Sanador – cu mai nimic deasupra

… si totusi pe bani. Multi bani.

Eu am avut probleme cu felul in care esti tratat in calitate de pacient platitor, numai cu Medlife. Mi-a parut extrem de rau sa citesc astazi despre cum isi trateaza cei de la Sanador pacientele… si gravide pe deasupra. 🙁

„La 14.15 am plecat spre Victoriei, la Spitalul Sanador unde aveam programarea ecografiei 4D, programare facuta cu aproape 3 luni inainte la Dr. Herghelegiu, profesor bun si recunoscut la care cu greu gasesti loc. Facusem si la Lilu ecografia cu dumnealui si a fost foarte ok deci am plecat increzatoare ca totul va fi ok. Bineinteles ca am pierdut primul metrou pana am coborat eu a trebuit sa astept urmatorul. Pana am iesit si am ajuns la spital (gafaind pentru ca deja era 14.30 cand ajunsesem in Victoriei), pana am urcat scarile, ca liftul nu venea, pana am stat dupa cateva persoane la receptie sa spun ca am ajuns, s-a facut 14.42. Ei bine raspunsul domnisoarei de la receptie a fost ” Domnul dr nu va mai primeste pentru ca ati intarziat!”. Evident ca socul a fost destul de mare, pentru ca de fiecare data cand am fost la controale in Sanador (si au fost ceva la numar, pentru ca toate sarcinile le-am dus acolo in proportie de 80%), nu s-a respectat programarea si a trebuit sa astept de la 15 minute la 2 ore chiar. Asadar insist si spun sa se gaseasca o solutie pentru ca nu mi se pare normal. Imi zice sa astept. Mai stau 10 minute si astept si apare o doamna asistenta care imi spune pasiva ca ii pare rau dar domnul dr nu ma mai primeste. Offf si aici s-a dezlantuit ceva in mine care a rabufnit in urlete, plans si revolta explicandu-i ca daca eu, gravida, pot sta sa astept un dr si o ora jumatate pana ma primeste, nu cred ca nu poate domnul dr sa ma primeasca din cauza a 10 minute de intarziere (din care 5 in receptia lor ), avand in vedere ca am facut o programare cu 3 luni inainte si ca banii mei sunt aceeasi!!! Am fost destul de galagioasa pentru ca toata lumea s-a intors sa vada ce se intampla! Doamna se mai inmoaie si zice ca se duce sa-l mai intrebe. Am mai stat 10 minute, in care eu deja ma gandeam cum voi ajunge pana la conducerea spitalului sa ma revolt si cum voi face scandal online si oriunde voi fi ascultata. Eram asa furioasa, ca daca eram desen animat imi iesea fum din urechi si nas :))! In acest timp eu imi imaginam ca totusi domnul dr mai are o pacienta ceva, caci stateam de 20 de minute si se tot negocia cu dansul. Intr-un final vine asistenta si ma invita in cabinet. Doctorul se poarta ca si cum nimic nu s-a intamplat, doar ca la un moment dat, afland ca pacienta urmatoare intarzie comenteaza cum ca toate programarile vor fi date peste cap. Ma abtin sa spun ceva, ba chiar ii multumesc pentru efort, mai ales ca mi-a confirmat ca bebe e baietel si ca e sanatos.

Urmatoarea programare o aveam la 15.30 si am ajuns la 15.35, tot in Sanador dar in clinica. Mi se spune ca dna dr are o decalare de o ora si ca trebuie sa astept. Si cum eu inteleg ce inseamna lucrul cu omul inteleg si stau cuminte sa-mi vina randul.
Intrebarea mea pentru cei de la Sanador este : De ce eu trebuie sa inteleg fiecare intarziere dar mie nu mi se respecta macar sfertul academic? De ce in continuare desi am lasat peste 600 de lei acolo numai azi, medicul considera ca e mai important decat pacientul? De ce trebuie sa plang si sa urlu ca sa mi se dea ascultare? De ce? Cand vom avea totusi si noi parte de respect in sistemul asta fie ca e de stat, fie privat??? Din jumatatea de ora cu care i s-a decalat programul domnului profesor, 12 minute au fost din vina mea, restul….
Cu aceasta minunata experienta m-am lamurit ca alegerea mea de a merge sa nasc in alta tara (si culmea ca pe bani mai putini) este cat se poate de indreptatita!
Asadar marti 13 a fost, dar macar noi suntem sanatosi!
PS Mamelor macar noi sa ne unim si sa nu mai lasam pe nimeni sa nu ne respecte! Cred ca experienta ma invata sa strig cat pot de tare cand vad o nedreptate si sa nu mai plec capul! Asadar oricand vedeti ce ni se incalca drepturile tipati cat mai tare! Cineva trebuie sa ne auda!”
Intamplarea este cat se poate de reala. Personajul principal este Nicoleta, iar povestea intreaga o puteti citi aici.
….  Acum tine de noi sa nu ne lasam calcati in picioare pe banii nostri.

Articole pe aceeasi tema

75 de comentarii

  1. O lipsa de profesionalism ca la spitalul Sanador, nu mi-a fost dat sa vad nici la spitalele de Stat. . In data de 29 apr 2015 m am prezentat cu copilul in varsta de 4 ani la camera de garda a spitalului Sanador, acesta acuzand dureri abdominale. Desi le am spus ca anul trecut copilasul a fost operat de semi ocluzie intestinala, am asteptat o ora pe hol fara sa fim bagati in seama. Mi s a spus ca nu s cabinete libere, le am fotografiat ca dovada ca doar unul singur era ocupat. Apoi mi au spus ca nu sunt medici. Dar nu e problema mea. Eu am venit la urgenta unde consultatia este 180 lei. Copilul are 4 ani si a fost dus si la spitale de stat, dar acest tip de batjocura nu a fost intalnit.
    Dupa 3 h de asteptat, am plecat acasa cu copilul cu un simplu consult. Daca vroiam eco, trebuia sa mai asteptam….”45 min sau mai mult”.
    Din partea unui spital privat, ma asteptam macar la un mail cu scuzele de rigoare.
    Insist si doresc o audienta la dr spitalului, daca nu, veti suporta consecintele. Asa cum am fost amenintata la sfarsit de dna pediatra „daca nu aveti rabdare, copilul are de suferit daca ma enervez”.
    Desi am cerut in repetate randuri la dna Ramona Traistaru audienta la directorul spitalului, nu mi s-a raspuns nici macar prin a si cere scuze pt inconveniente.

