Intre generatii

– Gagicuto, esti mortala.

– Vai, gagico, ce iti mai plac tipii.

– Ce-ti pasa tie, cretulino? Te doare la buton.

O reprezentanta a generatiei tinere, in dialog cu Maria. Am inlemit! Inca ma uit urat. … dar nu cuvintele m-au adus in stadiul asta… sau de fapt nu numai cuvintele. Gestica era de pisi-colectie.

… si cum toate astea nu erau de ajuns, pisi-duduita pluseaza si i se adreseaza lui tata:

– Ce bine o duceti cu papagalu’ asta care-l aveti! … saracul tata nu facuse altceva decat sa o roage pe mama sa ii faca o cafea.

Tata pluseaza si el.. ca vede ca are cu cine… si ii ofera si niste branza asortata la paharul de vin rosu pe care deja il acceptase. Si a avut grija sa o anunte ca „traditia” provine din franta.

Pisi-duduita nu se lasa mai prejos:

– Vai, servesc colazione!

[poker face] [poker face] [poker face] [poker face] [poker face] [poker face] [poker face] [poker face] [poker face]

Mintiti-ma frumos! Va rog! Am nevoie sa aud ca generatia copiilor mei o sa fie peste actuala generatie de tineri.

 

Articole pe aceeasi tema

21 de comentarii

  1. Ufff. pe langa toate astea pe mine ma mai enerveaza formularea „iubito” adresata altundeva decat in contextul de cuplu sau in relatia mama-fiica
    O femeie , o persoana pe care-o cunosti foarte putin vrea sa fie amabila si spune „iubito” Imi pare fals, prefacut

  2. Eu innebunesc numai cand aud cate o ingrijitoare pe la gradinita adresandu-se alteia cu „Fataaa, vezi ca nu stiu ce”. Nu stiu ce naiba o sa fac mai incolo :(.

        1. @Monis, e mai complicat… ideea e ca dialogurile au avut loc atunci cand ea ne-a cunoscut fiind invitata la noi la masa in calitate de iubita a unui prieten de-al nostru…. el fiind un baiat extrem de bine crescut si de politicos.

  3. Fiecare generatie are merele ei stricate, e drept ca parca sunt din ce in ce mai multe:)))))))), dar perfect nu va fi niciodata insa eu cred ca educatia si mediul in care cresti spun cuvantul decisiv. Deci nu, copiii tai nu vor fi asa si nici generatia tanara de acum nu este toata asa doar ca parca mai mult ca oricand merele stricate ies la suprafata….

  4. Vai de capul meu!!!!!! Dar fatuca asta e un adevarat monument de prostie si grosolanie, parol!
    Norocul ei a fost ca sunteti voi finuti , iar tatal tau a fost prea gentleman, ca eu ii ziceam fro doua de dulce!

    1. @Monica, cand aveam eu 24 de ani… zau daca imi permiteam asa ceva. Sau daca mi-am permis ever.
      Tata s-a distrat. .. Ii place sa faca misto atunci cand vede ca are de cine.

  5. Vai, nu numai alegera cuvintelor ma uimeste (si asta e putin spus :D) dar si lipsa crunta de politete. Nu, imi pare rau, sunt o mama destupata la cap, zic eu… la randul meu am putut vorbi intotdeauna deschis cu mama… insa intotdeauna a existat respect asa ca aici trag o linie si copilului meu am sa ii cer sa aiba minte si bun simt cand deschide gura :D.

    1. @Zu, ai mare dreptate ca lipsa e crunta! Ma simt ca o baba depasita de situatie, dar eu tot nu pot intelege cum de un tanar trecut de adolescenta se poate comporta asa….. nu inteleg nici parintii care au tratat cu asa indiferenta educatia copilului lor…

        1. @g.cojocaru, Avea 24 de ani?! Nici macar asta nu intelesesem…
          Serios, generatiile aceastea sunt cu totul scapate de sub umbrela oricarei normalitati, din punctul meu de vedere… Limbajul, atitudinea, „moda”, educatia, alimentatia, respectul, valorile de viata… totul e o apa si-un pamant. 🙁

  6. Of, Doamne!:(
    Ma uit si eu ingrozita prin parculetul de langa bloc cand ies cu piciul si ne suprapunem cu cate o ora de chiul in masa de la liceul de peste drum. De groaza: un limbaj si niste gesturi de mi se face sila, asta in preajma unor copii de 1-2-3 ani sau un pic mai mult, insotiti de mame sau bunici, fara nici un fel de jena sau, din contra, parca mai intaratati sa vorbeasca vulgar vazand ca nu mai stim pe unde ne bagam copiii sa nu-i mai auda. Sau sa-i vezi calare cu picioarele pe leaganele din parc si invartindu-se in disperare in roti, catarandu-se pe topoganele de bebelusi & copii, un adevarat pericol pentru cei mici, asta in urlete, injuraturi si obscenitati, sfidandu-ne sau raspunzand obraznic oricui incearca, finut, sa le atraga atentia. Gardianului ii este efectiv frica de ei si se face ca ploua (il ameninta ca vin peste el in ghereta noaptea si-l bat).
    Nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie fi-miu. Eu sper ca nu o sa fie asa, ca o sa reusesc sa-i insuflu un minim de bun-simt. Dar ma gandesc ca si parintii acestor liceeni probabil ca gandeau si sperau la fel…

  7. Hai sa nu te mint, totusi. Va exista mereu o parte a unei generatii care se va considera mai culta si mai emancipata decat restul, care va folosi cuvinte ciudate menite sa epateze. Aveam si eu unii colegi de generatie care din „babaci”, cu variatiuni, bineinteles „baba” si „mosu” nu isi scoteau parintii, care credeau ca e o dovada de buna educatie sa vina acasa pe 3 carari, carora li se parea normal sa fure banii parintilor si sa se certe cu ei parte in parte… EU nici nu indrazneam macar sa ridic vocea la ai mei, dar sa ma cert cu ei!
    Pustiul meu a avut colegi in liceu care il invitau la o „iarba” si-l considerau prostanac pt ca nu se ducea cu ei, nu participa la curse de masini si nici la glumele lor proaste care ii vizau pe profesori.
    Depinde deci cum ii cresti pe cei mici, cum ii inveti sa ignore sclipirile „inteligentei” poamelor generatiei lor, cum ii inveti sa devina si sa fie…