De sezon. Tusea „aia”

Credeam ca daca amanam inceperea gradinitei, suntem salvati. (Anemona, daca citesti, asta sa stii ca scriu  la postarea despre „hai la gradi – stam acasa – tuse, febra si antibiotic”) Nu a fost deloc asa. Nu am luat-o in calcul pe sor-mea, care si-a imprastiat virusii la toti cei trei copii. Ai mei au inceput de pe la jumatatea saptamanii trecute cu febra si cu tuse gajait-expectoranta. Febra mare fac din ce in ce mai rar.. maxim o data pe zi.. dar de tusit, tusesc saracii de mi se rupe sufletul.

Am incercat ceai de ceapa&nuci, aerosoli cu dexa si fluimucil (ACC-ul fiole se pare ca nu se gaseste in farmacii), batista bebelusului, ACC Junior Sirop, Eurespal, sirop de echinaceea… si nimic. Sunt cu mucii pana la brau. Maria la fiecare stranut reuseste sa si-i imprastie pe fata dupa care incepe sa tipe „Alarma de muci! Alarma de muci!” si vine pentru a fi stearsa…

Urasc tusea asta! Urasc sa ma simt neputincioasa, atunci cand imi spune Maria ca o ustura „pe gat”! Urasc sa vad ca tratamentul nu are efect. … Seara adorm cu speranta ca maine vor fi mai bine. Pana acum nu a fost asa! Ma bucur totusi ca mucozitatile nu indica infectie mare si ca nu a fost nevoie de antibiotic. Sper sa trecem macar de aceasta raceala fara antibiotic…

Ce „retete” pentru tuse stiti? … sunt in stare sa incerc orice numai sa nu ii mai vad chinuindu-se.

Articole pe aceeasi tema

33 de comentarii

  1. Buna! Cu ceaiul de cimbru am avut succes la o tuse urata, in mai multe randuri am incercat, cu acelasi succes si am citit despre pastilele SALVAGOL, le recomanda o mamica ce se lupta cu o tuse de 3 saptamani. sanatate!

    1. Buna. .. am uitat sa mentionez de ceaiul de cimbru.. la noi e de baza in sezonul rece.. e by default. Daca se cere ceai, se bea numai de cimbru

  2. Noi am scăpat cel mai bine cu zeama de la ridichi negre. A bătut la fund toate Eurespalele, Acc – urile și altele.

  3. Am inteles ca e foarte bun Coughent. Noi am cumparat, insa gustul e groaznic. David a urlat in nestire dupa ce i l-am dat si nu am cutezat a doua oara.

    Noi avem niste combinatii care pana acum au functionat foarte bine:
    – Prospan daca e relativ usoara sau daca nu e racit bine de tot
    – Prospan in paralel cu Sinupret (15 picaturi puse in lingurita cu prospan ca e mai nasol la gust) – daca tusea e mai puternica.
    – Daca e si mai nasoala tusea, atunci adaugam si aerosoli, dar nu cu nebulizatorul, ci cu Babyhaller-ul (nu stiu sigur ca e scris bine – e tubul lunguiet cu masca la capat si medicament-sprau la celalalt capat. 2 sau 3 runde a cate 20 sec si gata). Medicamentul, de regula, il recomanda medicul. Cel mai puternic folosit a fost Flixotide.

    Una din astea intotdeauna functioneaza la noi.

    1. good 2 know. Nu mai incerc Coughent daca e amar. Orice chestie amara pune in pericol administrarea celor deja acceptate … se lasa cu scandal si la noi

      1. Exact! O singura data i-am dat si pe urma, catva timp, ma intreba de fiecare data cand ii dadeam un medicament daca are gust bun.

  4. coughent- e doar din plante si zahar..nimic altceva, are un miros groaznic, dar gustul e mai ok, ca sa il poata lua Maria–i-am promis o bomboana de fiecare data…una mica…la ea si-a facut efectul, desfunda si caile respiratorii, dar i l-am dat dupa un tub de prospan.