  2. Buna seara ! Sunt studenta la medicina,in an terminal si as avea de adaugat cate ceva. In primul rand, toata lumea are parere gresita despre medici si felul lor de a se purta, rece si distant si vai nu mi-a dat atentie. Cand mergi la medic, nu te astepta sa ti explice in termeni medicali ce ai. In timp ce medicul respectiv se uita pe un o radiografie, RMN, CT ( computer tomograf), iti face o ecografie, etc..sa stea sa iti spuna in detaliu ce ai, ce e normal, ce e patologic, de ce nu e asa si pe dincolo..pentru ca in timp ce tu prietene/ prieteno te gandesti plin de nervi de ce nu iti explica, acel medic face niste conexiuni, se gandeste la diagnostic, face in mintea lui diagnostic diferential, cauta un raspuns, se gandeste la cel mai bun tratament..e normal sa fie rece si distant. doar nu vrei sa te ia in brate si sa te compatimeasca pentru faptul ca tu ai vreo infectie in organism sau vreun cancer. El gandeste obiectiv.

    Doamnele care asteapta bebe de exemplu. Mereu vad comentarii rautacioase : vai nu mi a explicat, vai n a stat de vorba cu mine, mi-a vorbit de sus, a fost taios cu mine, etc.
    In primul rand, nimeni nu are timp sa iti spuna tie povestea ginecologiei si sa stea sa iti recite in versuri ceea ce ai. Fiecare e scurt si la obiect. Nu ai cum sa intelegi in 10 minute de consultatie ceea ce medicul respectiv invata de o viata. Si viata la medicina nu e asa roz. Nu ai viata, ai carti de invatat, trebuie sa te descurci de unul singur, ai un program infernal, o sesiune care te seaca de viata. Dupa ce termini facultatea , inveti pt rezidentiat de iti ies ochii din cap. in timpul rezidentiatului esti ca un catelus care alearga de colo colo..numai sa invete. dupa rezidentiat iti cauti un loc printr un spital..daca gasesti in cel mai fericit caz in Bucuresti..daca nu, nu. Faci competente, cursuri in strainatate…astea costa bani. Stai noaptea inveti, te strofoci, renunti la viata ta, la prieteni, la distractii..doar doar..sa ai mai multe cunostinte in domeniul pe care te specializezi.
    SI cand le vezi pe distinsele doamne ca vin cu pretentii gen, sa le explici ce infectii cu protozoarul flagelat Trichomonas vaginalis au si cu Chlamydia trachomatis..si care faza cu flora aerobă şi anaerobă endogenă…iti vine sa le dai afara. Au impresia ca daca au dat 120 lei pe o consultatie..gata , doctorul trebuie sa o primeasca cu covorul rosu.

    DAca esti o persoana culta si ai cunostinte medicale, dar nu suficiente cat sa te compari cu un doctor care face eco , face chirurgie oncologica, taci din gura,daca nu esti culta sau ma rog..nu te duce prea mult mintea, e normal sa te razvratesti pt ca nu intelegi ce inseamna sa fii doctor si sa ai o asemenea responsabilitate.

    Daca ai suficiente informatii dupa internet, ai citit ti ai pus singura diagnosticul si ti ai dat seama ce tratament trebuie sa iei..ce naiba mai cauti la doctor? Stai si trateaza-te singura.
    Sau daca esti asa pasionata in a-ti pune singura diagnostice, du-te la facultatea de medicina, du te la ore, stai si invata tratate de medicina in limba romana, in limba engleza, franceza…si vorbim peste vreo 10 ani…sa vedem daca tu , ca medic stai sa explici atat la un pacient, care oricum nu intelege nimic din ceea ce spui..decat daca e de bine sau de rau.

    Va multumesc, o seara buna.

    1. Domnisoara, sincer imi pare rau ca v-ati ales gresit drumul in viata! Cred ca nu-i timpul trecut sa va reorientati…sau poate veti face cariera in cercetare medicala pt ca nu aveti nimic in comun cu compasiunea, trasatura absolut necesara unui medic bun. Nu cere nimeni empatie, dar un cuvant de imbarbatare si-o explicatie in plus nu cred ca fac gaura-n cer. Daca Dvs mergeti la un contabil, nu-i cereti detalii despre situatia firmei si banii pe care-i solicita? Ei cam asa facem si noi, pacientii…asta ca sa intelegeti ca nimeni nu s-a nascut invatat si avem nevoie unii de ceilalti!

      Toate cele bune!

