La drum: copiii in masina

Din motive de copii mici, cam neastamparati, bagaje voluminoase samd, am ales pentru vacante doar destinatii in care puteam ajunge cu masina. Drumuri de maxim 5-600 de kilometri. Pana acum a fost ok. Relativ ok. Avem si o experienta memorabila cu un drum de max 6 ore facut in 9 pentru ca Maria ne punea sa oprim si la cate 10-15 kilometri pentru false pauze de pisu, dar a fost singulara. Ne-am invatat minte si ne-am programat plecarile in timpul orelor lor de somn. Avem noroc ca dorm in masina la fel de bine ca in pat. 🙂 De obicei, la un drum de 5-6 ore dorm cam jumatate din timp, iar in cealalta jumatate, nu prea apuca sa se plictiseasca foarte tare.

Le luam in masina jucariile preferate, gustari, apa, ne inarmam cu rabdare si plecam la drum. Dorm, se joaca, se bat pe jucarii… asta e normalitatea in masina noastra. Ei stau singuri in spate, fiecare in scaunul lui.. mai protesteaza, isi mai desfac centurile, noi le prindem la loc, dar, in final, se resemneaza…

sursa foto: www.mamiko.ro
sursa foto: www.mamiko.ro

Pana anul acesta, hit in masina s-au dovedit a fi volanele.

I-a distrat faptul ca pot conduce in acelasi timp cu mine, ba chiar inventau concursuri si „se intreceau” pana la destinatie.

Pentru ei volanele au fost ok.. noua insa ne pica cam greu. Sunt muzicale.. si nu e foarte fun sa conduci 200 de kilometri pe fundal de muzici de jucarii.. care mai sunt si diferite, asadar fiecare canta/semnalizeaza/claxoneaza pe limba lui. Dar nu am murit din asta. 🙂

sursa foto: olx.ro
sursa foto: olx.ro

Anul acesta vom experimenta DVD-urile atasabile la tetiere. Fiecare cu ecranul sau, ca sa nu se lase cu scandal. Speram sa nu se lase cu scandal nici la alegerea DVD-ului ce va rula.. ca deah, fiecare cu gusturile sale, dar suntem optimisti.

DVD-uri nu prea avem… traiasca youtube-ul, dar pana Joi trebuie sa remediem asta, asa ca suntem deschisi la sugestii de titluri ce au avut succes la voi. 🙂

Articole pe aceeasi tema

11 comentarii

  1. Inca n-au inceput sa schimbe muzica la fiecare 3 secunde sau s-asculti pana la mare „Gasca mea” ? 😛

    1. nope! in magazie am doar CD-uri „de oameni mari” .. si chiar le plac. .. prin Bucuresti mai ascultam Itsy-Bitsy dar e ok ca alterneaza muzica pt pitici cu muzica buna „de oameni mari”.
      La drum s-au certat doar ca unul vroia Tom si Jerry iar celalalt Simbad 😀

  2. In privinta desenelor, nu pot sa-ti fiu de ajutor 🙁 Am incercat si noi cu Pocoyo, dar n-a atras-o. Am insa o intrebare legata de scaunul de masina. Dupa faza scaunului de max 18kg, ce ai ales? Inaltator sau scaun pana la 32 kg? Pentru drumuri medii (200-400kg) care crezi ca e mai comod pt un copil de 3 ani?

    1. la drumuri lungi Maria (4 ani si jumatate si 20 kg inca foloseste scaunul (avem unul care merge pana la 36 kg). In oras, inaltator sau direct centura. Vladu, la 3 ani si 3 luni si 16 kg foloseste mereu scaunul… Atata timp cat inca mai dorm chiar di 2 ore legate in scaune, cred ca sunt comode. 🙂

      1. Multumesc pentru raspuns! Fetita mea are 3 ani si 16kg, dar e inalta si sta cocosata in scaunul de acum, care merge pana la 18kg…

  3. Fetitei mele ii place mult Masha…sunt rusesti, dar sunt foarte simpatice. Ii mai place Peppa pig, Pocoyo, Dora the Explorer.

  4. musai desenele pe care le prefera si acasa, altfel nu ii tine interesati decat putin 🙂 noi avem dvd player portabil, e cea mai buna inventie ever, il luam si la terase ca sa-l ocupam cca juma de ora cat mai aveam noi de mancat si el nema rabdare. in carrefour/cora mai gasesti din astea la oferta, dar iti recomand sa sondezi pe la prietenei si sa faci rost de 2-3 desene preferate, iti ajung. se pot uita la acelasi desen de zeci de ori (noi avem 2 dvd-uri preferate, unul cu tom si jerry si unul cu strumfi, astea merg pe repeat, restul exista degeaba)

    1. pe cele preferate, sincer, le-as cam evita.. ca preferatele unuia nu sunt si ale celuilalt si se lasa cu scandal. Cred ca trebuie sa existe si altele educative care nu ruleaza pe Disney Junior sau Boomerang (la astea au ai mei acces).. Sunt?

      1. eu am mers pe tom si jerry si strumfi. faza e ca daca se prind ca ai mai multe si se pot schimba, o sa te frece nonstop sa schimbi filmul, ceea ce nu e tocmai dragut. noi i-am zis ca la televizorul asta avem numai 2 filme si aia e. dar cum un dvd tine cca o ora, iti faci treaba cu el

        1. stiam eu ca nu va cer ajutorul degeaba! 🙂 mersi de idee. Ai dreptate ca daca stiu ca au de unde alege ne freaca tot drumul. 🙂 Am retinut si voi aplica.