Adenoidectomia (scoaterea polipilor) la M. S. Curie

image

Adenoidectomia, apendectomia, extirparea amigdalelor…. interventii usoare prin care trec multi copii. Le-am bifat si eu pe toate in copilarie… stiam ca nu sunt grele dar nu eram pregatita ca Maria sa treaca prin vreuna dintre ele inca de pe acum…

Trei ani si trei zile avea atunci cand ne-am prezentat la ora 7:00 la spitalul Marie Curie pentru adenoidectomia programata… Credeam ca sunt puternica… N-am plans, dar nu mi-a fost usor…. mai ales cand auzeam un alt copilas urland sfasaietor in camera post-operatorie din blocul operator. Acela a fost momentul in care am cedat si m-am lasat cuprinsa de emotii… Nu era ea, dar pulsul meu o luase deja razna si nu m-am mai putut calma pana cand nu mi-au adus-o in salon.

M-am bucurat sa gasesc la Marie Curie normalitate… Medici calmi si zambitori, asistente cu zambetul pe buze, indiferent daca primeau „atentii” sau nu. Infirmierele erau acre si nu erau niciodata prin preajma, dar cum toti copiii erau insotiti, asta nu a fost o problema. Daca ar fi sa dau o bila neagra cuiva, infirmierele ar primi-o….

Ne-am prezentat la spital la ora 07:00… Maria a inceput sa planga urle inca de cum am intrat in sectie… desi am fost „cazate” repede, a refuzat vehement sa intre in salon timp de o ora. In timpul acesta ne-am plimbat pe hol si i-a fost administrat un sirop cu diazepam ce si-a facut destul de repede efectul… parca era turmentata. In tot acest timp Maria a plans suspinand dupa „dotolul tumos”, spre deliciul personalului medical… Sub efectul diazepamului Maria a acceptat sa intre in salon, unde a stat putin in pat si s-a uitat la Minimax… Apoi a venit momentul sa intre in sala. A plecat fara regrete din bratele mele, cu gandul ca il va revedea pe „dotolul tumos”… Clipele de asteptare au fost tare incarcate. Incercam sa discutam despre alte subiecte, sa ne incurajam reciproc, dar nu prea ne-a iesit. Suntem niste parinti emotivi. Clar! 🙂

Cand ne-au adus-o din sala dormea… dar in nici 5 minute s-a trezit si atunci a inceput furtuna… tipete, plansete, zbateri… mi-am blestemat zilele ca nu am avut inspiratia sa iau Manduca de acasa, dar am gasit repede o solutie: l-am trimis pe Sorin sa o ia una de la jumatatea de nasi care locuiesc chiar in zona spitalului…. De cum s-a trezit nu a mai coborat de la noi din brate decat atunci cand a mancat… si cu mancatul a fost poveste… Venisem pregatiti cu iaurt si banana asa cum fuseseram instruiti, dar nu aveam iaurt de care avea vecinul de salon… si s-a declansat criza. Solutia a fost ca Sorin sa plece repede sa cumpere unul de la un magazin din apropiere… magazin (cel de la poarta spitalului) care nu avea rest si care vindea iaurturi ce expirau chiar in acea zi. A mers la un altul dar care nu avea iaurturi mari ca cel al vecinului…. Tragedie…. pana la urma a mancat 3 din cele 4 mici (diferite marci) cumparate de ta-su. Pe al patrulea am reusit cu greu sa il ascundem ca nu era chip sa inteleaga ca nu are voie sa manance mult.

Acasa a fost (si este inca) mataita, plangacioasa, si tare mamoasa…. Dar e bine. Polipii erau infectati … surprinzator pentru tonele de antibiotic ingerate anul acesta. Bine ca a scapat. Acum sta in casa, ia antibiotic (7 zile) si i se administreaza picaturi nazale. Tratamentul i-l administrez numai alergand-o prin casa…

A trecut! 🙂 Ne amintim de interventie numai privind diploma pentru curaj pe care a primit-o de la „dotolul tumos”… e de la sine inteles ca este tare mandra de diploma ei! 😀

Articole pe aceeasi tema

25 de comentarii

  1. Buna. Acum am venit si eu de la ORL cu cea mica (2 ani si 7 luni) si mi-a zis ca nu mai scapam de operatie, fiind deja la a 10-a otita in ultimul an si jumatate (practic, de cand merge la gradinita). Ne-a trimis tot la dr. Borangiu, insa nu stiu cum se procedeaza cu programarile. Mi-a zis ca imi trebuie trimitere de la medicul de familie si marti dupa amiaza el este in tura la Budimex. Acum nu stiu cum se procedeaza: te duci acolo si astepti pana iti vine randul? Ii face un control sa vada cat de mari sunt polipii si daca trebuie facuta operatia? Emotiii, emotii…
    PS: frica mea e legata si de urmatoarele raceli, daca nu va mai face otite, o da direct in amigdalite sau pneumonii?
    Multumesc mult.

  2. Buna ziua, as dori sa stiu cam cat se da pt o adenoidectomia la Budimex. Multumesc

      1. Buna! Fetita mea raceste foarte des, anul trecut acasa racea o data la o luna-doua, anul acesta la gradinita la doua saptamani sau mai bine zis merge trei zile, o saptamana acasa…Dupa ultima raceala medicul orl ne-a spus ca are polipi si trebuie operati si sforaie noaptea mult. Cum se simte Maria dupa operatie? A prins zile multe la gradinita?