    2. Domnisoara viitoare (ii dorim!) doctor, are partial dreptate….cu singura notificare ca este total la inceput, ba chiar in prima faza, aceea cand isi inchipuie ca are toate bolile greu de imaginat despre care citeste! 🙂
      Ideea asta cu „doctor-Dumnezeu”, o va urmari pâna in momentul in care va fi remunerata cu 8-10 milioane si va aparea intrebarea: „Eu de ce n-am BMW?”…dealtfel un proces de maturizare normal, intr-o societate complet bolnava!
      Ce este cu adevarat trist, e ca poate cu ceva sanse, va ajunge intr-un spital de talia clinicii private Sanador, unde „money-oriented”, lucrând in sistemul ticalosit, de dimineata pâna seara ( ca sa scoata banii de „seria 5”), având ideile de „boli sofisticate” in cap, va uita sa ia pulsul si o tensiune arteriala pacientului care o asteapta sa iasa din „sfera de inteligenta deosebita”!….si daca pacientul este „rautacios” va muri in bratele tinerei mimoze, conferindu-i acesteia un moment de maxima traire, innabusit intr-o sticla oarecare de alcool!..:); la a doua experienta de tipul acesta, putem spune ca deja…s-a maturizat si nu mai conteaza decat…..masina!
      Dând la o parte latura plina de emotie a fiecaruia dintre noi, clinica Sanador pare a fi o …..adunatura de „aparatura” de….:)… poate ultima generatie (investitia unui „baiat de baiat”) si o asociatie de oameni cu titlul de doctor, eficienti, obositi si poate usor agresivi din postura lor de zei, care deja au inteles ca traiesc in RO si ca principala lor sarcina este de a dirija fluxul de oameni spre….casierie!…..si abia mai apoi, pentru cei care sunt cu adevarat doctori apare „problema idiotului de pacient”…..
      Suntem in Romania, cele mai importante personaje din sat sunt primarul, doctorul si popa…..ordinea ar putea fi chiar asta!:)
      Pentru cei care au avut rezultate pozitive in clinica asta: „Bravo Sanador, excelent!”….pentru cei care au avut experiente neplacute: :Rusine Sanador, sa nu mai mergeti acolo niciodata!”, sa va traiasca copii, sa traiti si voi…..
      In fapt, pentru programatori…..i-am putea desteleni creierul tinerei domnisoare cu programe de statistica, sau…..whatever, solutii exista cu nemiluita!…..asta ca sa nu mai uite sa ia tensiunea unui pacient!…:)….si da, chiar ne plac acei „nebuni frumosi” care „sunt profesionisti” si suntem dispusi sa le inghitim eventualele toane si mitocanii, versus aceia care dirijeaza „fluxul”!…..doar ca „nebunii” nu prea mai exista, deh, toti vor BMW in ziua de astazi!

      DIn categoria: „România te iubesc!”….

    3. draga viitoare doctora,nu noi va punem sa va alegeti meseria,atat timp cat tu ai optat pt meseria asta trebuia sa stii in ce te bagi?. Fiecare meserie are avantaje si dezavantaje,daca tu pleci din start cu gandirea asta,o sa fie „grava situatia” pacientilor tai. O zi frumoasa

  3. Buna! As dori sa spun si eu parerea mea despre Sanador! Dezamagire si nesimtire! Am fost programata la neurolog si am avut deja un RMN facut in alta parte si cand l-am scis sa-l arat d-na doctor mi-a spus ca nu intelege nimic ca ce e asta ! La care eu i-am spus ca este facut la fel cu un aparat care il folositi si voi ,cum adica ce e asta?! Eu am vazut pe RMN problema mea si ea cica e de la stres! I-am si zis : Cum sa fie de la stres daca ma doare osul si nu pot sta asezata si din mers imi amortesc mainele ,picioarele ?! Mi-a dat indreptare sa trec tomograful de la ei care pe 2 zone m-a costat 1000 ron, desigur nici nu m-am prezentat ! Consultatia 140 lei ,dar pentru ce ????? Mi-a scris ca prezint dureri acolo si dincolo ,nume,prenume ,virsta si atat?!!!!!!??? Ce ipocriti !!!!!!!!!!!

  4. timpul inseamna bani, pleci devreme de acasa daca stii ca ai programare la doctor , asta e , nu-i vina loc fara nici un fel de partinire.

  5. ATENTIE! AVETI GRIJA SI EVITATI CLINICILE SANADOR! TATAL MEU A FACUT O ECOGRAFIE LA SANADOR VICTORIEI LA DOCTORITA LAURA STEFAN. I-A SPUS SA SE CAUTE LA INIMA CA IN REST TOTUL ESTE IN REGULA IAR FICATUL ESTE ABSOLUT NORMAL. IN REALITATE TATA ARE O BOALA INCURABILA DE FICAT DESCOPERITA DUPA CATEVA ZILE LA TOMOGRAFIE LA CLINICA GRAL. EU INTENTIONEZ SA II DAU IN JUDECATA INSA NU CRED CA CINEVA IMI VA DA DREPTATE. INSA SPER CA PE DOCTORITA ASTA SA O SFASIE UN CAINE SAU SA DEA O MASINA PESTE EA. CINE VREA SA MA AJUTE SA DEA MESAJUL CU EVITATI SANADOR SI DOCTORITA LAURA STEFAN MAI DEPARTE.
    SANADOR – INCOMPETENTA SI HOTIE. 130 LEI PT O ECOGRAFIE IN BATAIE DE JOC!
    Like · · Promo

  6. Buna,
    In data de 14.08.2013 am avut o interventie chirurgicala pentru extirparea unui chist ovarian (destul de mare).
    Interventia a fost efectuata de d-na dr de la cabinetul unde am mers pentru consultatii si care este medic colaborator al Sanador si de D-na dr. Mirela Grigoras.
    Pentru mine, care din cauza fricii de doctori mi se face rau si lesin, totul a fost de vis.
    Acum, la 10 zile de la operatie, ma simt excelent si inaca nu-mi vine sa cred ca am trecut si peste asta. Nu am avut nici o clipa sentimentul de frica pe care il aveam intotdeauna cand intram in contact cu vreun medic. M-am simtit de parca nici nu urma sa am interventia respectiva. Tot personalul cu care am intrat in contact pana la momentul interventiei si dupa interventie s-a comportat exemplar, incepand cu toate analizele pe care a trebuit sa le fac inainte de operatie si pana in momentul externarii.
    Sunt extraordinar de multumita si, tinand cont de toate experientele avute pana acum cu alte institutii spitalicesti si multe, multe marturii ale multor persoane „patite”, serviciile de la Sanador nici nu pot fi comparate.
    E adevarat ca preturile sunt destul de mari, dar avem mare noroc ca CASMB mai deconteaza inca chiar si o parte neinsemnata a cheltuielilor noastre.
    Si, totusi, calitatea serviciilor lor e de necontestat. (cel putin pentru mine si pentru toti acei care au avut numai experiente placute in acest spital)
    Tin sa le multumesc din suflet tuturor celor care au fost „la posturi” si care m-au incurajat pe tot parcursul acestei experiente.
    Sunt absolut convinsa ca si pe viitor, daca va mai necesar, tot aici voi veni.
    Asadar, dupa parerea mea, cateva cazuri de nemultumire nu trebuie sa lase loc indoielii si recomand sa mergeti cu incredere.
    E adevarat ca mai sunt si situatii neprevazute si neplacute, dar cum nimic nu este perfect in lumea asta, cu atat mai putin la noi in tara, cred ca Sanador si toate celelalte clinci private sunt un inceput bun pentru noi toti. Altfel cum vom putea sa ne civilazam vreoadata?
    Mai mult de-atat, cred ca nu sunt singura care ar prefera sa nu mai plateasca la Stat asigurarile de sanatate si sa-si faca in schimb un abonament la una din aceste clinici.
    Cred ca acesta este adevaratul SCOP pentru care ar merita sa militam noi, nemultumitii.
    Ca plata asigurarilor de sanatate la stat sa fie optionala.
    Contribuim un car de ani cu totii si mult prea mult pentru ca apoi sa ni se spuna senin „nu avem bani”. Nu este raspunsul dorit de noi si, din pacate, aici nici nu avem cu cine sta de vorba. Pentru ca daca „nu sunt bani”…n-avem ce face.

