fapt ca ati fost contactata de manager si vi s-au restituit banii mi se pare mai mult decat fair…:)….eu nu am avut norocul asta pe unde am fost nemultumit.

    1. @Dita Daniel, poate ca pitica mea era mult prea mica si imunitatea ei inca este in curs de formare… nu stiu ce sa zic. Pe blog am descris doar experienta mea personala… e treaba fiecaruia ce decide sa faca dupa ce citeste aceste randuri. A fost frumos din partea lor ca ne-au restituit banii si ca ne-au contactat… dar era mai frumos daca ne puneau la dispozitie analizele salinitatii aerului pe care le-am solicitat si pe care ni le-au promis…. pentru mine, in cazul acesta, „tacerea” a fost un raspuns. Sincer, preferam sa mi le puna in fata si sa imi spuna „vezi, cucoana, ca nu stii ce vorbesti” … Ma bucur pentru voi ca ati avut o experienta pozitiva. πŸ™‚ … si tare as vrea sa citesc despre experienta voastra cu kineto bebe. Imi lasi, te rog, un link? ms

  4. Ah, vai mie, si eu care era sa vin cu tine… Imi pare rau ca vi s-a intamplat asta, eu ma intrebam cat de eficiente sunt dar asa ceva nu-mi imaginasem. Oricum, daca poti recomand Ocnele Mari, dotarile sunt mult mai bune ca la Slanic Prahova. Nu e lux, dar ai ce face cu un copil, in timp ce la Slanic leaganele sunt vechi si ruginite…

    1. @Zu, πŸ™ Cred ca e cam greu sa ajungem in w/e la Ocnele Mari, insa retin recomandarea pentru cand vom putea merge undeva sa facem o cura intensiva de salina. Pana atunci, incercam sa ne multumim cu w/e – rile si sa ne descurcam cu dotarile salinei apropiata de bucuresti. πŸ˜‰

  5. Cred ca si salinele de suprafata au efect, evident daca se respecta anumite standarde. Doar ca asta de care spui tu pare mai degraba un focar de infectie decat un loc terapeutic.
    Noi am folosit aparatul salin, cand Alexandra a avut otita si pneumonie. Se simte in aer sarea emanata si chiar cred ca a avut niste efecte benefice.
    De curand mi-am comandat niste caramizi de sare de la salina Praid, care se pun pe calorifer si care ar trebui sa aiba cam acelasi efect. Dupa ce le primesc revin cu detalii.

    P.S: din experienta personala, cupoanele de reduceri sunt o porcarie.

    1. @Ana M, aparat salin? te referi la cel de aerosoli sau e vorba despre altceva? Bulgari de pus pe calorifer? Vreau si eu! De unde si cum se comanda? πŸ™‚

      … cat despre cupoane, eu nu am mai avut experiente proaste pana acum…. dar nu m-am aruncat sa cumpar nici prea multe. Am luat numai cateva, si in special pt restaurante… πŸ™‚

      1. @g.cojocaru,

        Aparatul salin e tot un brevet romanesc, are niste filtre cu sare comasata si cand sufla aer prin ele il purifica si il face similar celui din salina. Gasesti pe google detalii.
        A venit si caramida de sare (si sapun de sare pentru afectiuni ale pielii si sare de baie cu namol incorporat in cristale πŸ™‚ ). tot de pe net – sapun sare praid.
        (nu stiu daca pot sa pun link-uri, de-aia sunt asa evaziva πŸ™‚ )

  6. Nici nu stiam ca exista saline de suprafata (e o gaselnita recenta, sau sunt chiar saline?) dar oricum, mersul la salinele clasice e sfant. Cum spuneai, Slanic Prahova. Am mers acolo ani la rand, cu cei mici- acum mari, si a facut minuni! Incercati!

    1. @Gabriela Cimpoca, sunt niste incaperi placate cu 20 de cm (zic ei) de sare, in care ar fi normal sa existe o temperatura mai scazuta, o ventilatie buna si un aer mai umed decat in mod normal…. Exista un brevet de inventie pentru aceasa gaselnita si se pare ca este si functionala…. dar nimeni nu a facut analize si cercetari pentru utilizarea indelungata a acestora si nimeni nu stie ce se intampla daca nu se respecta parametrii de temperatura si umiditate din interiorul incaperii… πŸ™

      Incercam sa ajungem in w/e acesta. Sa vedem daca reusim. πŸ˜‰

  7. Adevarul este ca si noi planificam pentru anul viitor un sejur la o salina, dar nu eram hotarati pe care sa o alegem. Bun, deci una taiata de pe lista πŸ™ Pacat ca avem o tara bogata in resurse, dar prost administrata.

