After-party

Pentru a continua sarbatorirea dublei aniversari de care am avut parte, Duminica am iesit impreuna cu familia mea (mai putin bunica) la un gratar la marginea livezii unchiuletului. :)Prima iesire la gratar pe teren strain a Mariei! πŸ™‚ Micuta s-a delectat si ea cu laptic simplu si cu cereale, si imediat dupa masa a tras un pui de somnic retragandu-se in vastu-i carucior.Sincer mi-a fost un pic teama de aceasta iesire, deoarece pitica statuse aproape numai in casa din cauza racelii ce tocmai i-a trecut, dar am infofolit-o bine si a fost ok.

[vodpod id=ExternalVideo.967511&w=425&h=350&fv=host%3Dpicasaweb.google.ro%26hl%3Dro%26feat%3Dflashalbum%26RGB%3D0x000000%26feed%3Dhttp%253A%252F%252Fpicasaweb.google.ro%252Fdata%252Ffeed%252Fapi%252Fuser%252F106909072935187244579%252Falbumid%252F5516699987915209809%253Falt%253Drss%2526kind%253Dphoto%2526authkey%253DGv1sRgCIKTu8zeyu3PRg%2526hl%253Dro]

Articole pe aceeasi tema

17 comentarii

  1. Hai ca nu exista copil care sa nu raceasca.Pe bune!Treaba sta ca un bebe,in prima lui iarna,poate raci intre o data si 6 ori(aproximativ o viroza sau doua pe luna,pe timp de iarna).Asta cu frigul e o treaba totusi : daca ii e frig,corpul isi pune toate resursele in minunata activitate care se numeste „reglarea temperaturii”.Si atunci tot restul pica pe loc secund.Adica energie cam cucu,plus ca scade si imunitatea.Si daca scade imunitatea,nu trebuie obligatoriu sa prinda o viroza,desigur.
    Eu am gasit calea de mijloc : geanta de la carut =)) Spre exemplu,acum,in seara asta.21 de grade,vant usor.Body maieu,bluza subtire cu maneca lunga,pantaloni gen colanti sau asa ceva,mulati.Sosete si sandale(dar unele un pic mai inchise).Acum o saptamana,la aceeasi ora,dar 23 de grade,aveam dres,blugi,doua maneci lungi,geaca si caciula.Si eu haina in loc de pulover.
    Anyway.Ca sa nu ma ard,am facut cum fac de vreun an : am bagat la geanta caciulita,adidasi,un pulover subtire,o geaca de fas.Si asa as fi fost pregatita si pentru cald si ptr frig πŸ˜€ Mi se pare ceeeel mai simplu asa.
    Aaaaaa,si in afara de haine,bem si licoarea magica de la Himalaya,adica Septilin πŸ˜€

  2. O scumpica ca de obicei Mariuca.Tu stii mai bn ca toti ce-i trebuie copilului tau,si eu am evitat sa o infofolesc pe Antonia,eu incerc sa o imbrac asa cum ma imbrac pe mn,caciulita in cap in casa niciodata,ii usuc parul cu uscatoruldupa baie,afara ,daca sunt mai puttin de 15 grade ,ii pun caciulita subtirica de bumbac…daca e imbracata gros ,transpira si e mai rau asa ,raceste sigur.La mn toata lumea se uita crucis cand o scoteam afara pe vant cu capul gol dar erau vreo 18-20 gr.Si cred ca asa e ,e bn sa o obisnuiesti de mica mai lejera si nu imfofolita…si nu te mai simti vinovata de raceala ei,te inteleg,eu am plans de frustrare la prima raceala dar gandeste-te ca e inevitabil ,slava Domnului ca e o raceala si nimic grav.Va pupam si aveti grija de voi!

    1. acum folosim si noi feonul pentru uscat pleata piticii… insa pana la 2 luni nu am facut-o, si cum s-a nascut cu ceva claie in capsor, am fost nevoiti sa apelam la caciulita.

