Cand iti crapa obrazul de rusine. La nutritionist

Dubla 2. Prima data cand am intrat in cabinetul doamnei dr. Rosculete atmosfera a fost destul de relaxata. Am vorbit mult. Discutia a avut usoare accente de terapie. M-am simtit chiar bine si am plecat de acolo cu speranta; increzatoare in reusita planului meu.. si cu o tema pentru acasa. „Tema” consta  in reveni cu niste analize si in a nota timp de 2 saptamani tot ce mananc.

Vineri am avut „deadline” pentru tema mea. Adica a avut loc consilierea propriu-zisa. Cica prima data a fost consultatie… „nuantele” tin de tarif (deah, Medlife!). 😉 In viata vietilor mele nu mi-a mai fost atat de rusine. Eu tineam capul plecat in timp ce dna. doctor imi explica cum si de ce (partea cu de ce-ul mi-a placut mult) obiceiurile mele alimentare sunt haotice si nu imi asigura nutrientii de care am nevoie. Am inteles si de ce sunt cat o supra-ponderala desi mesele mele nu depasesc 700 de calorii pe zi. Nici macar nu realizam cate calorii consum. Calculul pe care mi l-a facut m-a surprins.

Am plecat acasa cu farfuriute desenate si liste de combinatii posibile. 🙂 Farfuriutele sunt niste desene, facute de mana in timpul consultatiei consilierii si reprezinta ponderile de nutrienti pe care trebuie sa ii combin la fiecare dintre cele trei mese. Mi-a placut mult ca dna. doctor a inteles haotismul obiceiurilor mele alimentare si nu a insistat pe un meniu impus. Mi-a desent doar diagrama si mi-a dat lista alimentelor permise, explicandu-mi cum, ce si cand sa combin.

Nu va imaginati ca dna dr. mi-a facut morala… dar stiam ca are dreptate atunci cand imi explica ce nu e bine… capul plecat a fost pentru ca asa mi-e firea, nu pentru ca m-a pus la colt… Rau e cand esti pus in fata adevarului!

Partea proasta este ca e posibil sa urmeze o perioada de crestere in greutate. 🙁 Se pare ca este necesara aceasta etapa de reeducare alimentara… nu s-ar fi putut recomanda o dieta de 500 de calorii, asa ca am crescut de la 700 la 1000. Mi-e teama de ce va urma. Dar am incredere in dna. doctor si sper ca planul dansei sa functioneze. La cat cantaresc, cred ca ma asteptam sa mananc mai mult. Asta era impresia mea.

Am deja 3 zile de cand mananc dupa „diagrama” si simt ca pocnesc. Ma simt plina si satula mereu. Nu mananc de foame ci pentru ca trebuie. Nu am avut curaj sa ma cantaresc. Nu credeam ca 1000 de calorii corect „gandite” inseamna atat de mult.

Nu stiu la ce sa ma astept… viitorul siluetei mele este unul foarte incert. Si imi este teama. .. totusi, sunt constienta ca trebuie sa imi reeduc obiceiurile alimentare.

Invat sa mananc.  …. si per ca imaginea de mai jos nu va mai fi pentru mult timp doar o amintire.

A fost o data ca niciodata o Gena slaba care se simtea bine in pielea ei…

-va urma-

Daca sunteti interesati de subiect, va recomand sa cititi Slabesc pentru Inima Copiilor ,  Slabesc dupa nastere , si Hot Sexy Mama – the sequel – Love your body (Poarta-ma!)

Articole pe aceeasi tema

14 comentarii

  1. Buna ziua! Ati putea va rog sa-mi spuneti numele doamnei doctor nutritionist de la Medlife? Multumesc mult! Diana

  2. Ce n-am reusit dupa incercari durand 10 ani, am reusit urmand dieta dnei. dr. Mariana Rosculete Dinu, in 6 luni: revenirea la o greutate normala si analize normale.

    1. nu te mint, nutritionistul nu e un must decat daca esti indolent, ca mine. In fond, stiam cam tot ce mi-a recomandat, dar se pare ca aveam nevoie de putina „morala” 🙂 Pentru mine nutritionistul e mai mult un terapeut care ma face sa vad lucrurile de la care intorc voit capul. Asta mi-e firea. Am nevoie de asa ceva…

  3. Cat timp trebuie sa urci? Inteleg ca ai nevoie de un aport nutritiv din anumite substante si de aceea a crescut …? Nu prea inteleg de fapt de ce a crescut numarul de calorii pentru ca deficitele nutritive pot fi inlocuite la o adica (cu) suplimente .
    Nu zic ca nu e bine, intreb doar 😀 ca sa pricep planul de „tratament”

    1. se pare totusi ca 5-700 de calorii pe zi sunt putine pentru o namila de 174 cm si ~70 de kg. Am inteles ca un aport normal ar fi de min 1200. deocamdata incercam cu 1000. Ideea nu e neaparat sa slabesc rapid, ci sanatos, plus sa raman cu ceva deprinderi sanatoase legate de alimentatie. Mancam haotic numai 1-2 mese pe zi. Acum incercam cu 3 si, culmea, pare ca functioneaza in minus. Nu am avut curaj sa ma cantaresc dar se vede putin…

  4. Intrebare, nutritionista ta era slaba si frumoasa, sau doar dadea sfaturi?
    O sa reusesti, esti o femeie puternica si vei reusi sa slabesti.