Locotenentul vs. Doctorul

Zilele acestea presa a vuit cu subiecte despre locotenentul protestatar care a fost trecut in rezerva si despre doctorul din Slatina care a omorat un om, netratandu-l.

Atat doctorul cat si locotenentul au depus un juramant. Unul sa apere patria, altul sa salveze vieti. Doctorul este „recidivist”. Nu e prima data cand omora un om… si totusi, statul Roman a fost bland cu el…. Cu pretul vietilor noastre.

Statul Roman a considerat ca trebuie sa ia masuri exemplare impotriva locotenentului, care nu a pus viata nici unui roman in pericol. …. Pacat de viata care s-a pierdut, ca statul nu a luat aceleasi masuri exemplare si in cazul doctorului….

In cazul locotenentului, totul s-a derulat cu viteza vantului…. sunt curioasa, tare curioasa, cum va actiona statul in cazul doctorului… si in cazul tuturor celorlalti doctori incompetenti care se joaca de-a Dumnezeu cu vietile noastre.

 

Articole pe aceeasi tema

10 comentarii

  1. @Babygogoshel: printre purinii care chiar gandesc cat de coat corect in tara asta. Ziaristii au sarit in apararea tradatorului respectiv doar pentru ca in viziunea lor tradase clica basescu… nu…acel om a tradat uniforma si pe mine m-a pus in pericol. Intre cei doi (medic si ofiter) nu vad nicio diferenta. vad o diferenta insa in lipsa de considerare a pericolelor de catre statul roman. Unul chiar a facut rau efectiv (a omorat), al doilea a pus grav in pericol siguranta tarii prin nesupunerea fata de juramant.

    Deci?
    pe de alta parte dna Cojocaru are dreptate cu „intentia mea a fost sa atrag atentia asupra diferenteleor de reactie in cazul celor doua situatii in care sunt implicati cetateni ce au depus un juramant.”

    dar este vorba de reactia noastra: a Statului (prin organismele militare sau nu – nu conteaza), a societatii, a opiniei publice (care, iertare, mi se pare un grup mare d evite care se uita la spectacole de vorba (talk-show-uri) si gandesc cu mintea altora. Adica o masa d eimbecilizati.

    Vai ce rau sunt de cand nu mai scriu pe blog

    1. @BogdanRa, imi place cand esti rau! 🙂 … pari … normal, neimbecilizat. 🙂 🙂
      … dar imi este si dor sa va citesc aventurile, asa ca nu m-as supara daca ti-ai mai gasi timp sa scrii cate ceva. 😉

  2. daca imi permiteti, as vrea sa fac o mica subliniere in cazul locotenentului: nu statul roman in sine a luat masuri in cazul sau, ci Statul Major al Foretlor Armate..fiind militar, se supune legilor militare si suporta sanctiunile in vigoare in ce priveste incalcarea ordinii si disciplinei militare…pentru mine locotenentul in cauza nu reprezinta un eoru, din contra: un om care a ales cu buna stiinta sa incalce reguluile pe care singur si le-a asumat prin juramantul militar si acum incearca sa induca opinia publica in directia „incalcarii liberttaii de opinie in Romania”..Fals: CA MILITAR esti liber sa protestezi, dar nu in uniforma militara si nu tinand discursuri in care iti asumi calitataea de reprezentant al Armatei…in opinia mea, e multa dezinformare in ceea ce priveste acest caz…in ceea ce priveste cazul doctroului, marturisesc ca nu sutn a curent, dar sper ca autoritatile competente sa scanctioneze la del de exemplasr si, mai mult, chiar pe latura penala, cazul acelui doctor!

    1. @Babygogoshel, draga mea, nu vreau sa te contrazic, dar din cate stiu, Armata este a Statului Roman, chiar daca angajatii sai au un statut aparte… nu cerd ca vorbim de doua state diferite, ca doar nu e stat in stat… zic si eu…
      Nu vreau sa comentez actiunile locotenetului; fiecare le priveste cum doreste… intentia mea a fost sa atrag atentia asupra diferenteleor de reactie in cazul celor doua situatii in care sunt implicati cetateni ce au depus un juramant.

      1. @g.cojocaru,
        E adevarat ca statul roman (la modul generic) a reactionat disproportionat in ambele cazuri. In cel cu doctorul, ce sa zic, e strigator la cer. In cel cu militarul, mie personal mi se pare ca a scapat cam ieftin… odata ce imbraci haina de militar iti asumi restrangerea unor libertati, depui un juramant, ca si medicii…

  3. Locotenentul a atacat puterea politica si asta nu a placut deloc celor „de sus”. Doctorul a luat viata unui om, care insa era „jos”… Stii cum e aia „noi vrem egalitate, dar nu ptr catei” :(.

    1. @Steli, exact! Am aflat ulterior publicarii acestei postari ca doctorul a primit si 2 mld de lei despagubiri de la statul roman, prima data cand a omorat un om…. eu nu mai am replica…