    1. @Deea, pai nu cred ca va planificati un sejur la o salina de suprafata in Bucuresti. πŸ™‚ La salina de adancime vom merge si noi. Ori cat de des, oriunde se va putea. πŸ˜€

  8. ouch! f urat ce spui tu acolo, da’ bine ca spui, sa stie si altii ce si cum. sanatate multa, imi pare rau de experienta avuta!
    pup

  9. Doamne fereste, ce nenorociti!! Trebuie reclamati undeva! Eu de-abia asteptam sa-l repar pe bunicul, dar pare ca mai bine nu!

    1. @ivanovele, nu am analize care sa dovedeasca afirmatiile mele, la fel cum nici ei nu au analize care sa dovedeasca contrariul… πŸ™ nu cred ca as face mare lucru reclamandu-i, dar macar mi-am varsat oful…. poate cei interesati voi ajunge si la aceasta informatie.

  10. Imi prare rau ca ati trecut prin asa ceva, insanatosire grabnica!!! Cu operatia cum mai stai?

    Faza funny: noi nici macar n-am fost la salina si totusi am tras o luna din raceala in raceala (Andei ii gasisem un streptococ betahemolitic, o s arefac exsudatul la sfarsitul lunii sa vad daca mai e acolo sau nu). Ceilalti sunt vindecati acum, dar eu inca am o sinuzita si nu mi-a iesit acel streptococ la analize πŸ™‚

    Piticul a scapat?

    1. @zoozie, asta e… sa-mi fie invatatura de minte. πŸ™‚
      Operatia mea este un pic mai bine; aproape bine. Sincer, nu cred ac mai e mult pana la inchiderea definitiva, dupa care trebuie sa imi protejez numai muschii taiati.
      Am tot vazut in grup ca postai destul de intens despre problemele de sanatate. Imi pare tare rau si sper sa fiti repede bine, iar zuzul-mic sa creasca mare si sanatos la tine in burtica. πŸ™‚

      Desi stiu ca nu mai poti purta, tot tin sa te intreb daca vi fi prezenta pe la evenimentele de saptamana viitoare? Tare as vrea sa ne vedem… πŸ™‚ Pupici

      1. @g.cojocaru,

        Cum s anu mai pot purta? O duc zilnic intr-un pouch de-al sotului (ca e mai larg, al meu a ramas mic :D:D)

        Ia uite dovezi:

        http://www.mamepentrumame.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=221:provocarea-alaptarii-un-festin-al-bebelusilor&catid=39:evenimente&Itemid=30

        Sper ca ai continuat si tratamentul alternativ pentru tine, rau nu iti face… Eu am icna sinuzita – cred ca vineric a cum sunt, mai am comeback-uri, dar tratamentul merge overall bine. SI antibioticul imi fusese recomandat timp de o samptamana deci ar fi absurd sa astept sa-mi treaca in cateva zile. La efort si nervi (de care n-am fost scutita in ultima vreme, s-ar putea sa sriu despre asta) apare urerea de cap si de dinti din nou.

        1. @zoozie, of, Ramona… Nu mai purta…. desi e greu de crezut cel mic este incomodat de sora de pe partea cealalta a burticii. Nu imi pot sustine afirmatia cu studii (probabil ca exista, dar nu le-am cautat), insa ti-am spus-o cu drag, din suflet, din experienta… sper doar sa nu te ambitionezi. Te pup! πŸ™‚ .. si abia astept sa ne vedem luni… banuiesc. πŸ˜‰

          1. @g.cojocaru,

            Daca m-as resimti n-as mai face-o. Nu-ti imagina ca merg distante mari dar o las la gradi si trebuie sa aiu autobuzul. In autobuz stam jos, mai merg 150 de mettri sia sta e. Si ea e copilul meu, a fost bolnava, obosea repede, mi-e mai usuor cu ea in sling decat sa urc si sa cobor caruturi sau triciclete din mijloace de transport.

            Mis e pare ca luni intalnirea e pusa cam devreme, eu o sa fiu la serviciu, deci nu voi avea cum sa ajung. Pozeled e mai sus sunt din weekendul trecut. BTW, o sa ne vezi sambata la bebe magia :))

            Tot ce-mi doresc acum e sa nu mai doara capul, am avut dureri de cap cat pentru toata viata – eu neavand migrene ever… uof. πŸ˜€ c’est la vie.

    1. @mami de strumf, … stiu ca asteptai o reactie. Tocmai de aceea m-am hotarat sa scriu despre experienta mea. Mi se pare fair sa prezint lucrurile asa cum imi par in urma interactiunii cu ele….
      Te tenteaza un Slanic Prahova in timpul saptamanii? πŸ™‚