      Pupam si noi. πŸ™‚

      1. Mie mi-a plans lumea de mila la bloc acum cateva seri cand am iesit cu madame la plimbare ca o scoteam dezbracata iarna trecuta pentru ca nu avea caciula. Era de fapt primavara si destul de card dar restul copiilor purtau geci. Si culmea ca aceleasi eprsoane asigurau altele: dar e calita! asa, cu un ton admirativ. Le-am zis ca intotdeauna am imbracat-o bine, dar nu i-am indesat caciuli pe frunte. πŸ˜€ Roxana, nu lua ceilalti copii drept etalon.

  3. da, la asta sunt si eu de acord..Nu vreau sa te superi, dar mi se pare gros imbracata:). Si cu caciulita. E cam devreme de caciula. Nu o invata infofolita ca apoi o s-o tineti numai in raceli si mucisori. Daca e soare afara, poate sta in maneca scurta si salopeta aia care oricum pare grosuta. πŸ™‚

    1. soare dar cu vant… ca era in jur de 18:00 – 19:00… iar salopeta e din reiat nedublata ne nimic si mai avea o bluzita din bumbac tot nedublata…. Incerc sa invat! nu vreau s ating extreme… incerc sa gasesc calea de mijloc, dar mi-e teama tare sa nu ma mai prinda vremea pe picior gresit. πŸ˜‰ Orice critici sunt bine-venite. πŸ˜‰

      1. Da, si eu caut cumva calea de mijloc. Nu o nimeresc mereu, mai dau si pe alaturi. De obicei a mea pice e mai dezbracata decat ceilalti copii de varsta ei, dar ea de mica a tolerat foarte bine frigul si e tot timpul incinsa de uneori zici ca are febra. Asa ca o las in pace. Acum de exemplu o imbrac dimineata cu tricou si pantaloni scurti si ciorapi in sandale, iar seara, dupa 8 cand apune soarele, ii pun o maneca lunga. Cel mai bine e sa o imbraci cum te imbraci si tu si sotul tau. pupici

        1. chestia cu sa imbraci copilul precum te imbraci tu, o stiam… insa asa a ajuns sa raceasca. πŸ™ of, mijlocul ala chiar e greu de urmat… il gasesc, il mai pierd, il regasesc…. πŸ˜›

    1. πŸ™‚ dupa cat am tras cu ea, chiar mi-a fost teama. πŸ™ pana la raceala, nu am infofolit copilul… adica nici macar cand ere bebe mic nu statea (si nu sta nici acum) cu caciulita in cap in casa… am avut ceva tentative prin aprilie knd era frig ii mai puneam 5-10 min caciulita dupa baie, dar atat…. acum chiar mi-a fost teama. Undeva in subconstientul meu, ma consider vinovata pentru raceala pe care a tras-o … ca au fost zilele alea friguroase si eu nu prea am imbracat-o bine…

      1. nu am apucat sa cites restul commenturilor dar vreau sa iti impartsesc din putinul pe care il stiu si eu legat de asta. Nu vreau sa te supar si poti sa nu fii de acord cu ce scriu eu, desi vei vedea ca nu sunt nici gogomanii, nici neaparat exagerari.

        Cand un copil are febra, daca are, imbracamintea groassa poate fi in real pericol pentru ca se supraincalzeste.

        Iti dai seama usor cand ii e frig: pui mana la ceafa, unde incep hainutele. E „barometrul” perfect (ok, termometru). Daca vezi ca i se face pielea de gaina (putin violacee), ii e frig. Daca in jurul gurii e putin violaceu sau palid (asa vad eu culoarea), ii e frig. Nu inseamna ca a inghetat de frig, copiii mici se schimba foarte repede la frig. Cand pare prea cald in spate, musai ii e cald. Cand e cam rece (te asigur ca-ti fdai seama), ii e frig. Cand e caldut se simte bine!