    1. la noi e scandal mare la administrarea celor cu gust sau miros neplacut… se lasa cu lacrimi, rugaminti… e bataie mare de cap…

  5. la noi a mai functionat prospan si un sirop indian coughent (il gasesti la plafar).Rodica

    1. am auzit de coughent, dar nu am auzit pre multe pareri despre… Voi cerceta ingredientele sa vad daca ofera ceva in plu fata de cele incercate pana acum. Mersi. 🙂

      1. Gaby, despre ce pareri e vorba? Noi folosim acest sirop cu succes, la recomandarea medicului homeopat, care m-a asigurat ca e safe.

        1. recomandari/experiente.. oricum nu e vorba de cat de safe e ci de cat de eficient. Sunt multe safe dar nu foarte eficiente…

  6. Noi, cu baetelul de 3,5 ani, ne-am tratat cu crema de pe rodia (cald, uneori brad), si i-am dat ceai de tarate pentru tuse. Se recomanda 2-3 cani/zi, dar daca apucam sa bem 1-2 e bine. ( Se punte la 800 gr apa 1-2 linguri de tarate). Sanatate!

    1. tarate de orice fel? .. cred ca am niste tarate de ovaz pe acasa. sunt bune? Merci mult. Uitasem de Cald. Incercam si asa..

  7. Si noi ne luptam cu tusea(la orice raceala ,Antonia tuseste rau ) …din seaca devine productiva.Anto nu s-a putut odihni deloc azi-noapte.Solutii nu prea am …cateodata functioneaza anumite siropuri (GrinnTus ,Eurespal ,Muguri de pin sau Salbutamol ) ,inhalatii cu Dexa sau Flixotide ,alteori nu merg.Pentru ca eu sunt consemnata la serviciu(la noi e o adevarata tragedie daca lipsesti) am trimis-o cu bunica la medic (in general,o cunoaste si o „simte” foarte bine doctora pe Anto ,este salvatoarea noastra).Sa vedem ce solutie ne da de data asta.Sanatate multa!Voi ati consultat medicul?

    1. 🙂 inca nu. Stiu ca nu e bine, dar episoadele sunt similare celor din decembrie si am aplicat aceeasi reteta de aerosoli. Medicii cam „sar” in antibiotic.. si nu vreau. Ii las pana miercuri si mergem atunci daca nu dau nici un fel de roade leacurile si siropurile cu spectru larg..

      1. La noi ,desi sunt similare episoadele ,nu functioneaza acelasi tratament …de-asta prefer sa o vada.Sper sa va treaca repede.

        1. noi am tot trecut prin astfel de episoade in ultimul timp, incat a primit mai toate tratamentele posibile. Am facut toate combinatiile de aerosoli… A facut inclusiv tratamente injectabile.

        2. Ah, si mai am o intrebare: copii „tai” nu au astfel de probleme? … din cate am vazut, tusea asta pacatoasa e un soi de boala gradiniceasca

          1. Copiii ” mei ” ,desi sunt mai mari (clasa pregatitoare) au cam aceeasi problema …mi-e groaza cand ma gandesc pana cand o s-o tot ducem asa….la mine in clasa e un mare concert acum ,ii trimit la cabinetul medical pe capete.

    1. nu. si nici nu vreau pana nu vor fi suficient de mari pentru a reusi sa descrie exact ce si cum simt. Atunci cand am incercat-o pe pielea mea, am avut parte de niste stari nu tocmai ok pana am nimerit remediul.. si nu vreau sa treaca prin asa ceva

  8. La noi a fost destul de rau cu tusea, Pana la Prospan care a invins. 5 ml de 3 ori pe zi, vezi ca pe prospect scrie 2,5. Dar indicatia doctoritei si a farmacistei a fost aceeasi, 5 ml ca sa aiba efect. Sanatate!

    1. si la noi merge prospanul de obicei, dar pe tuse mai „usoara”… incercam si cu el daca nu isi fac treaba ACC & Eurespal-ul