  7. In data de 28 iunie 2013 am solicitat o programare la ecografie de parti moi -pentru 29 iunie ,bineinteles daca este posibil .Mi s-a dat un raspuns afirmativ pentru a doua zi la ora 9 dimineata.

    Cand am ajuns la ora stabilita doamna de la receptie a verificat si mi-a raspuns ca nu sunt trecuta in programare ,data fiind de 13 iulie .-asa am fost trecuta .

    Intamplator am aflat ca nu eram singura care a patit asa ceva .

    Exclud orice posibilitate da a mai apela vreodata la serviciile medicale ale acestei clinici.

  8. Sunt cetatean canadian venit in vizita in Romania, dupa 5 ani de absenta. Am avut nevoie de o consultatie la Sanador…. insa am ramas socat de incompetenta angajatelor de la receptie. Am fost atat de nemultumit incat am cerut audienta la personalul superior… o anume d-na sau d-ra Elena whatever… Initial femeia aia nici nu a dorit sa auda ca e unul care vrea sa-i adreseze civilizat, o plangere. A trebuit sa insist si sa le spun ca as putea plati 2 oameni ca sa stea toata ziua in fata Sanadorului si sa transmita tuturor vizitatorilor cat de incompetenti sunt angajatii lor. Cu greu mi-au acordat o audienta formala, in care am observat cat se poate de limpede ca ei au un singur scop: sa taxeze cat se poate de mult si sa ofere cele mai jenante servicii. NU RECOMAND sub nici o forma aceasta pseudo clinica privata… !!

  9. cu ce te lauzi COANA VERONICO- cu o atitudine ca a tiganilor care dau buzna in spital si noi de scarba si mirosurile lor ne dam la o parte…oi fi din cardul lor

  10. Azi am facut un RMN la Sanador, am crezut ca sunt ingropat de viu, asa sentimente am avut,

    Nu am stiut ca sunt claustrofob, am incaput pe mana unei echipe care contrar etici medicale, in care se spune ca PACIENTUL ESTE PREGATIT ATAT FIZIC CAT SI PSIHIC, cei de la SANADOR mi-au intins un buton de panica si niste casti care nu antifonau nimic, au iesit din camera si m-au lasat sa imi traiesc agonia, nu mai aveam aer, simteam ca sunt strivit sub plafonul de deasupra, nu stiam cat dureaza procedura si panica erea si mai mare, au iesit din camera si acolo am stat singur asteptand sa mor, aveam mainile pline de sudoare iar cearceaful de sub mine erea ud, m-au vazut ca nici pe picioare nu mai puteam sa stau, un pahar de apa, o intrebare „va este rau”, un puls, o tensiune, NIMIC.

    Asa am fost tratat la SANADOR.

    1. brrr… imi pare sincer rau pentru experienta ta… si sunt siderata de lipsa lor de reactie..

  11. Evitati acest spital SANADOR cat puteti nu va duceti acolo daca aveti bani si vreti sa epatati puneti-va bijuterii scumpe , plimbati-va in excursii exotice , dar nu dati banii hotilor de la SANADOR

    1. Cat ati asteptat la o clinica de stat si cat au costat consultatiile fata de SANADOR sau alte clinici similare…Uneori intarzierile apar si din cauza pacientilor care intarziind decaleaza tot programul…cred ca ar trebui sa existe o regula peste tot: ai intarziat din vina ta sau a altuia mai mult de 50% din timpul tau de consultatie, la revedere…te repregramezi…de ce sa sufere toti ca tu nu iti calculezi bine timpul?

  12. Buna ziua,
    Toata vorbiti despre nasteri sau probleme legate de sarcina rezolvate sau nerezolvate de dr.Herghelegiu dar ma poate ajuta cineva in legatura cu alte probleme ginecologice?Am facut analize si mi-au spus ca as avea o tumora ceva acolo si vreau sa imi recomandati un medic la care sa merg pt.investigatii mai amnuntite si daca este nevoie pt.operatie.Merita sa incerc si la dr.Herghelegiu?Astept raspunsuri.

  13. Buna ziua,

    Eu am nascut in 2011 la Sanador si am fost super-super multumita. Mi s-a spus de la inceput preturile,am discutat cu doctorii (ginecolog si anestezist) pe larg (era prima nastera si eram ingrozita…multe temeri si intrebari…) am facut turul spitalului (sectiile care ma interesau), mi-am ales rezerva. Doctorii si asistentele s-au purtat exemplar cu mine, au avut grija de mine si de bebe minunat, curatenie peste tot, mancare excelenta. Vizitele lunare ale bebeului le facem tot la Sanador si mereu am gasit disponibilitate ptr dilemele noastre la doctorii la care am fost. Spitalul arata excelent

  14. Am nascut in Sanador in 2011 si DA, pot spune ca serviciile lor mai ales de cele neonato sunt similare cu cele de la stat…..mentionez ca in 2010 am nascut la Regina Maria si am sa regret fff mult timp ca la cea de-a doua nastere nu i-am ales tot pe ei.
    Fac precizarea aceasta doar ca sa stiti ca am avut cu ce sa fac comparatie nu ca sa-i laud pe cei din Regina Maria.