        La douazeci de grade, nu ii da mai mult de un tricou, mai ales cand e soare. Daca bate un vant rece, dar rece, facand ca temperatura resimtita pe piele sa fie mult mai scazuta, de exemplu 15-16 grade, te poti hazarda la lo bluzita de bumbac sau o jachetuta.

        Caciula sub 10 grade e ok pentru un copil de aproimativ un an. La nou nascuti se pune caciula cam la 16 grade. Uneori ii deranjeaza vantul si se feresc, exista palariute, caciulite subtiri, bascute tricotate OK pentru vreme vantoasa, daca o cere copilul.

        Un copil caruia ii e frig, se cuibareste in brate, e marait. La fel si unul caruia ii este cald.

        Nu estima temperatura dupa propriile perceptii, copiii nu simt neaparat frigul sau caldura ca noi. In general, se supraincalzesc foarte repede.

        daca procedezi oarecum in acord cu asta, vei vedea ca un copil iti indica foarte clar cand vrea sa fie imbracat. cand ii e frig nu cracneste cand ii dai ceva pe el.
        unii copii sunt de-a dreptul rai de caldura. gnici macar acoperiti nu vor de multe ori.

        Sa nu te simti vinovata ca a racit. Nu o haina prea subtire a „racit-o” cat un virus adus de vant de la cineva care a stranutat prin preajma, sau poate a pus mana pe ceva atins de o persoana bolnava; virusii care dau raceli sunt destul de rezistenti, am citit undeva ca traiesc si 12 ore expusi aerului, pe diverse obiecte. Asta este, se poate intampla oricui, si noi am patit-o recent si pe caldurile cele mai aiuristice cu putinta, deci eu cum sa ma mai simt vinovata? Unde-am gresit atunci?

        Te imbratisez si urmeaza-ti instinctul ca pana acum, dar nu pica in chestiuni de-astea „folclorice”. O caciula in cap poate favoriza otitelor. Un copil prea imbracat poate transpira si sa vezi atunci guturai :). Asta intr-adevar e periculos, mai ales acum, cand e vreme cu vant mult si ai tendinta sa te iriti putin.

        1. Apropos de ce ai spus cu otitele.Intr-un clip facut pe un site de medicina,Dr. Culcer spune „Numarul otitelor la un copil va fi direct proportional cu numarul caciulitelor”.:D
          Si ca vine vorba de transpiratie,asta incercam eu sa-i explic mamei,care zicea mereu ca mai bine sa ii fie mai cald,decat prea frig Cristinei.Virusii ii ia oricum,insa daca transpira si o trece un vant rece,e mai rau decat atat.Experienta prin care a trecut nepoata mea,cand a facut o pneumonie,a convins-o(a transpirat pe sub geaca si la cabinetul pediatrei a stat in bluza,insa era pornit aerul conditionat,care i-a batut fix in spate).
          Eu totusi cu caciulile inca nu inteleg.Caciula in cap dupa baie mi se pare aiurea sa o lasi cat spun pediatrii(ma rog,unii din ei),adica o ora.Caciula se uda si se raceste ca naiba……deci la ce ajuta?

          1. legat de caciuli, chiar nu stiu… problema noastra este ca Maria oricum nu e prietena cu ele si e un chin sa ii punem caciulita… cat despre caciula de dupa baie, aceea a rezistat mai mult in capul ei pana a invatat sa traga de ea sa incerce sa o smulga. πŸ˜›
            La ce ajuta uda? Sincer, nu stiu, pt ca noi am sters-o bine-bine inainte si cand i-am pus caciulita aproape ca era uscata… oricum nu i-am luat-o niciodata uda din cap… poate doar reavana, daca am dat rasol la sters perisorul πŸ˜‰ … dar era totusi micuta si perisorul ei, chiar daca era mult, era si foarte subtire.

        2. Zoozico, MULTUMESC! Promit sa incerc sa urmez pasii. πŸ˜‰ Foarte utile informatiile pe care le-ai impartasit. Incercam si asa, πŸ™‚