  3. Gata..pe 26 aprilie s-a produs evenimentul..riscam altfel sa ne intindem cu seretiile alea vascoase pana dupa Paste..deja otita se cronicizase..Ma bucur mult ca dr. si a facut timp si ne a rezolvat si pe noi inainte de concediu.

  4. Sanatate multa,recuperare rapida micutei!
    Cine a fost dr? Noi vom face interventia cu dl dr Borangiu!Un super om si super doctor….peste 2 saptamani vedem ce si cum

      1. of,avem mare incredere in el,iar fetita mea in varsta de 2 ani si 1 1luni il place, ceea ce e mare lucru! .Ne am saturat de tonele de secretii nazale vascoase, de 2 otite (speram sa nu apara si a 3 a) urate..sper si eu la ziua cand nu voi mai sta cu stresul otitelor..
        Ieri am vb cu el, ramane sa ne vedem peste 2 saptamani sa hotaram daca scoatem polipii!

        1. Operatia de polipi la Marie Curie se face prin radiofrecventa? Sau endoscopic?
          Multumesc mult si multa sanatate!

        2. updatez..a aparut si a tria otita ,suntem pe zinnat..
          si eu as vrea pana ma vad cu dr Borangiu s astabilim datele operatiei de polipi ciu se face interventia? clasic? prin laser?

            1. of..am terminat cura de zinnat,urmeaza sa ne vedem cu „Zeul Urechii”pe 26 aprilie cand ne intoarcem de la munte.Am decis sa i scoatem polipii undeva in luna mai,sper ca dupa ziua ei care e la jumatatea lunii.Desi incerc sa ma conving ca e o interventie banala,raportat la riscurile care sunt daca NU ii scoatem,bineinteles ca avem emotii.Cum se simte Maria acum?

              1. Va tin pumnii! Va fi bine. Maria aproape ca a si uitat „evenimentul” .. e mai „traumatizata” de recoltarea analizelor sau de injectiile pe care le-a facut „in cul” in ianuarie…

  5. As vrea sa te incurajez. Fetita mea la 3 ani jumate tot asa din otita in otita. I-am scos polipii (care erau tot infectati, tot dupa antibiotic) si de atunci n-am mai avut probleme cu ea. Acum are 12 ani si in afara de curs apa din nas foarte rar, alte probleme n-am mai avut. Singurul lucru care l-am facut dupa operatie a fost o cura de o luna de tinctura de propolis (picaturile puse pe un miez de paine sa se duca alcool-ul) Multa sanatate.

    1. Multumesc tare mult. Chair imi dau speranta aceste cuvinte. Sper din suflet sa nu mai avem nici noi probleme.

  6. Mi-au dat lacrimile…mititica de ea! Si de tine! Cred ca mancam un perete din ala pana mi-o aduceau inapoi. Greu nene, cel mai greu sa fii mama in clipe din astea. E bine ca ai operat-o, cu polipii nu trebuie sa stea nimeni la purtator din zeci de motive. Bine ca a trecut cu bine! Va pup!

  7. Sanatate si recuperare usoara!
    A fost cu anestezie totala? cum ati ales Marie Curie? Din cauza ca era doctorul acolo?
    Va intreb pentru ca de cateva luni avem si noi o problema cu polipii si unii din ORL-istii care l-au vazut pe Mihnea ne-au dat de inteles ca nu scapam fara operatie pina la urma.

  8. Multa sanatate si recuperare usoara!
    A fost cu anestezie totala? De ce ati ales sa o faceti la Marie Curie? Din cauza ca acolo era doctorul?
    Va intreb pt ca de 4 luni am inceput sa avem si noi probleme iar unii din ORL-istii pe care i-am vazut ne-au dat de inteles ca nu scapam fara operatie…

    1. multumim. A fost cu anestezie totala, iar Marie Curie am ales din cauza medicului si a banilor. „zeul urechii” activeaza si la medlife, dar acolo o „Adenoidectomie la copil sub 10 ani (anestezie generala)” e 3080.00 lei … sincer mi s-a parut cam mult pentru jumatate de zi petrecuta intr-un spital….

      1. Da, e logic.
        PS: sterge tu te rog comment-ul dublat, l-am rescris pt ca imi daduse eroare la primul. :(((
        Nu ma descurc deloc cu sistemul asta 😀

  9. Imi aduc aminte si eu de spaimele prin care am trecut pe holurile aceluiasi spital. Noi insa eram mai mari si surde de o ureche -caci doar asa m-am lasat convinsa sa o operez:)) Bine ca a trecut si bine ca ati gasit un „dotol tumos” care sa-i faca ziua mai usoara. Curios lucru, eu am fost impresionata exact de asistente, probabil ca am nimerit pe tura buna:)

    1. asistentele m-au impresionat si pe mine.. infirmierele sunt cele ce parca bantuie pe holuri cu insemne invizibile ” sunt atenta cu dvs 5 min pentru 5 lei”.

      eu m-am lasat convinsa dupa un debut de an infernal. Suntem aproape in aprilie iar Maria a fost numai 3 zile tot anul la gradi… Cand am adunat toate curele de antibiotic facute m-am ingrozit

  10. Hei,

    Cum ai decis sa faci operatia? Noi vom merge la o vizita la ORL vineri si sunt tare in dubii…multumesc pentru acest articol. Eu sper totusi ca noi sa ramanem cu tot cu polipi, dar sforaie groaznic si mai are si un pic de apnee, parca.

    1. o otita recurenta si cca 40 de zile de antibiotic din 70, m-au facut sa nu mai stau pe ganduri. Necesitatea interventiei a fost confirmata si de fibroscopie…
      Va tin pumnii.