    1. @Raluca, pentru binele copiilor ce se nasc acolo, sper sa fie totusi putin peste stat. … eu am nascut la EVA in 2010 si la stat in 2011.. (asa a fost sa fie – in plan era sa ajungem tot la EVA) …. La stat e … bataie de joc. Mi-am luat copilul de acolo, dupa 3 saptamani, nemancat, oparatit (carne vie), zgariat, nespalat, oparit intre cutele pielii din cauza transpiratiei nespalate si cu stafilococ auriu…
      Refuz sa cred ca o maternitate privata, fie ea si cea mai proasta dintre private, poate fi asa cum am descris mai sus….
      Si, daca cineva merita laudat, pai fa-o! 🙂 Nu trebuie numai sa hulim, iar daca tu ai fost multumita de Regina Maria, pai atunci, recomanda-i si altora!

      1. Uff imi pare rau sa aud prin ce ati trecut …este adevarat…ar fi culmea ca si cei din privat, la cati bani le dai, sa fie atat de nesimtiti….. no comment.
        Am pierdut doua sarcini ….la maternitati de stat evident ..de aceea am ales maternitati private…am fugit ca de dracu de ei….
        Da,ai dreptate, ar trebui sa-i laud si sa-i recomand cu toata inima pe cei din Regina Maria care sunt profesionisti.

        deci:
        Daca aveti posibilitatea sa alegeti intre Sanador si Regina Maria nu stati pe ganduri…sectia de neonato din Regina Maria e superioara celei din Sanador (de la oameni pana la servicii.)
        ex: in Sanador mi s-a recomandat sa-i dau bebelusului sa bea lapte cu sange (aveam probleme la un san din care curgea sange ). Norocul meu, as putea spune, a fost ca trecusem deja prin experienta asta cu un an in urma si cei din Reg Maria ma invatasera ce sa fac…

  15. Eu m-am operat la dr. Herghelegiu la Spitalul Sanador acum un an, dupa ce toti doctorii ( SI CRED CA AM TRECUT PE 50 DE DOCTORI FAIMOSI) mi-au spus ca am cancer si nimeni nu imi poate face nimic. Este un adevarat profesionist si un exceptional ecografist. Acum 3 ani cand am nascut tot dumnealui mi-a urmarit sarcina si apoi am nascut cu dansul.
    S-a purtat extraordinar, atat el , cat si toate asistentele si dr mana a doua. Le multumesc inca o data, pentru ca acum sunt bine merci.

  16. Va doresc respectuos sa experimentati un pic si alte sisteme de sanatate. Diferenta majora este intre pacientul roman de la tara sau dintr-un orasel mic si pacientul englez/francez/german dintr-o localitate similara. Primul moare (de multe ori) cu zile si primeste ingrijiri de slaba calitate, al doilea are asigurat un MINIM al ingrijirilor medicale care este absolut decent.
    In Bucuresti, unde cu 200 RON te duci cam orice profesor univeristar in privat, situatia e alta.
    Oamenii nu inteleg ca la o clinica nu e ca la aprozar sau ca la Carrefour. Nu poate intreg personalul sa se incoloneze pentru a cere scuze in genunchi oricarei pipite isterice. Asta cu „sunt banii mei” are niste limite. Impuse in mod normal de decenta.

  17. Eu am toata stima pentru medici, fac o meserie grea, „de viata si de moarte” uneori, desi sunt si ei, la randul lor oameni si pot gresi. Pot avea si ei o problema, pot avea si ei o afectiune, pot fi obositi… poate nu le ajung banii daca ma gandesc la cei tineri, rezidenti, etc., poate sunt nefericiti sau au parinti bolnavi… Eu am intelegere pentru o atitudine care reclama scuze; daca insa este o regula sa fie nepoliticosi sau iresponsabili… atunci fiecare caz in parte trebuie tratat ca atare. Am intalnit medici si medici… ce ne-am face fara ei?!
    Cei fata de care s-au comis greseli grave au si ei partea lor de incercare in viata, cu intelesuri mai adanci decat expunem noi aici, fara sa punem totul pe seama „destinului nemilos”, ci sa ne asumam-revendicam continuu dreptul la liberul arbitru.

  18. Eu am nascut cu dl dr Herghelegiu in 2011. Pentru mine a fost mai important ca dr care imi urmareste sarcina sa nu imi spuna balarii cand se uita pe acel ecograf sau sa stie sa imi faca corect o biopsie in al doilea trimestru de sarcina sau sa imi excizeze dupa nasterea prin cezariana doua fibroame de pe uter. Din pacate la mine a fost cazul sa se intample toate astea la o singura sarcina. Aveam niste polipi pe col care au crescut brusc, erau mari si sangerau si au necesitat biopsie ca sa se elimine ipoteza cu cancerul. Si nu am ajuns la psihiatrie, poate cu altii m-as fi speriat si aveam mari sanse sa ajung acolo. El mi-a zis ca e risc de avort la biopsie, dar mi-a zis si sa nu ma stresez ca si in cazurile cele mai rele el si echipa lui stiu ce sa faca!!Si eu am avut incredere in el si nu am lesinat. Polipii nu erau cancerosi si s-au resorbit complet dupa nastere.Doamna dr la care m-a trimis el m-a sunat sa imi spuna cu sunt ok.Era chiar de ziua mea !! la control dupa nastere mi-a zis ca sunt un caz de manual de medicina.
    Am nascut un baietel, a fost mereu sanatos, iar eu acum ma gandesc la o alta sarcina.
    Referitor la programari mi se pare foarte greu sa respecti programarile cand e vorba de nasteri si complicatii la o sarcina, pentru ca nasterile nu respecta programarile si la fel nici complicatiile. L-am auzit pe dr doctor spunand asta si pot sa inteleg. Eu zic ca e de inteles. Cezariana mea a durat mai mult din cauza fibroamelor. Dar in cazul prezentat e posibil ca dl dr sa fi fost si foarte obosit. Munceste foarte mult. Odata l-am auzit ca a fost la patinoar in weekend si ca ii parea rau- mai in gluma sau mai in serios- ca nu si-a rupt piciorul sau ceva.. ca sa stea si el acasa sa se odihneasca. La nastere a venit la ora 22 cand mi s-a rupt apa, cu 3 saptamani inainte de cum era programat. Cunosc pe cineva la care a venit la nastere pe 31 decembrie. E greu sa fii ginecolog, nu stiu ce viata personala mai ai si daca e o noapte in care poti dormi linistit. Exista si optiunea sa mergi la un doctor mai putin cunoscut, dar eu ma felicit ca am mers la el.

