Salvatii Copiii! Acum pe cei nascuti prematur.

Stiati ca :

– 25% dintre femeile insarcinate se prezinta la medic abia in ultima luna de sarcina?!

-In anul 2012, 1812 copii  nu au supravietuit primelor luni dupa nastere?

– Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 9 la 1000 de copii nascuti vii în 2012?

– La noi în tara un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalitatii infantile o reprezinta nasterile premature?

– O treime dintre decesele infantile pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti?

– Organizaţia Salvati Copiii si-a propus sa sprijine 25 maternitati cu incubatoare, pentru a ajuta astfel la prevenirea mortalitatii infantile si pentru a sprijini gravidele și mamele din 15 comunitati sa aduca pe lume copii sanatosi si sa le ajute la cresterea copiilor lor. Astfel, Salvati Copiii desfaşoara in perioada 18 octombrie 2013 – 15 ianuarie 2014 campania “Bun venit pe lume!” pentru strangerea fondurilor necesare achizitionarii echipamentelor pentru cele 25 de maternitati?

Ieri am participat la un eveniment oranizat de Organizatia Salvati Copiii la Maternitatea Cantacuzino. Promit sa dezvolt subiectele discutate. Sunt interesante subiectele abordate si merita sa fie dezvolate. Am discutat despre neajunsurile sistemului sanitar, despre necesitatea existentei unui cadru legislativ care sa reglementeze statutul moaselor, despre necesitatea prezentei acestora, despre importanta nasterii vaginale, despre procentul de 43% nasteri vaginale cu care se mandreste Maternitatea Cantacuzino, despre cum se ajunge la recomandarea de analize care nu sunt neaparat necesare in sarcina, despre dreptul la o monitarizare gratuita a sarcinii scriptic si in realitate, despre legislatia care obliga medicii sa externeze mamele copiilor prematuri la implinirea a 42 de zile de la nastere, despre importanta alaptarii mai ales in cazul prematurilor…. despre multe alte subiecte care merita dezvoltate pe larg.

Pe site-ul campaniei Bun venit pe lume! sunt expuse body-uri. Fiecare body expus pe site simbolizeaza un copil care nu a mai apucat sa-l foloseasca. Noi putem scadea numarul copiilor care mor în Romania: donand vom putea scadea numarul de body-uri expuse pe acest site!

Suma minima pentru donatii este de 10 lei; la o suma de 50 lei (unica, sau cumulat prin mai multe donatii – un body va fi indepartat, sugerand un bebelus salvat).

Ofer prin licitatie un body  Bun venit pe lume! personalizat dupa bunul vostru plac de catre Tricouri pictate Ilik’Art.

Salvati Copiii doneaza body-ul, Tricouri pictate Ilik’Art, doneaza personalizarea acestuia. Licitatia incepe de la 50 de lei si incepe acum si se termina Duminica, 24 Noiembrie la ora 23:59!

Licitati prin comentarii pe blog, va rog. Castigatorul va primi body-ul personalizat dupa placul sau, dupa ce va face dovada efectuarii donatiei.

Ajutati copiii nascuti prematur sa traiasca, va rog!

Castiga licitatia si ajuta un copil sa traisca! Nici un copil nu trebuie sa moara! In semn de multumire pentru implicarea ta iti vom oferi un body personalizat!

 

Articole pe aceeasi tema

Un comentariu