Ginecologice. Si un pachet cadou.

Trebuie sa recunosc ca am primit cu interes invitatia din partea Deliei („mesagerul” echipei Totul despre Mame) de a participa la o dezbatere pe teme ginecologice… desi cele 8 minute rezultate in urma montajului „bat fierul” pe importanta efectuarii controalelor periodice, va recomand cu drag sa cititi si postarea Deliei – un articol savuros, care spune lucrurilor pe nume. Nu trebuie ratat. Cred ca vocea ei este in asentimentul multora dintre noi… Vizitele la ginecolog pot fi stanjenitoare … si comice, in unele cazuri.

Desi nu sunt o persoana total lipsita de inhibitii, vasta experienta ca pacient m-a facut sa vad medicina ca act si sa las in urma orice urma de rusine atunci cand este vorba de sanatatea mea… desi unii dintre medicii cu care am intrat in contact s-au chinuit din rasputeri sa ma umileasca, sa ma puna in ipostaze jenante si stanjenitoare. Experienta nasterii lui Vladimir incununata de complicatiile ce m-au transformat in pacientul „zero” al spitalului, a fost un soi de cireasa de pe tort; in sens negativ. „Ingerii mei pazitori” au fost medicul meu, dr. Dima Anne Marie si dr. Ceausu Iuliana – sefa uneia dintre cele doua sectii de ginecologie ale spitalului. Ele au fost cele care au incercat sa ma fereasca de experientele stanjenitoare si care m-au sprijinit sa trec peste umilintele si momentele stanjenitoare provocate de chirurgi. Acea experienta a mea este un soi de „creme de la creme” a umilintelor, si, desi au fost provocate (in mare parte, dar nu exclusiv) de personalul unei sectii de chirurgie, erau strans legate de sfera ginecologica si lungul sir al acestora a inceput la nici 48 de ore de la nasterea lui Vladi.

Experientele acestea au facut ca experientele stanjenitoare gen:  consultatii ginecologice in cabinete in care se perindau 5-6 medici si alte 1-2 paciente sau gen „sa intre tuseul rectal al doctoritei x ” strigata de o asistenta intr-o sala de asteptare plina (.. ovare polichistice de la 15 ani, dar mai bine nu intrebati! 🙂  ) sa fie doar un vis frumos. 🙂 Cred ca fiecare femeie are  cel putin o amintire comico-stanjenitoare legata de vizita la ginecolog, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai mergem la medic!

…cam asta am incercat, impreuna cu Gabriela Singureanu, sa transmitem celor care urmaresc emisiunea Totul despre Mame:

Si pentru ca vreau sa ma asigur ca indemnul nostru nu va

ramane fara ecou, voi oferi uneia dintre voi un pachet continand:

-1 consult ginecologic,

-1 examen Babes Papanicolau,

-1 examen microscopic al secretiilor vaginale (2 lamele)

– intrepretarea rezultatelor.

Pachetul este oferit de mine(prin forte proprii – fara sponsor) si consta intr-un voucher la Hilmi Medical Center. Voucherul poate fi folosit pe baza de programare pana la 13 aprilie 2013.

Daca il vreti nu trebuie decat sa lasati un comentariu la aceasta postare in care sa scrieti „particip”. Inscrierile incep acum si vor lua sfarsit pe 31 Marie la ora 22:00.  Tragem la sorti cu ajutorul lui Random si pe 1 Aprilie vom anunta beneficiara voucherului. Fara pacaleli. 🙂

Sanatate!

Articole pe aceeasi tema

28 de comentarii

  1. Fara doar si poate, PARTICIP si eu 🙂
    Desi nu sunt mamica, mi-a placut mult postul tau. Si chiar cred ca ar trebui tras un semnal de alarma in legatura cu scuzele pe care le inventam ca sa nu mergem la ginecolog. Ok, sunt momente stanjenitoare, insa o astfel de vizita ne poate salva viata. Eu recunosc rusinata ca abia la 31 de ani am aflat ca in colul uterin practic lipsesc receptorii de durere iar cancerul de col poate sa isi faca de cap, fara sa dea absolut nici un fel de simptome. Iar sa alegi intre medici, programari, analize si biopsii nu e tocmai placut mai ales ca toata situatia asta poate fi evitata cu un simplu control anual si un pap test.
    Asadar, sa lasam jena de-o parte, sa ne gasim un ginecolog cu care sa ne intelegem bine si cel mai important, sa nu sarim peste consultul anuala. Poate sa salveze vieti!!

  2. particip! La ultima vizita medicala am avut urmatoarea discutie:
    – Ce va supara, ce problema aveti?, ma intreaba dna doctor foarte degajata.
    – Nu am nici o problema, am venit la un control de rutina, ii raspund eu foarte relaxata, in timp ce ma treceau 1001 de siroaie reci, caci dna doctor era o mamica din parc,cine ar fi stiut…

  3. Nu particip ca nu-s bucuresteanca, dar vreau sa te felicit pentru premiul oferit. E foarte important sa facem astfel de controale si sa convingem si pe altele sa le faca.

    1. multumesc. Era mai greu sa organizez ceva si pentru voi, cele din alte orase. Imi pare rau, Data viitoare, promit sa ma revansez fata de voi. 🙂

  4. Eu eu eu ca tot eram cu mana pe telefon sa sun sa ma programez. Of topic:din ce ma uit la tine din aia imi place mai mult schimbarea coafurii.Super.Felicitari pentru particparea la emisiune.

    1. coafura nu e coafura inca.. are o forma nedefinita. Il las sa creasca sa ii trag un bob fara breton. Am zis ca daca tot scartie forma macar sa ii dau putina culoare 😛

    2. si te rog mult, scrie si „particip” ca sa nu fie discutii la tragerea la sorti. .. poate ai noroc. 🙂