Tsarevo is the new Eforie Nord

Eforie Nord a fost statiunea copilariei mele. Mare insemna Eforie Nord. Singurele exceptii erau taberele. De la 9 luni, an de an, am mers numai acolo. Cand am crescut si am inceput sa plec la mare fara parinti, am evitat pe cat am putut Eforie Nord-ul. Ajunsesem la un fel de saturatie. Nici acum nu a trecut.

…si totusi, iata-ma ca procedez la fel. Si imi asum acest „mo” pentru inca cel putin un an de acum inainte.

Ne-am indragostit de Tsarevo. Mai exact de Serenity Bay – TUI Family Club. Camerele (adica apartamente sau studiouri) ni se potrivesc manusa. In format de 4 nici nu vreau sa merg in alta parte. Am incercat anul trecut si o tripla… ne-am cam calcat pe picioare toti patru. Dupa acea experienta, i-am jurat iubire pentru inca 2 ani Serenity-ului.  Dupa ce mai cresc copii, ne-am propus sa revenim la una dintre primele noastre iubiri: Turcia. Pana atunci, ne rezumam la Tsarevo. Ca in mai orice alegere in care sunt implicati si cei mici, facuram liste. Cam asa:

Pro:

– Distanta. Sunt doar 379 de kilometri din Bucuresti pana in Tsarevo, pe care anul trecut i-am parcurs in cca 5 ore si jumatate. Am plecat in jur de 6, iar cei mici au dormit cam 70% din timp. 🙂 Cu doi copii mici, in masina, la drum lung, imi pare cam greu.. se bat, tipa, sunt irascibili.. Daca putem evita toate astea, de ce nu? 🙂

– Camerele. Camerele care sunt de fapt apartamente. Noi optam mereu pentru un cele cu vedere la parc… care parc e mai degraba un camp cu o padure indepartata, dar nu ne deranjeaza. Cele cu vedere la mare au vedere si la piscina si in zona in care se desfasoara spectacolele seara. Cam galagie pentru cei mici, asa ca optam pentru apartamente cu vedere la parc. Care sunt si mai ieftine. Apartamentele sunt compuse din living, dormitor si doua bai. Livingul are si chicineta complet utilata pentru a raspunde nevoilor unei familii cu copii. Dar chiar complet. Noi am fost prima data cu Vladi pe cand avea 1 an si doua luni; avem prieteni care au fost cu bebelus de 6 luni… Orice aveam nevoie, ei aveau. Asta e un avantaj, intrucat reduce considerabil volumul bagajelor.

-Pustiul. Hotelul este situat la cca 3 km de oras, intr-un soi de golfulet in care mai sunt inca 2 hoteluri mari si cateva case private gen pensiuni… E un pustiu ce face bine creierilor de parinti. Nu e agitatia unui oras si nici a unei statiuni mari si aglomerate… Plaja pare pustie in comparatie cu cele din Romania… Pentru mine Tsarevo e un soi de 2 Mai mai rasarit. Acolo gasesc linistea „de 2 Mai”.

– TUI. Nu stiu ce participatiune are TUI-ul la acest hotel, dar se simte „mana nemteasca” … e drept, fata de managementul nemtesc pe care l-am cunoscut la turci, la Tsarevo simt si influenta bulgareasca.. dar tot e mai bine ca la noi, asa ca trec cu vederea.

– Curatenie. La acest capitol, chiar exceleaza. Nu am de ce ma plange. Chiar nu le-am gasit cusur.

-Mancare. Variata, buna, proaspata, gustoasa. Diferita de ceea ce gasesti la all inclusive-urile din zona apropiata de granita cu Romania.

– Entertainment. Echipa foarte buna. Program adaptat familiilor. Mai bine am vazut doar la turci.

-Pretul. AUR! In alte hoteluri trebuie sa platim peste 1000- 1200 de euro, toti patru pentru o saptamana, pentru asemenea conditii (apartament/junior suite). Si nu avem chicineta. Daca vreti sa va faceti o idee despre preturi, click aici.

– Obisnuinta. Cei mici invata locul si imprejurimile si se descurca altfel. In plus nici noi nu stam stresati ca nu se descurca…

Contra:

– Lipsa variatiei. Same old Serenity Bay. Dar noi am hotarat ca ne place si ni se potriveste, asa ca nu suntem deranjati.

… nu am mai gasit alte „contre”, asa ca nu am stat pe ganduri cand ne-am cumparat biletele pentru August.

Voi v-ati hotarat? Unde mergeti? .. si de ce?

Articole pe aceeasi tema

7 comentarii

  1. Vad ca preturile sunt de persoana pe camera. Asta inseamna ca 1 parinte plus 1 copil inseamna doua persoane? Of, daca aveam masina asa ma tenta si pe mine…

    1. pe tine trebuie sa te intereseze single-ul. Un studio in regim single e suficient pentru voi doua… Cat despre masina.. daca ne potrivim la perioada, poate reusim si rezolvam si acest aspect. 😉 .. daca te intereseaza, ne auzim…

    1. Am uitat sa spun ca e unul din hotelurile care se ocupa repede. 🙂 asa ca, nu stati pe ganduri. Noi din cauza asta am plecat anul trecut de pe 6 sept. Inainte nu mai erau locuri. 🙂