  19. Pentru Constantinescu Mihaela: Din pacate cunosc in aceste zile o tanara care este inernata la psihiatrie din cauza ca la 7 luni de sarcina i s-a spus ca va avea un copil cu nu stiu ce probleme grave la inima, ceea ce nu a fost adevarat, ea insa… nu se stie. Ne rugam pentru ea si bebele ei…Nu stiu la ce doc a fost, dar este…fara cuvinte…

  20. Mi-am propus sa merg la un control in privat, asa am ajuns la aceasta postare de blog si la comentarii. Poate ca o alta perspectiva de a vedea lucrurile nu ar fi lipsita de sens. Prin urmare, eu cred ca fiecare om primeste atentia sau neatentia potrivita lui si sa va explic de ce: daca tindeti sa fiti de regula nepunctuali veti avea parte de atatea „tratamente ” nepoliticoase si asteptare nejustificata, pana veti deveni prevazatori, foarte organizati, punctuali s.a.m.d. altfel lucrurile s-ar petrece normal, fara incidente. Sau, daca voi nu sunteti cauza reala a modului in care sunteti tratati, posibil ca aveti de invatat tocmai lectia rabdarii, a intelegerii celuilalt care este nedrept, nervos, agitat, etc.. si pe care nu-l putem schimba tipand la el ci ignorandu-l, evitandu-l. In acest punct intreb: de ce se inghesuie toata lumea la acest doctor daca este astfel cu pacientele? E singurul doctor bun? Cu siguranta nu!!! Dar mergem din spirit de tuma, scuzati-mi expresia, acolo unde merge lumea(buna) pe bani grei… In concluzie, nu Sanador este problema, ci ea este in noi insine. Nu doctorul este de vina, ci aceia care il suporta astfel(pacienti, conducere sanador, daca nu cumva si conducerea e la fel!), nu liftul e de vina, ci noi care plecam tarziu de acasa…
    Va doresc sa aveti parte de sanatate si pace!

    1. @Florina Marin, e drept ca nu e normal sa intarzii, dar cand intarzierea este o exceptie si reversul a fost practicat fara jena in trecut (cum e cazul de fata) cred ca maretul doctor putea da dovada de mai mult respect fata de pacienta sa…

      1. exista legi nescrise corora trebuie sa ne supunem, ati intarziat trebuia sa fiti sigura ca ve-ti fi reprogramata , de ce insistati cand stiti ca nu aveti dreptate? doar ca sa aduceti critica spitatului facand din asta un capat de tara? nu sunt angajata lor dar stiu ca daca am intarziat asta este , data viitoare, eu plec la consultatii cu 1,2 ore inainte, stiti ce trafic avem , stiti sau nu stiti? vreti doar sa vi se dea dreptate , de ce ?

        1. poate medicul trebuia sa opereze pe cineva sau sa consulte pe cineva care avea mai multa nevoie de el decat dv. care nu aveati nevoie de el , altfel plecati devreme de acasa,

  21. Eu m-am bucurat ca fetita este sanatoasa, iar parerile despre Herghelegiu sunt pro si contra…si nu stiu daca as putea schimba eu ceva!

  22. Mentionez ca si in ziua de astazi am ecografia de la Herghelegiu pe care scrie :sindrom down, cu stampila, semnatura si tot tacamul

  23. Dar ce ziceti de mine….toate cele 3 ecografii in sarcina le-am facut la vestitul si atotstiutorul Herghelegiu, care, la ultima ego, cu 3 saptamani inainte de nastere, celelalte fiind tot la el, repet, imi spune ca fetita mea are Sindromul Down si ca nu am ce sa fac, astept sa vad, citez „CE veti naste”…si ca nici el nu-si explica cum de nu a vazut diferentele la eco anterioare dar ca asta e si nu am ce face. Asta dupa ce m-a intrebat indignat la ce doctor mi-am facut celelalte ecografii….2 zile am trait un cosmar…am fost la 5-6 doctori care toti ma intrebau cine mi-a pus diagnosticul iar cand auzeau de herghelegiu ziceau: aaaa pai daca asa a zis inseamna ca…desi totusi nu pare sa stiti (se uitau pe pozele de la eco). In cele din urma am ajuns la doctorul Pop, radiografist, care nu e ginecolog, de la Diagnosis. Si-mi spune ca nici poveste ca fetita sa aiba sindr. Down si e doar o imbatranire a placentei data de tensiunea netratata corespunzator. Herghelegiu pusese diagnosticul bazandu-se pe neconcordanta ca dimensiune a humerusului si femurului. Ioana astazi este o micuta domnisoara cu adevarat superba dar mai ales sanatoasa! Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a tinut sanatoasa si zdravana la minte in acele zile….

