Umplem ghetele?

Hotarata sa nu exagerez, anul acesta mi-am propus ca Mos Nicolae sa le aduca celor mici daruri simple. Fara jucarii. Nu ma consider „grinci”; ma ajuta si ei sa nu fiu „grinci” absolut: anul acesta isi doresc (deah, sunt in faza in care Vladimir isi insuseste pana si aerul pe care il respira Maria, daramite dorintele…) periute de dinti electrice. Si le vor gasi in cizme. Alaturi de fructe si niscaiva dulciuri cu surprize. Surpriza e baza, nu produsul. 🙂

De umplut, umplem ghetele, dar nu cu jucarii. Pe acestea le lasam pe lista lui Mos Craciun.

Anul acesta nu vor face comparatii legate de cadourile primte de alti copilasi. Sunt prea mici, asa ca putem respira usurati si plini de speranta, ca poate vor invata sa se bucure si la daruri mici.

Mosii vostri ce lasa in ghete anul acesta?

Articole pe aceeasi tema

17 comentarii

  1. Dianei ii va aduce Mos Nicolae pe langa fructe si dulciuri fara cioco sau caca, cele necesare ce nu am reusit sa i cumparam pana acum(ghetute si un treining) aaaa,si stelute de la Lidl din cele fosforecente,pe care si le doreste mult..Un joc de tip Lego si plastelina va primi de Craciun.

  2. La noi , asa cum am tot scris , Mos Nicolae aduce intotdeauna dulciuri si fructe….mnah , cu mici exceptii pune ,poate , o sosetuta , un chilotel , poate un maieu…eventual o papusica foarte micuta sau un breloc…dar astea sunt cazuri de exceptie.Daca , de exemplu , Mos Nicolae decide sa cumpere un cadouas gata ambalat , in care exista o cana pentru lapte cald si o ciocolata si , eventual , o jucarica , asta este , bucuria primitorului…. :)))

  3. I-am luat niste carticele mici, care intra in ghetute- „Domnul Murdarici” si „Domnisoara Veselie”, Costin e fan carti de orice fel si marime. Plus niste dulciuri si fructe.

    1. eu inca ii limitez Mariei accesul la carti. 🙁 … le mananca Vladimir, drept pentru care Mariei i le dam numai cand nu e terminatorul prin preajma

  4. de mos Nicolae, de obicei copiii primesc dulciuri. Sau, cel putin asta era traditia la noi in familie. Eu sunt intr-o maaare dilema pt ca Bia mea nu consuma dulciuri. Cred ca ii voi lua un lego.

  5. Si David, baiatul meu de 4 ani, vrea periuta electrica mai nou. A vazut undeva la televizor, Se pare ca e un trend printre copiii care au inceput sa fie atenti la reclame. Nici noi nu ii punem jucarii in ghetute, insa i-am comandat o serie de carticele cu diverse exercitii de logica si cu exercitii cu litere. Eu sunt destul de amarata ca David nu stie literele, cand toti copiii prietenilor, de varsta apropiata, le stiu.

    1. La 4 ani imi pare fortare sa cunoasca literele. Presupun ca e vorba de memorie vizuala nu de „stiinta”. Eu o voi lasa pe Maria in ritmul ei….. si in ritmul ei a invatat sa coloreze in contur, sa imite o forma geometrica… La 4 ani nu mi-as dori sa stie literele… totul are o varsta…

      1. Buna decizie…noi cum suntem in etapa caluti vom primi inca un Filly…:) Si fructe plus creioane de desenat. Jucariile mai mari le aduce Mos Craciun.
        Si Isabela mea are 4 ani si mi se pare aberant sa ma stradui sa o invat literele. Ce va face in clasa pregatitoare? Sau la scoala? se va uita plictisita pe pereti? E varsta la care jocul ar trebui sa primeze! Mi se pare putin aberanta dorinta asta a parintilor de a sari etape….daca la 4 ani invatam literele la 8 ii putem pune sa conduca masina…(sorry daca tonul meu pare agresiv dar am aceeasi discutie zi de zi cu parintii de la gradi…copilul meu TREBUIE sa se joace, e felul lui de a descoperi lumea…de teme si litere are vreme mai incolo!).

        1. Noi inca nu avem pasiuni atat de trainice pentru o gama de jucarii… in afara de obsesia lui Vladi pentru Mickey. …. cat despre litere, sunt perfect de acord.

          1. @Cecilia – nu esti agresiva :). Sunt de acord ca e importanta joaca, tot in joaca vreau si eu sa il invat. Si eu cred ca e devreme insa foarte multi copii de 3-4 ani le stiu. Cumva, teama mea este ca atunci cand va incepe scoala sa nu fie el singurul sau printre putinii care nu stiu literele sau alte lucruri. Mi se pare ca astazi copiii invata mai devreme lucruri pe care noi le invatam la scoala. Nu vreau sa fie el zmeu in clasa 1, insa vreau sa fie la nivelul clasei, sa stie ce stiu si ceilalti copii. Nu il oblig si nu i-am facut niciodata program. El se joaca cu ce ii place mai mult, insa incerc sa il invat diverse lucruri in joaca, incerc sa il determin sa vrea sa se joace cu literele, de exemplu :).

    1. e reclama… dar nu stiu pe ce post. Oricum e disperata cu spalatul pe dinti. S-ar spala toata ziua. Si cere pasta de dinti mai des decat cere dulciuri!

        1. stiu, doar ca uneori ma exaspereaza ca trebuie sa stau cu ea sa se spele pe dinti si de 3-4 ori pe seara. Altfel se lasa cu plansete si reprosuri ca vreau sa i se imbolnaveasca dintii si sa „o mananca cariile” :))

  6. Ana a vrut un set de pixuri colorate. Le va avea. Plus niste carti si o cutie de carioci. Aah si un mini set de facut margele din lemn (erau la oferta de Black Friday, n-am putut rezista:).