Viata cu 2 ai tai si verisorul lor

Copilul 1: o ea. 5 ani si jumatate. fantastic de egoista si rautacioasa in relatia cu copiii 2 si 3. Functioneaza pe sistemul „totul mi se cuvine” si „nu imi pasa de nevoile celorlati”. Ba chiar o spune tare si raspicat. ­čÖü Aici am de munca.

Copilul 2: un el. 4 ani si 2 luni. gelos din cale afara si agresiv. inca isi cauta locul intre a toddler si „copil mare”. Si-a pierdut rolul de mezin dupa aparitia in peisaj a Copilului 3 si, desi nu i s-au dat motive, e gelos. E un copil tare sensibil de chiar intelegator, insa „mijlocul” il afecteaza. Cred ca doar un Copil 4 l-ar mai stabiliza emotional.. dar n-am de unde sa il iau.

Copilul 3: un el. 2 ani si 4 luni. Cam razgaiat si total neobisnuit sa imparta. Copil unic la parinti, obisnuit ca toata lumea sa ii ofere ce vrea exact cand vrea. E tragic daca se intampla altfel.

In peste 70% din timp sunt o combinatie exploziva. Interactiunile lor se lasa cu lacrimi amare, pumni, zgarieturi, zmucituri. In rest, se iubesc si se protejeaza. Colaboreaza frumos ┬ádoar in momentele in care pun la cale prostii: gen varsatul apei cine stie pe unde, urcatul unei biciclete pe topogan si azvarlitul ei de acolo…

Recunosc, ┬áam devenit imuna la micile lor drame. Intervin doar cand se inrautateste situatia, dar privinu-i imi dau seama ca pentru ei viata nu e deloc usoara. ­čÖé

Ce am descris mai sus e valabil pentru combinatia de 3. Orice combinatie de cate doi e mai putin exploziva, ba chiar placuta in limitele in care copiii poznasi nu iti dau alergii.

Anul acesta mi s-au inmultit firele de par alb. ­čÖé 4real.

 

Articole pe aceeasi tema