  24. Buna seara,

    Si noi am avut experiente neplacute cu Sanadorul in privinta respectarii programului. In ziua in care am avut programata cezariana am ajuns la 8 dimineata, operatia urmand a avea loc la ora 10. Noi am ajuns mai devreme pentru a pune la punct pregatirile (documentele/analizele, igiena pre-partum etc). Pana la 10 nu am fost bagati in seama deloc iar apoi a venit val-vartej o asistenta sa ma ia la operatie. Sus, la etaj, totul a fost pus pe fuga, iar eu de abia ma miscam din cauza sarcinii, plus ca mai eram si ingrozita (prima nastere). Dr. era nervoasa ca intarziasem (culmea, tot eu!!!! sic) si ca ii dau programul peste cap. ..
    Si tot la capitolul intarzieri am patit=o si cu copilul cand am fost sa ii facem prima ecografie la sold, de data asta la clinica, nu la spital. Am fost dezamagita pt ca desi aveam programare am asteptat ceva timp cca 1 h. Plus, era f. aglomerat, scaune insuficiente, spatiu mic, curent…bebelusi la un loc cu adulti–un haos…

    1. @Mirela, tare neplacuta faza cu nasterea… dar daca e sa privim optimist lucrurile, nu ai avut timp sa te dezmeticesti prea bine asa ca nu ai resimtit teama la intensitate maxima. 🙂
      .. iar cu asteptatul o ora in brate cu un bebelus…. foarte urat din partea lor… Clumea e la ca stat (Grigore si Budimex) bebelusii nu asteapta atat… si acolo nu se fac programari. Eu pentru investigatiile ortopedice am mers la stat cu Maria… Daca ma mai si puneai sa platesc ca sa astept la coada, cred ca nu ii mai scapa nimic de gura mea. 😀

    2. la medic nu este ca la aprozar vorba cuiva care a comentat, daca o femeie are probleme complicate la nastere , hemoragii, sau mai stiu eu ce altceva , ce face medicul , o lasa pe mamica pe masa si vine la programari?

  25. ma scuzati, dar cred ca e un pic si vina celor care il tot „venereaza” pe acest dr H. spuneti ca v-ati facut programari cu”n” luni inainte la dl dr, ca e cel mai bun etc, dar pe de alta parte ca e rece, distant..hmm..pai cum suna asta?? nu va poate garanta absolut niciun medic sanatatea copilului, totul depinde de Dumnezeu! se pot gasi si medici buni, dati-le o sansa, si lasati pe cei „prea tare laudati”, ca stiti cum e cu „pomu’ laudat 🙂 sanatate multa!!!

    1. @simona, de multe ori iti este frica sa mergi la pomi nelaudati… Eu una sunt ingrozita de toate erorile pe care le fac medicii la morfologii. E inimaginabil cum inca se nasc micuti cu malformatii de organe sau siamezi, sau copii fara membre desi mamele si-au facut morfologicele… Cand vezi asemenea cazuri, te ingrozesti si parca nu iti vine sa alegi orice pom din livada… 🙁

  26. Iti inteleg dezamagirea si eu am patit-o la Sanador si n-au vrut sa ma primeasca la consultatie. Pentru ca aveam o probleme urgenta si n-am vrut sa merg la stat sa stau la coada am mers la MedLife unde am reusit sa gasesc un doctor care m-a primit. Acum nu stiu ce sa cred, fiecare avem propriile experiente.

  27. Ajung sa cred ca problema sistemului sanitar din in Romania nu este numai de natura politica si administrativa! Problema sunt Oamenii-medicii, asistentele. Se pare ca virusul nepasarii si lipsa de consideratie se ia foarte usor din sistemul de stat in cel privat!
    O felicit pe mamica asta curajoasa care-a facut scandal. Daca restul (care sunt tratati asa) ar urma exemplul si-ar reconsidera prioritatile……..

  28. Poate ca avea programul foarte aglomerat, ca intr-adevar programarile la el se fac cu luni de zile inainte. Mie mi se pare firesc ca, daca intarzii si nu te mai poate primi, sa nu te mai primeasca, dar sa-ti spuna asta politicos. Dar in acelasi timp, cand tu ajungi la timp si medicul intarzie, mi s-ar parea la fel de firesc ca in acel caz clinica sa fie penalizata. Timpul tau e cel putin la fel de valoros ca al doctorului.
    Si eu am mers tot la sanador, n-am avut probleme cu programarile, dar din pacate n-am mai ajuns la programarea de la herghelegiu.

  29. Si eu tot la Sanador am mers in ultimul timp pentru mici probleme, a fost totul ok, am avut un oarecare incident o singura data cu o receptionera aiurita, dar in rest nimic, s-au respectat programarile, a fost ok. Un angajat reprezinta o firma adevarat, dar si aici este vorba de oameni, oameni si oameni, poate cei de la Sanador nu stiu exact, poate ar trebui sa le spuneti, plus ca sunt convins ca sa ii atragi atentia unei somitati nu este tocmai usor, stim si noi cam cum se poarta somitatile acestea mai ales daca pe deasupra sunt si medici….

  30. eu sunt mahalagioaica rau cand imi sunt incalcate drepturile. la spital sau oriunde, pfuaii sa nu te pui cu mine. Si gravida?? Pai iti bag iediat sub nas diverse de ma lasi sa trec, poate ma ajuti sa ajung si acasa inapoi.
    urat din partea lor

  31. Eu sunt pro Sanador. Toata sarcina am dus-o la Sanador si n-am avut probleme cu programarile, chiar intram mai devreme. Toate controalele le-am pus la ora 8 si ecografiile la 17, eram prima in programul medicului pe ziua respectiva.

    Rusine medicului nu Sanadorului!

    1. @Mami De Rares, eu tot o tin pe a mea, ca medicul reprezinta Sanadorul… E ca la OPC: iei un produs neconform, faci reclamatiei firmei nu muncitorului.
      Buna tehnica ta cu programarile la inceputul programului. 😉

      1. @g.cojocaru, Gabi luna trecuta am fost la inceputul programului. Din pacate dr venea de la spital si avand o urgenta a intarziat o ora jumate. Iar eu am inteles si nu am comentat! Mami de rares eu sunt la a 3a sarcina, si dupa cum scriam in articol primele 2 au fost 80% in Sanador, deci merg la ei de 5 ani, de aici si nemultumirea mea!

        1. @Mami De Rares, Nu e acelasi lucru! Una e sa fii angajatul cuiva si sa trebuiasca sa te comporti ca atare, si alta e sa fii un om dintr-o tara. Ca ne-am nascut romani sau tigani nu ne obliga cu nimic sa ne comportam intr-un fel, ci tine de educatie. Cand 2 persoane, angajate al unei institutii ridica din umeri pentru ca o a 3a vrea sa dea o „lectie” unei gravide de 23 de saptamani care era deja epuizata de alergat pana acolo…e vina institutiei in aceeasi masura!

