Sweet Fest

Sambata, am reusit sa ajung cu Maria si la Sweet Fest. Un targ despre care, daca nu as fi stiut, nu as fi reusit sa aflu ca exista. Semnalizare in jurul locatiei zero… Eram in incinta Hanului lui Manuc, si nimic nu „prevestea” evenimentul ce avea loc la etajul doi. Pana la urma l-am gasit. Abia la etajul 2 au aparut in peisaj si ceva bannere.

Aveam asteptari mari. Poate asta a si fost prima mea greseala. Dulciuri multe si scumpe, incorect pastrate si depozitate.. of, zau ca uneori ma oftic ca am „gresit” si am invatat la merceologie.

Dintre toti expozantii, numai unul avea o vitrina frigorifica pentru pastrarea produselor. Vorbim de prajituri de casa cu crema, de torturi, de ciocolata, de salam de biscuiti. Targul a durat 3 zile. Torturile, de exemplu, se vindeau la portie; 10 lei felia – pret unic 🙂 . Eu am ajuns pe la 13.30, targul fiind deschis de la ora 10 (sau 9)…. multe torturi erau intacte, dar stateau pe mese, la interior, intr-o camera in care chiar era cald.

Nu va imaginati ca am plecat de acolo fara sa dau bani pe nimic. 🙂 … doar eram cu Maria. 🙂

Am cumparat:

– bomboane raw cu ciocolata neagra… da, nu vreau sa aud. Stiu ca daca pui ciocolata neagra in ceva, ceva-ul nu va mai fi raw in veci, dar asa scria pe eticheta si asa isi laudau marfa si cele doua doamne care vindeau. Maria a vrut si nu a fost chip sa nu ii iau.

– doua felii din torturile acelea incorect depozitate.. nah, daca nu am reusit sa fi pe faza, fii-mea a reusit sa atinga doua astfel de felii. Nu mi s-a cerut sa fac asta, dar mi-a fost jena sa nu le cumpar….  Le-am luat sa le arunc.

– o briosa cu glazura – 10 lei. Fii-mea a mancat numai glazura

– acadele din martipan. Foarte frumos realizate. Le-am luat sa le puna Mos Nicolae in ghetute.

– Sirop de Catina si sirop de muguri de brad. Deja am inceput sa le dau celor mici. Iarna trecuta l-am folosit numai pe cel din Catina si am trecut cu bine prin sezonul rece. Speram sa ne ajute si iarna aceasta.

Nu voi putea intelege de ce romanii sunt croiti pe profit maxim si astfel pun in pericol sanatatea consumatorilor… Nu pot intelege nici de ce autoritatile nu isi fac treaba.. Nu ma pot intelege nici pe mine ca dau banii si intretin astfel aceste proaste practici comerciale.. dar, daca e sa luam tot la puricat, nu am mai manca decat din productia proprie… 🙁

Articole pe aceeasi tema

6 comentarii

  1. Eu am preferat sa merg la Good Wine weekendul asta 🙂
    Am fost anul trecut si nu mi-a placut deloc! Nici macar nu aveam ce degusta, pentru ca nu vroiau sa taie, erau doar pentru vanzare 😛 …..intr-un spatiu mic, in care toata lumea se plimba cu hainele pe langa exponatele care sigur se alterasera …..Total neigienic!

  2. Mă pregăteam să te „cert” pentru că nu mi-ai spus și mie despre târgul acesta, dar după ce am citit m-am gândit că tot răul e spre bine 🙂 O zi frumoasă!

    1. eu ma stiu cu stoluri multe.. poate e doar o nebunie de-a mea.. dar parca se exagereaza pe zi ce trece .. Tu, ca tata, cum vezi subiectul pastrarii alimentelor la targurile traditionale?

      1. In general ma sperii de ce vad pe acolo, dar mi-e si pofta de mor, asa ca iau mai mult chestii afumate si incerc sa uit de „zburatoarele” din galantare. In ceea ce priveste produsele pt copii (si dulciurile fac parte din aceasta categorie, nu?), mi-as tine copilul departe si pe aia i-as bate numai in gura!