Sarbatoare imprumutata – Halloween. Sarbatorim!

Inainte sa am copii eram mai traditionalista in priviinta sarbatorilor, insa, „parinteala” mi-a deformat putin convingerile. Acum nu mai privesc aceasta sarbatoare prin ochii unui adult traditionalist, ci prin ochii unui copil care nu face diferenta intre sarbatorile neaose si cele imprumutate; ei traiesc clipa si se bucura de fiecare moment.

Imi lipseste creativitatea. Sunt zero barat la acest capitol. … Imi pare rau ca nu am resurse native pentru a-mi angrena copii in activitati creative sau macar ideea de a lipi stickere pe un dovleac . Vreau, credeti-ma ca VREAU sa fac ceva pentru si impreuna cu ei (acum, numai cu Maria), dar stau ca viteaua si nu stiu de unde sa o apuc. Nici macar cumparaturi nu am inspiratie sa fac. De cand o mamica din blogosfera si-a lansat un magazin online cu materiale pentru crafting, stau si navigez ca toanta prin magazinul virtual, ba chiar am facut si 3 comenzi pe care nu le-am finalizat pentru ca nu sunt in stare sa ma hotarasc de unde sa o apuc si spre ce sa ma indrept. Doohhh! 🙁

Inca de acum doua – trei saptamani, am inceput sa ma gandesc la sarbatoarea imprumutata ce urmeaza – Halloween-ul. Si m-am gandit, si m-am gandit … si am ramas cu ganditul, pana mi-a venit ideea sa las creativitatea pe mana celor care stiu cu ce se mananca. Ce revelatie, nu? 😀  Si m-am pus pe cautat ateliere pentru pitici. Pitici mici, nu mari. Si n-am gasit…. de fapt am gasit unul pentru copii intre 4 si 8 ani. Maria mea are numai 1 an si 7 luni, asa ca am continuat sa caut. Degeaba.

Degeaba, pana astazi, cand am aflat ca la UNA se organizeaza si un atelier pentru pitici. 😀 Yeeey!! Atelier, care nici nu costa mult. Doar 25 de lei pe cap de pitic mic si 60 de lei pe cap de pitic mare. Rezonabil zic eu, avand in vedere ca in acest pret intra toate materialele de lucru, un suc natural si o prajiturica de casa.

Piticii mari vor face ceva de genul:

  

… fara a se limita numai la atat. Piticii mici vor participa la activitati similare, dar de o complexitate mult redusa.

Atelierele pus faptul ca locatia in care se vor desfasura, desi este cafenea, e smoke-free, plus faptul ca in spatele UNA se ascund doua MAME (pe UNA o cunoasteti din showbiz, si pe UNA, multe dintre voi o cunosc virtual de pe Facebook), ma determina sa fiu primul parinte de pitic mic inscris la atelier. 🙂 Sper sa nu fie singurul pitic-mic inscris. 😉

Articole pe aceeasi tema

8 comentarii

  1. Si eu am trecut prin aceleasi transformari: inainte de Ozzy nu ma impresiona Halloween-ul (nu aveam nici o parere, nici buna, nici rea si, sincer, nu simteam nevoia sa ma deghizez in nimic). Acum abia il astept!!!!!! Si cu atelierele – aceeasi durere- toate sunt pentru copii mai mari. Din pacate, il ratam pe cel pe care l-ai gasit, dar pe viitor, anunta-ne, te rog, ca venim mai mult ca sigur! Distractie!

  2. subscriu in tot ceea ce ai scris. am merge si noi, dar cu toate problemele de sanatate ale lui tati, numai de asta nu ne arde. si nici timp, nici bani, nici dispozitie nu prea mai gasesc in tolba.
    eu am mai aflat de un astfel de atelier, ptr samabata asta, pun link mai jos, daca e cineva interesat:
    http://www.jucariidinlemn.com/object/jucarii–noutati/atelier–festivalul-dovlecilor-nazdravani_4214_2061.aspx#.Tqb4zERNCQ0.facebook
    sau pe FB:
    https://www.facebook.com/jucariidinlemn#!/jucariidinlemn?sk=wall

  3. Astfel de ateliere sunt binevenite atat pentru pitici, pentru ca invata o multime d elucruri frumoase, dar si mamici pentru ca le ofera ocazia de a socializa , de a schimba idei cu mamici asemeni lor. Chiar si tu draga Gabi vei invata la astfel de ateliere cum sa lucrezi cu fetita ta si iti vei descoperi talente ascunse, sunt sigura de asta :).Mult succes sa aveti si asteptam impresii.

    1. @Camelia, pai nu exista anunt. … dar poti urma aceiasi pasi ca in anuntul pentru pitici mari si pentru inscrierea unui pitic mic. … sau poti folosi datele de contact pentru a cere detalii suplimentare. ;)Cand am sunat sa confirm participarea Mariei, mi s-a confirmat ca e pe lista (singura deocamdata 😀 ) si ca atelierul pentru pitici mici se va tine, indiferent daca sunt 1, 2 sau mai multi pitici mici inscrisi.