    1. @Nicol, Am scris si la tine. Evident ca noi trebuie sa comentam, si comentam daca e cazul, dar apoi tot la el/ei mergem.

      1. @ioana, eu nu mai merg la ei! 🙂 Si consider ca atat timp cat vom invata cu toii sa ne strigam drepturile, nu ne vor mai ignora! Pana la urma incepe sa se simta concurenta si la ei!

          1. @ioana, in Suedia, dar asta pentru ca incercam sa ne mutam acolo si pentru ca am o prietena minunata cu experiente pozitive la nastere acolo. 🙂

  32. Am si eu o nelamurire. De ce neaparat rusine Sanador si nu rusine Herghelegiu? Pana la urma el a fost cel care nu a primit-o. Comportamentul lui e acelasi si la Sanador, Euroclinic si pe unde mai e. Se cunoaste felul in care isi tratateaza pacientele, deci in primul rand eu as zice rusine lui si apoi mi-as indrepta atentia si spre clinica!

    1. @ioana, clinica il plateste, clinica incaseaza banii clientului. El reprezinta Clinica. E datoria Sanadorului sa isi gestioneze angajatii si sa ii intruiasca sa isi trateze decent clientii. Asa cred eu… E unul dintre doctorii buni. Nu singurul si nu CEL mai bun… e doar o resursa valoroasa, nu indispensabila.

      1. @g.cojocaru, Da mai, dar el e ditai „somitatea”, care lucreaza la alte 5 clinici… La el programarile dureaza luni de zile. Deci cine sa ii comenteze?

  33. Da, si eu am avut programarile la eco importante la Herghelegiu, la Sanador. Ok ca medic, desi destul de rece si distant. Eu n-am intarziat, dar am asteptat – maximum o jumatate de ora- peste ora programata pentru eco. Si tot cu 3 luni inante imi faceam programarile, altfel nu se gasea loc. Cred ca o singura data s-a respectat programul.
    Stiu ca tu ai tot avut probleme cu Medlife-ul si ca esti suparata pe ei, dar ca respectare a programarilor eu am avut noroc in general acolo, chiar si la somitati in materie de eco (Radulescu Botica) si rar am asteptat mai mult de 15-20 de minute. Cu copilul am intarziat insa 20 de minute la Medlife Favorit si pediatra lui Costin n-a comentat deloc, a zis ca intelege cum e cu copiii dimineata si n-au fost probleme. Probabil ca depinde si de doctor, cum vrea sa se comporte, mai gretos sau mai putin gretos.

    1. @Cristina, drept… dar totusi, nu trebuie sa uite ca sunt intr-o clinica privata si cientii le platesc salariile. Asta inseamna ca merita tratati cu un minim de decenta si consideratie…

      1. Sunt o proaspata mamica si am nascut cu doctorul herghelegiu la sanador. Tot ce pot sa spun este ca experienta mea a fost una extrem de frumoasa. Tot personaul s-a purtat ireprosabil, conditiile au fost la fel. La orice ora, oricand am avut nevoie de ceva pentru mine sau pentru bebelus sunam si in cateva secunde venea o asistenta sa ma ajute. Cat despre domnul doctor herghelegiu pot spune ca ii port un profund respect. Este un profesionist desavarsit. Sunt pacienta dansului de 4 ani si am mai trecut printr-o operatie pe care a executat-o ireprosabil, fara complicatii. Cat despre cezariana…nu am cuvinte, in ziua urmatoare eram jos din pat iar cicatricea  dupa doua saptamani este mai putin vizibila decat o zgarietura. Imi pare rau de ceea ce vad ca se scrie despre el, mie mi-a urmarit sarcina si am avut si am  incredere oarba in competentele dansului. Da, este adevarat ca uneori programul este decalat, dupa cum am mentionat mai sus sunt pacienta de 4 ani si s-a intamplat de destul de multe ori sa intru la consultatie mult mai tarziu. Acest lucru se intampla din cauza urgenteleor…dar cred ca ar tb sa punem accent pe competenta si sa nu mai bagam in seama astfel de lucruri. Pana la urma ce este mai important? Spun asta din suflet tututor
        , mergeti cu toata increderea la el, este un medic desavarsit.

      2. Sunt o proaspata mamica si am nascut cu doctorul herghelegiu la sanador. Tot ce pot sa spun este ca experienta mea a fost una extrem de frumoasa. Tot personaul s-a purtat ireprosabil, conditiile au fost la fel. La orice ora, oricand am avut nevoie de ceva pentru mine sau pentru bebelus sunam si in cateva secunde venea o asistenta sa ma ajute. Cat despre domnul doctor herghelegiu pot spune ca ii port un profund respect. Este un profesionist desavarsit. Sunt pacienta dansului de 4 ani si am mai trecut printr-o operatie pe care a executat-o ireprosabil, fara complicatii. Cat despre cezariana…nu am cuvinte, in ziua urmatoare eram jos din pat iar cicatricea  dupa doua saptamani este mai putin vizibila decat o zgarietura. Imi pare rau de ceea ce vad ca se scrie despre el, mie mi-a urmarit sarcina si am avut si am  incredere oarba in competentele dansului. Da, este adevarat ca uneori programul este decalat, dupa cum am mentionat mai sus sunt pacienta de 4 ani si s-a intamplat de destul de multe ori sa intru la consultatie mult mai tarziu. Acest lucru se intampla din cauza urgenteleor…dar cred ca ar tb sa punem accent pe competenta si sa nu mai bagam in seama astfel de lucruri. Pana la urma ce este mai important? Spun asta din suflet tututor
        , mergeti cu toata increderea la el, este un medic desavarsit.

        1. Draga Simona, imi poti spune cat te-a costat experienta Sanador? Din cate-am inteles ar cam fi diferente intre oferta de pe site si realitate. Multumesc anticipat!

    2. dar de dr, ALINA DASCALU are cineva o idee??si cam ce preturi sunt pt o nastere?

      1. Eu nu… Dar poate daca spui si despre ce maternitate e vorba, se va gasi cineva care sa iti poata oferi ceva preturi orientative…